Interview
Læsetid: 3 min.

Corydon: Gode socialdemokrater får mest muligt for pengene

Faglige organisationer kritiserer, at statens ledere skal måle og veje de ansatte ved hjælp af en McKinsey-model. Men finansministeren mener, at der ikke længere er en modsætning mellem tillid og kontrol i den offentlige sektor
Finansminister Bjarne Corydon (S) afviser, at det er en spareøvelse, når de statsansatte skal måles og vejes med en ny model.

Jakob Dall

Indland
6. januar 2015

Alarmklokkerne ringer allerede hos de 185.000 ansatte i staten, som fra årsskiftet vil kunne møde en ny ledelsesstil. Konsulentvirksomheden McKinsey står nemlig sammen med Moderniseringsstyrelsen bag en ny model for god arbejdersgiveradfærd, som blandt andet betyder, at de statslige ledere vil måle og veje deres ansatte gennem resultatmålinger, medarbejdervurderinger og præstationsløn. Men finansminister Bjarne Corydon (S) har nu svært ved at forstå, hvad de egentlig er bekymrede over.

»Sandheden er, at her får du en model til, hvordan statens arbejdsgivere og ledere bliver dygtigere. Det er en ret moderne og systematisk måde at overskride den forældede modsætning mellem kontrol og tillid, og jeg ved ikke hvad. I stedet får vi faktisk en offentlig sektor, hvor vi leverer varen og bruger skattekronerne effektivt, hvilket kun sker, hvis medarbejderne trives og har et godt samarbejde med deres ledere.«

Læs også: ’Det er kernesocialdemokratisk’

Han fortsætter: »Og en del af den model er, at vi som arbejdsgivere faktisk spiser vores egen medicin og i stedet for at lade det blive ved snakken lægger tal på bordet for, om vi er gode til at lede vores medarbejdere, så de trives. Det er da et stort skridt fremad«.

Hvad har kritikerne så misforstået?

»Jamen, jeg ved ikke, om der er noget, de har misforstået. Jeg synes bare, at hele diskussionen – og reaktionerne – afspejler en diskussion, tiden netop er løbet fra. Det her er ikke et led i den diskussion om, hvad man plejer og kender. Det er et nyt og moderne bud på systematisk at sørge for at optræde bedre som leder og arbejdsgiver for dermed at levere bedre resultater. Og for at sikre bedre resultater må man altså også sikre, at man har medarbejdere, som trives og føler, at de er del af et godt samarbejde.«

Regeringen har ellers ment at kunne – og burde – spare penge ved at afbureaukratisere den offentlige sektor?

»Præcis. Og det kommer man til med det her. Hvis tingene foregår bureaukratisk, er man ikke en god offentlig arbejdsgiver. Så er man en dårlig. Et led i det er selvfølgelig at vide mere om, hvad vi egentlig laver: Hvordan vores regler egentlig fungerer. Det giver mere tid til kerneydelserne i den offentlige sektor, flere hænder og timer derude, hvor det betyder noget, nemlig hos borgerne. Det sikrer man kun ved at gribe tingene systematisk an og se på, hvad vi egentlig har gjort hidtil – og hvad vi bør gøre fremover.«

Er det her en spareøvelse?

»Nej. Men det er en øvelse, der sikrer, at vi får en bedre offentlig sektor, hvor borgerne får mere for skattekronerne. En offentlig sektor med mindre bureaukrati og mindre af det, som retter sig mod alt andet end meningen med den offentlige sektor, og mere af det som retter sig mod borgerne.«

Er den offentlige sektor netop ikke kendetegnet ved, at mange af dens ydelser er svære at måle?

»Jo, men man skal passe på med ... selv om ting kan være svære, skal man være forsigtig med at sige, at så holder vi helt op med gå efter et mål med det, vi laver. Tværtimod. Den offentlige sektor er kendetegnet ved, at nogle af de mål, vi prøver at nå, er kolossalt vigtige. Altså, om vi lærer børnene at skrive og læse og regne ... om vi får gjort de syge raske ... om vi plejer de ældre, så de trives ... det er jo meget håndfaste og kontante størrelser. Skulle vi bare sætte os ned og sige: Det der ved vi ikke rigtig, om det duer eller ej. Vi gør bare, som vi plejer. Eller skal man sætte sig nogle mål for at komme videre? Der skal man da helt sikkert gøre det sidste. Det er jeg ikke det mindste i tvivl om.«

Øvelsen er også ofte blevet set som et skridt mod en udlicitering af de offentlige opgaver, fordi man lettere vil kunne konkurrere og byde på opgaverne, når de på den måde kan måles. Ligger der noget i det?

»Næh, det synes jeg ikke. Det handler dybest set om, at hvis man tror på et stærkt velfærdssamfund, og at det er en god idé at opkræve så mange penge i skat for at bruge dem på fællesskabet – og det gør jeg, hvilket er grunden til, at jeg er socialdemokrat – så må man også tage konsekvensen af sine holdninger. Og konsekvensen er at sørge for, at de penge bruges bedst muligt, så man faktisk får det samfund, man ønsker sig. Det er det, jeg her lægger op til.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Steffen Gliese

Det er skræmmende, at manden simpelthen ikke forstår, at den offentlige sektor er bedst, når den er overbemandet, så folk ikke skal vente på skadestuen, kan være sikre på ikke at skulle vente på deres pas i 14 dage eller at der tilstrækkelig hjemmehjælp og pædagoger til børn og gamle, et synligt politi til at forebygge kriminalitet m.m.
Finansministeren udtaler sig altid, som om han egentlig ikke forstår, at den høje skat ikke går ud over lønmodtagerne, men tværtimod sikrer dem en større andel af merværdien fra deres arbejdspladser, fordi staten og lønmodtagerne om man så må sige deler rovet, til fordel for samfundet - og dermed også i sidste ende for kapitalisten.
Det andet problem er denne evindelige jagt efter de multinationales penge - det handler altså ikke om penge til investering men om at investere selv, det er det, der giver udbytte.

Uffe Illum, Henrik Nielsen, Preben Haagensen, Holger Madsen, Karsten Aaen, Rune Petersen, Mads Kjærgård, Per Klüver, Morten Pedersen, Britt Kristensen, Jens Falkesgaard, Kurt Nielsen, Wilhelm May, Carsten Mortensen, Torben Arendal, Lykke Johansen, Troels Brøgger, Torben Nielsen, lars abildgaard, Rasmus Kongshøj, Lise Lotte Rahbek, Janus Agerbo, Gert Selmer Jensen, Marianne Christensen, curt jensen, Erik Jensen , Peter Andersen, Claus Jørgensen, Anne Eriksen og Lars Bo Jensen anbefalede denne kommentar

At tro på fællesskab og velfærdssamfund i dette regi burde være en adgangsbillet til den lukkede...

Uffe Illum, Henrik Nielsen, Søren Blaabjerg, Jan Weis, Rune Petersen, Per Klüver, Jens Falkesgaard, Kurt Nielsen, Laurids Hedaa, Lykke Johansen, Claus Jensen, Gert Selmer Jensen, lars abildgaard, Rasmus Kongshøj og Ole Hansen anbefalede denne kommentar
Dan Johannesson

Allerede for et år siden skrev jeg at vi ville komme til at se mere til McKinsey og Co. Det skyldes på ingen måde okkulte evner eller andet, men alene det simple faktum at Bjarne Corydon mellem den 6 - 9 juni 2013 var på Grove Hotel, Hertfordshire til sit første møde med Bilderberg Gruppen.

Se The Telegraphs officielle liste over mødedeltagere her, og find selv navnene frem. Til dig som gennem din kognitive dissonans og standardprogrammering fristes til at bruge det ord du har lært til afvisning af realiteter uden for mainstream boblen- "konspirations dit / dat", gør dig selv og mig en tjeneste at klikke på linket i det mindste. Du forsinker processen gevaldigt for resten af racen.
http://www.telegraph.co.uk/news/politics/10102170/Bilderberg-Group-2013-...

Til samme møde var Ian Davis, Senior Partner Emeritus, fra McKinsey & Company dvs. en af de øverste chefer overhovedet i organisationen i McKinsey & Company. En Forbes 100 organisation hvis luner og standard resultater nationalstaterne nu skal undertvinges. (McKinsey får mange millioner for at undersøge hvad landende skal og ikke skal, dog er rapporternes anbefalinger altid de samme: Privatiser den offentlige sektor, eller gør den så uudholdelig gennem bureaukrati at alle private tilbud pludselig virker som himmelsendte alternativer - og privatiser SÅ den offentlige sektor.)

Til samme møde var også J. Michael Evans, Vice Chairman, fra Goldman Sachs & Co. Som bekendt varede det heller ikke længe før Evans og Corydons "hyggesamtaler" blev effektueret i form af en af Danmarks historiens største statslige frasalg. Det var frustrerende at se hele Danmark gætte vildt 'for og imod' ifht hvad "der mon ville ske" med DONG sagen, når man blot ved at læse gæstelisten til Bilderberg mødet allerede VIDSTE det. Sådan er det tit, når først man forstår destinationen. (En global verdensunion, efter US forbillede, ejet og kontrolleret af private virksomheder, koordineret af Bilderbergdrengene, og smurt af et simuleret 2 partisystem ala US demokrati-simulationen - også kaldet TTIP for short.)

Men - gør selv regnestykket, og stil dig selv spørgsmålet om verdens absolutte elite af bankfolk, finansministre og mediekonglomerater samlet samme sted i 3 dage, med hermetisk lukkede og politiopdækkede døre, potentielt er den mest giftige cocktail for den demokratiske retsstat der findes, eller om du fortsat er tilfreds med mainstream fortolkningen: "Det er bare et hyggeforum for løse ideer". Disse mennesker kan normalt ikke finde 20 minutter i deres kalender, på et helt år.

Men 3 hele dage med verdens absolutte elite, præcis de mennesker der styrer: Politik, økonomi, og massemedierne (dvs dem "som definerer situationen" - af selve verdens historien) - det er der tid til.

Og nej der er intet konspiratorisk eller tosset ved at forholde sig til konkrete historiske facts.
Det eneste der er tosset er to ting:

1. Af aldrig forklarede årsager tro på at denne verdens magtfolk pludselig IKKE konspirerer. Hvornår i alverden skulle de være stoppet med det? INTET, absolut INTET i historien underbygger en sådan ide. Tværtimod.

2. At tro af denne verdens presse, af aldrig forklarede årsager, aldrig gennem vinkling, valg, og i særdeleshed FRAVALG fremtvinger helt bestemte "definitioner af situationen" som tjener de ejerkredse og politikere de er afhængige af.

Så der er NUL mystik i McKinsey og Co. historien, som der var NUL mystik i DONG historien. Tjek gæstelisten fra 2014 og 2015 næste gang. Hvis du ser både en dansk politiker og en leder fra et konglomerat på listen nævnt i en artikel derefter kender du udfaldet med 100% sikkerhed. Handlen / aftalen mellem de to parter VIL ske.

Når du har prøvet den leg, 1, 2 eller 3 gange, kan du jo så se hvor meget "demokratiet" reelt har at skulle have sagt i denne verden. Men pas på når du har lavet legen 10-12 gange - ALTID med samme forudsigelige resultat, er den ikke sjov mere. Og pludselig er du blevet det man kalder for vågen.

Og dét er der brug for.

Preben Jensen, Dennis Berg, Jacob Hansen, Peter Marckwardt, Morten Larsen, H.C. (Hans Christian) Ebbe, Torben Skov, Torben Selch, Uffe Illum, Olav Bo Hessellund, Henrik Nielsen, Søren Blaabjerg, Søren Roepstorff, Holger Madsen, Stoffer Grønnegaard, Katrine Visby, Karsten Aaen, Rune Petersen, Niels Engelsted, morten Hansen, Mads Kjærgård, Helene Kristensen, Morten Pedersen, Britt Kristensen, Jens Falkesgaard, Kurt Nielsen, Ivan Breinholt Leth, Peter Hansen, Thorbjørn Thiesen, Thomas Christensen, Laurids Hedaa, Carsten Mortensen, Ole Lund Petersen, Jørgen Steen Andersen, Torben Arendal, Benjamin Lau Jensen, lars abildgaard, Bjarne Andersen, Lykke Johansen, Niels Duus Nielsen, peter fonnesbech, Troels Brøgger, Tinne Stubbe Østergaard, Torben Nielsen, Henrik Christensen, Steffen Nielsen, Erik Jensen , curt jensen, Janus Agerbo, Anne Eriksen og Marianne Christensen anbefalede denne kommentar

Manden er rendyrket monetarist. Og sådan noget er naturligvis absolut ødelæggende for samfundet.
Hvordan disse mennesker kan blive ved med at få demokratiske flertal bag sig (det kan vist diskuteres i Corydons tilfælde) er mig en gåde, og kan kun forklares med at en stor del af stemmekvæget simpelt hen ikke fatter at der intet sted findes i verden hvor monetarismen har skabt et velfungerende samfund. Måske lige bortset fra Luxembourg, som lever af snyd og bedrag.

H.C. (Hans Christian) Ebbe, Uffe Illum, Henrik Nielsen, Søren Blaabjerg, Preben Haagensen, Steffen Gliese, Karsten Aaen, Rune Petersen, morten Hansen, Per Klüver, erik winberg, Jens Falkesgaard, Wilhelm May, Laurids Hedaa, Jørgen Steen Andersen, Einar Carstensen, Lykke Johansen og Erik Jensen anbefalede denne kommentar
Gert Selmer Jensen

Ja! Hr. Corydon.! Jeg må beklage, du er heller ikke værd at samle på. Få dig et job i OW-Bunkers.!

Henrik Nielsen, Søren Blaabjerg, Karsten Aaen, Rune Petersen, erik winberg, Wilhelm May, Peter Hansen, Carsten Mortensen og Henrik Klausen anbefalede denne kommentar
Gert Selmer Jensen

Ja! Hr. Corydon.! Jeg må beklage, du er heller ikke værd at samle på. Få dig et job i OW-Bunkers.!

Gert Selmer Jensen

Ja! Hr. Corydon.! Jeg må beklage, du er heller ikke værd at samle på. Få dig et job i OW-Bunkers.!

erik mørk thomsen

Er det så galt, at se de højtlønnet leder i det offentlige i korterne?
Ikke alle er lige gode, det kan bl.a. se på syge fraværet i bestemte afdelinger i det offentlige!

Karsten Aaen, Vibeke Hansen og Niels P Sønderskov anbefalede denne kommentar
Oscar Ibrahim

Gode Socialdemokrater løfter i flok og udviser medmenneskelighed.

Det, du, Bjarne Corydong, udviser, er manglende tillid til en flok hårdtarbejdende mennesker der i høj grad bidrager til fællesskabet modsat dig og din lille håndfuld venner fra McKinsey og DJØF.

Hvorfor smutter du seriøst ikke bare til Venstre?

H.C. (Hans Christian) Ebbe, Uffe Illum, Henrik Nielsen, Søren Blaabjerg, Holger Madsen, Erik Jensen , Karsten Aaen, Rune Petersen, morten Hansen, Per Klüver, Britt Kristensen, Jens Falkesgaard, Peter Hansen, Ib Heinisch, Anne Eriksen, Jakob Johannsen, Thorbjørn Thiesen, Carsten Mortensen, Jørgen Steen Andersen, Brian Rosberg, Peter Ole Kvint, Henrik Klausen, Rasmus Kongshøj, Einar Carstensen, Lykke Johansen, peter fonnesbech, Gert Selmer Jensen og Henrik Christensen anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Bjerne Corydons arrogance og bedrevidende facon skræmmer mig.
Hans forbrug af penge i konsulentvirksomheder, måle-trang og kontrol-mani virker frastødende.

Jeg håber, en privat virksomhed vil ansætte ham snarest, gerne i morgen, så han, som så mange andre politikere, kan få sit drømmejob og dyrke sit netværk udenfor politik.

H.C. (Hans Christian) Ebbe, Uffe Illum, Henrik Nielsen, Søren Blaabjerg, Katrine Visby, Karsten Aaen, Rune Petersen, morten Hansen, Per Klüver, Helene Kristensen, erik winberg, Tue Romanow, Britt Kristensen, Jens Falkesgaard, Kurt Nielsen, Thorbjørn Thiesen, Laurids Hedaa, Carsten Mortensen, Jørgen Steen Andersen, Henrik Klausen, Rasmus Kongshøj, lars abildgaard, Peter Taitto, Lykke Johansen, Gert Selmer Jensen, Henrik Christensen og curt jensen anbefalede denne kommentar

Dan Johanesson, meget enig i det du skriver.

Man behøver sådan set kun konsekvent slukke for tv og holde sig væk fra aviser og anden "nyhedsinformation", inkl. denne her, i 3-4 uger.

Når man så tænder for lortet igen, kan man meget nemt gennemskue det. Gør man det et par gange efter hinanden, vokser der meget tydelige mønstre frem, man sander også at nyhederne faktisk slet ikke fortæller noget nyt overhovedet men kommer i bestemte kategorier og at man kunne bytte datoer og overskrifter på kryds og tværs uden at det ville gøre den mindste forskel for informationsværdien.

Preben Jensen, H.C. (Hans Christian) Ebbe, Torben Skov, Uffe Illum, Henrik Nielsen, Søren Roepstorff, Steffen Gliese, Holger Madsen, Stoffer Grønnegaard, Katrine Visby, Karsten Aaen, Rune Petersen, morten Hansen, Britt Kristensen, Jens Falkesgaard, Kurt Nielsen, Peter Hansen, Laurids Hedaa, Carsten Mortensen, Jørgen Steen Andersen, Rasmus Kongshøj, Benjamin Lau Jensen, Bjarne Andersen, Lykke Johansen, Niels Duus Nielsen, Ole Hansen, Torben Nielsen og Dan Johannesson anbefalede denne kommentar
Ole Aaquist Johansen

Der hvor det går rigtigt galt i Corydons argumentation i artiklen ovenfor er i næstsidste afsnit: I gør den fejl, at I - selvom I ser, det er svært - påstår, at det ikke-målbare kan måles. Ældres trivsel - børns læsefærdigheder - det er KUN målbare og håndfaste størrelser, hvis man blindt tror på test-systemerne. Og verden og livet lader sig ikke sådan måle med standard-test-hysteriet. Kun den DJØF'fert, som blindt tror på denne firkantede verden, kan tro på McKinsey og Bilderberg-vælderne.
Hele værdisættet omkring det offentlige skal gentænkes.

H.C. (Hans Christian) Ebbe, Uffe Illum, Henrik Nielsen, Søren Blaabjerg, Steffen Gliese, Stoffer Grønnegaard, Karsten Aaen, Rune Petersen, morten Hansen, Britt Kristensen, Carsten Mortensen, Jørgen Steen Andersen, Rasmus Kongshøj og Einar Carstensen anbefalede denne kommentar
Troels Ken Pedersen

"Det er en ret moderne og systematisk måde at overskride den forældede modsætning mellem kontrol og tillid, og jeg ved ikke hvad."

-- Ja, den nye metode er at medarbejderne skal have tillid, og ledelsen skal have kontrol. Klart socialdemokratiske kerneværdier. Alt det der med "gør din pligt, kræv din ret" er også så forældet. Nu er det "gør din pligt, jeg har ret". Og Bjarne Corydon kalder sig i ramme alvor socialdemokrat?

Uffe Illum, Henrik Nielsen, Steffen Gliese, Erik Jensen , Karsten Aaen, morten Hansen, Per Klüver, Helene Kristensen, Britt Kristensen, Jens Falkesgaard, Thorbjørn Thiesen, Thomas Christensen, Laurids Hedaa, Torben Bruhn Andersen, Jens Illum, Jørgen Steen Andersen, Peter Ole Kvint, Henrik Klausen, Lykke Johansen, Tinne Stubbe Østergaard og Henrik Christensen anbefalede denne kommentar
Dan Johannesson

Curt Jensen. Spot on, det er bekymringsmaskine simpelthen, bygget til at holde masserne afledte og bekymrede, i stedet for at være knyttet tæt til deres personlige integritet og fællesskabets kolossale styrke.

Uffe Illum, Henrik Nielsen, Steffen Gliese, Stoffer Grønnegaard, Katrine Visby, Karsten Aaen, Rune Petersen, morten Hansen, Torben Nielsen, Britt Kristensen, Kurt Nielsen, Jens Falkesgaard, curt jensen, Lise Lotte Rahbek, Carsten Mortensen og Janus Agerbo anbefalede denne kommentar

Bjarne Corydon prøver at tale os tilbage i tiden, til dengang hvor der ikke var opmærksomhed på balanceforholdene mellem tillid og kontrol-dimensionerne; til dengang hvor man ikke talte om disse ting, men blot udstak mål fra toppen og siden besigtigede arbejdskraften med kritisk, overfladisk mine - duer, duer ikke. Straf, belønning, straf, belønning - styr dem med gulerod og stok. Udgangspunktet var at man var glad, skulle være glad, hvis man havde et arbejde (et paradigme, som i betydelig grad genintroduceres i vor samtid).

"Den offentlige sektor er kendetegnet ved, at nogle af de mål, vi prøver at nå, er kolossalt vigtige. Altså, om vi lærer børnene at skrive og læse og regne ... om vi får gjort de syge raske ... om vi plejer de ældre, så de trives ... det er jo meget håndfaste og kontante størrelser."

For Bjarne og konsorter, som søger at opgøre trivsel, færdigheder, folkesundhed og social sammenhængskraft (kaldet social kapital m.m.) i såkaldt håndfaste størrelser, bliver dén slags jo hurtigt håndfaste størrelser. Og sådan går det jo, når en finansminister med teknokratiske færdigheder (en meget håndfast størrelse, jotak) forgriber sig på socialpolitik, på sundhedspolitik, på undervisningspolitik og på stort set alt hvad der barm, arm eller tarm. Det hele kan måles op til håndfæstninger, som kan vejes og langes over disken. For naturligvis øger måleliderligheden og de håndfaste heftigheder mulighederne for at såkaldt andre aktører end det offentlige kan 'byde ind' med 'løsninger', så flere fra koncernverdenen kan indgå i den våde drøm om at velfærdsmarked - også selvom finansministeren synes noget andet.

Bjarne snakker og snakker om det 'dybest sete', mens han kradser i overflader og beriger os med retorik fra industrialderen. Det er både tragisk og komisk, og begge dele samtidig. Kunne man dog blot passere gaden i mindelighed.

H.C. (Hans Christian) Ebbe, Uffe Illum, Henrik Nielsen, Søren Blaabjerg, Steffen Gliese, Stoffer Grønnegaard, Karsten Aaen, Per Klüver, Britt Kristensen, Jens Falkesgaard, curt jensen, Lise Lotte Rahbek, Jørgen Steen Andersen, Henrik Klausen, lars abildgaard og Torben Nielsen anbefalede denne kommentar
Henrik Christensen

Bureaukratiet formes i højere grad af lovgiverne og de politiske ledere i deres inkompetence og micro-management indblanding, konkrete lapperier i stedet for værdi- og ramme-styring, end af de offentligt ansatte selv.

Problemet med målstyring er det umådeligt vanskelige i at sammensætte en måldefinition, så man får fokus på alt det, man gerne vil have, uden at ødelægge fokus med for mange forskellige ting. For man får jo mere af det, man måler på, og som naturlig konsekvens mindre af resten - og den detalje glemmer de fleste!

Det er derfor, at moderne ledelse vender tilbage til vision og strategi, definerer missionen og så lader de gode medarbejdere være med til at skabe løsningen medens ledelsen holder øje med at tingene hænger sammen. Ledelsen definerer målet, og kontrollerer fremdriften imod målet - ledelsen kontrollerer ikke hvordan, den enkeltes performance, medmindre man driver micro-management. Men det er nok det, Bjarne her har gang i. Og det er stygt, dysfunktionelt, demotiverende...

At Bjarne sammenstiller sine ord omkring kontrol og tillid med forældet er en dæmagogisk floskel der skal få en uspiselig ret til at se godt ud. At noget er moderne betyder jo ikke i sig selv godt.

Olav Bo Hessellund, Søren Blaabjerg, Karsten Aaen, Per Klüver, Jens Falkesgaard, Helene Kristensen, Lise Lotte Rahbek, Laurids Hedaa, Jørgen Steen Andersen og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar

En beslutsom mand der ikke hviler på laurbærene, en mand der har set lyset, inviteret af de indvidede og priviligeret er han blevet forlagt "ThePlan" - fra lallende samfund til et moderne samfund i stål, glas og effektivitet. Fra vugge der indbefatter tvungen vuggestue til højpoleret efterspurgte jobmuligheder - for de få der ikke falder fra undervejs.

Held og lykke HTS, Corydon og Company - lad os se hvor langt I når med dette projekt - en ordentlig opgave godt nok med et land - trods alt med en del af os landsbytosser der beklageligvis kan virke lidt sløve i betrækket.

Men måske I skal speede lidt op - Der er knas i maskineriet - EU/ECB pengesprøjten synes ikke at bringe tingene helt på plads. De positive beskæftigelses tal og økonomiske forventninger slår ikke helt til.

Godtnok går medierne - alt hvad de kan - for at udvaske den stigende uro - demonstrationerne i Europa - Mer fart på Corydon - leddene:

TTIP, ISDS, BANK UNION, PATENTDOMSTOL, NATO, NSA/PET/FE/GCHQ - 1,5,9 Eyes skulle jo gerne implementeres inden folk vågner op eller systemet bryder sammen.

Flot og imponerende, glimrende stykke planlægningsarbejde.

Der er bare en ting I ikke har styr på :). Det vil jeg lade ligge...

Men det vil ikke lykkes for Jer, men tæt på - men sådan er det jo :)))

H.C. (Hans Christian) Ebbe, Uffe Illum, lars abildgaard, Stoffer Grønnegaard, Karsten Aaen, Rune Petersen, curt jensen, Ib Heinisch, Jens Falkesgaard, Helene Kristensen, Janus Agerbo, Lise Lotte Rahbek, Carsten Mortensen, Bjarne Andersen og Dan Johannesson anbefalede denne kommentar
Gert Selmer Jensen

Corydon.! Get hold of your "self control, or get the hell out off here.!!!!!!

Ole Chemnitz Larsen

"Levere bedre resultater", siger Corydon.

Når ministre og embedsmænd igen og igen via misbrug og forsømmelse dækker over hinanden til skade for de forurettede borgere,

er det så "bedre resultater".

Helt galt står det for eksempel til hos Rigsadvokaten, som også

Helle Thorning-Schmidt dækker over.

Alt fremgår af fakta på fakta.

Uffe Illum, Kurt Nielsen, Janus Agerbo, Henrik Klausen og Ole Hansen anbefalede denne kommentar

Corydon og Helle virker mafia-agtige, synes jeg...er jeg den eneste her med det indtryk?

Uffe Illum, Stoffer Grønnegaard, Rune Petersen, Ib Heinisch, Carsten Mortensen, Jens Illum, Rasmus Kongshøj og Lykke Johansen anbefalede denne kommentar
Troels Brøgger

Hvordan får vi de andre til at holde op med at stemme på disse mennesker ?...

Uffe Illum, Steffen Gliese, Søren Blaabjerg, Søren Roepstorff, Holger Madsen, lars abildgaard, Gert Selmer Jensen, curt jensen, Jørgen Steen Andersen, Henrik Klausen, Rasmus Kongshøj, Henrik Christensen og Lykke Johansen anbefalede denne kommentar

Man kunne jo snildt få den tanke, at finansministeren med sin efterhånden empatiforladte og ret kyniske disposition, forsøger at skræmme de offentligt ansatte til at stemme på socialdemokratiet med en borgerlig opposition i ryggen. For det kan jo kun blive værre, synes at være hans noget suveræne holdning til sin egen befolkning, såfremt den ikke anerkender den socialdemokratiske ræson, at vælgermassen ikke forstår sig på politikudvikling, og derfor skal ledes af Corydons spinmæssige godspel. Og at han altså dermed igen præsenterer offentligheden for en, om end velkendt, men også distancerende og især diskvalificerende magtarrogance. Og protesterne rager fremdeles hans monologiske, ideologiske eksperimenter regeringen en skid. Magten ligger i Corydons hænder tillige med fremstillingen af, hvorledes al ræson skal opfattes. I hvert ifald, når villige medier følger i sporet af denne utidige monolog...

Men hov, har Corydon glemt at tage sin egen offentlighed ordentligt i ed, førend han 'præsterer' sin guddommelige visdom om, at hans økonomiske betragtninger nu osse' skal iagttages som understøttet af hans brede forståelse for de varme hænders forsøg på at snyde finansministeren på de 'målbare' præmisser. Sådan set må man betragte hans naivitet som en gave, når han fremturer i et valgår.

For hans diskvalificerende monolog kan alene betragtes som en opfordring til et protestvalg. Som ikke inkluderer hans eget parti. Hvorfor skulle vi herude i offentligheden tage hans våseri for pålydende, når ræsonen i hans logiske tankegange er ude af ethvert trit med vælgerbefolkningen. Offentligheden kan snildt tænke selv...

Med venlig hilsen

Uffe Illum, Erik Jensen , Karsten Aaen, Thorbjørn Thiesen, Carsten Mortensen, Jørgen Steen Andersen, Rasmus Kongshøj og Lykke Johansen anbefalede denne kommentar
peter fonnesbech

Nu får socialdemokraterne endnu et forklaringsproblem overfor deres traditionelle vælgere til det kommende valg i år.

Olav Bo Hessellund, Steffen Gliese, Erik Jensen , lars abildgaard, Karsten Aaen, Jørgen Steen Andersen, Henrik Klausen, Rasmus Kongshøj, Einar Carstensen, Henrik Christensen og Lykke Johansen anbefalede denne kommentar

Fra andre lejligheder:

"Finansminister Bjarne Corydon(S) understreger i en mail til DR Nyheder, at konsulenterne kun bliver hyret, når der er brug for kompetencer, som hverken Finansministeriet eller de andre ministerier ligger inde med."

"Jeg synes, det er blevet til på en skæv måde, hvor man har ladet et konsulentfirma lave det her uden at inddrage de faggrupper, der udfører arbejdet. (Karina Lorenzen, SF)."

Information/Kim Christensen kunne med fordel overveje at presse finansministeren på lige netop dette punkt. Det kræver ikke meget mere hjemmearbejde end den korte liste af obligatoriske spørgsmål uden opfølgning, som Corydon klarede med at levere det samme svar fem gange i træk.

Hvad er det, der er det helt nye og så specielle ved en model, der lyder akkurat som enhver anden disciplinerende indrapportering, blot på steroider, at kun McKinsey havde ekspertisen til at udvikle den lige netop til dansk brug? Har vi f. eks. ikke hidtil haft styr på, om syge bliver raske, og børn lærer at læse - om vi møder visse målsætninger? Og hvad socialdemokratisk er der ved at gøre det udenom faggrupperne?

Hvis nu journalisten mødte op med bare en times forberedelse og en lidt mere øhm... målrettet attitude på dette afgrænsede område, kunne det være et sådant interview ikke blev spild af tid.

Uffe Illum, Niels-Holger Nielsen, Søren Roepstorff, Erik Jensen , Holger Madsen, Karsten Aaen, Rune Petersen, Mads Kjærgård, curt jensen, Niels Engelsted, Per Klüver, Jens Falkesgaard, Helene Kristensen, Dan Johannesson, Michael Borregaard, Tue Romanow, Britt Kristensen, Kurt Nielsen, peter fonnesbech, Lasse Glavind, Thorbjørn Thiesen, Lise Lotte Rahbek, Torsten Jacobsen, Thomas Christensen, Laurids Hedaa, Jens Illum, Martin Karlsson Pedersen, Henrik Klausen, Grethe Preisler, Benjamin Lau Jensen, Henrik Christensen og lars abildgaard anbefalede denne kommentar

Måling og kontrol er udtryk for bevidsthed om egen manglende evne til ledelse og inspiration.

Uffe Illum, Søren Blaabjerg, Per Klüver, Jens Falkesgaard, Helene Kristensen, Tue Romanow, Britt Kristensen, Kurt Nielsen, peter fonnesbech, Thorbjørn Thiesen, Laurids Hedaa, Jørgen Steen Andersen, Torben Arendal, Rasmus Kongshøj, Claus Jensen, lars abildgaard og Peter Taitto anbefalede denne kommentar
Henrik Tegtmeier

Nej, Corydon, det er ikke nyt og moderne, og tiden er ikke løbet fra debatten. Du prøver at løbe fra debatten. At måle og veje medarbejdere er på alle måder et levn fra industrisamfundet.
Forholdet mellem tillid og kontrol ændrer sig ikke, bare fordi finansministeren synes det, og der er i denne sammenhæng ingen forskel på det private og det offentlige.

Uffe Illum, Steffen Gliese, Gert Selmer Jensen, Jens Falkesgaard, Kurt Nielsen, peter fonnesbech, Lise Lotte Rahbek, Laurids Hedaa, Carsten Mortensen, Ole Aaquist Johansen, Jørgen Steen Andersen, Claus Jensen, Sabine Behrmann, Henrik Klausen, Rasmus Kongshøj, Einar Carstensen og lars abildgaard anbefalede denne kommentar

Jeg magter det ikke mere...

lars abildgaard, Lasse Damgaard, Lise Lotte Rahbek, Carsten Mortensen og Claus Jensen anbefalede denne kommentar

Manden er simpelthen fantastisk! Argumenter om, at massive målinger fører til øget bureaukrati affejes med henvisning til mål om mindre bureaukrati og ønsket om bedre ydelser. Hvordan det ikke er udtryk for manglende tillid at ville sikre sig ved målinger, at medarbejderne gør deres bedste, kommer han aldrig i nærheden af at forklare. Vi bliver ved rene postulater - hvordan er modsætningen mellem kontrol og tillid "forældet", og hvordan er "moderne" blevet lig "godt"? Vi så det samme med Goldman Sachs - det man gør, retfærdiggøres med målet med det, man gør. Måske er årsagsforklaringer og reelle argumenter også bare blevet "forældet"? Ak og ve.

Henrik Christensen, Uffe Illum, Steffen Gliese, Erik Jensen , Karsten Aaen, Per Klüver, Jens Falkesgaard, Morten Pedersen, Britt Kristensen, peter fonnesbech, Laurids Hedaa, Carsten Mortensen, Jørgen Steen Andersen, Claus Jensen, Janus Agerbo, Henrik Klausen, Rasmus Kongshøj, Henrik Tegtmeier, Einar Carstensen og lars abildgaard anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Bjarne Corydon blev 'finansminister på afbud' so to speak.

Før regeringsgrundlaget for Helle Thorning-Schmidt-regeringen var forhandlet på plads mellem S,-SF og RV under svære fødselsveer i 'Det sorte tårn på Amager' var der ikke mange uden for socialdemokratiets inderkreds, der vidste hvem Bjarne Corydon var, og hvad han stod for, og den almindelige antagelse var, at Henrik Sass Larsen var socialdemokraternes kandidat til posten som finansminister.

Så skete der det, at Sass Larsen pludselig ikke kunne 'sikkerhedsgodkendes' af Politiets Efterretningstjeneste. Og hokus pokus, så var der ikke andre socialdemokrater i det nye folketing end Bjarne Corydon, der 'havde kvalifikationerne' til at sætte sig på denne for videreførelse af essensen i VK-regeringens økonomiske 'masterplan' så vigtige post.

Nu, hvor dagbladet Information (uafhængigt af partipolitiske og økonomiske interesser) har taget dagbøgerne fra pressens helte (de to journalister fra den hedengangne partiavis 'Socialdemokraten', der med livet som indsats medvirkede til at fælde brugtvognsforhandler og sortbørsgrosserer Svend Aage Hasselstrøm og hans 'netværk' i etaten, hvor sorte penge blev vasket hvide) op til fornyet gennemgang, kunne det måske være en opgave for bladets nuværende ledelse at afsætte midler til at grave lidt dybere, end tilfældet hidtil har været, i årsagen til, at Henrik Sass Larsen (som i mellemtiden er taget til nåde igen, og har overtaget posten som erhvervs- og vækstminister efter SF's exit fra 'maskinrummet') ikke kunne sikkerhedsgodkendes af PET og måtte erstattes af Bjarne Corydon for at få ministerkabalen til at gå op.

Preben Jensen, Uffe Illum, Niels-Holger Nielsen, Søren Roepstorff, Preben Haagensen, Holger Madsen, lars abildgaard, Stoffer Grønnegaard, Karsten Aaen, curt jensen, Per Klüver, Tue Romanow, Janus Agerbo, Thomas Christensen og Laurids Hedaa anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

P.S. I øvrigt mener jeg, at tiden snart må være er inde til, at Helle Thoring-Schmidts 'Socialdemokraterene' tager konsekvensen af vælgernes flugt til andre partier (ingen nævnt og ingen glemt) og kalder sig det, de er: Socialteknokraterne!

Preben Jensen, Uffe Illum, Steffen Gliese, lars abildgaard, curt jensen, Per Klüver, peter fonnesbech, Janus Agerbo, Lise Lotte Rahbek og Ole Aaquist Johansen anbefalede denne kommentar
Troels Larsen

Man kan sige meget om Corydon, men han er vældig dygtig til at tale udenom og ændre en samtales retning.

Når han bliver spurgt om, hvorvidt det er smart at måle medarbejderne, så bliver samtalen pludselig drejet over i nogle "mål" - det vil sige fra det at måle medarbejdernes præstation bliver pludselig til det vi ønsker med en aktivitet.

I politiken sagde han, da han blev spurgt om hvordan man kunne måle de bløde værdier, at de vidste han ikke, men det havde man eksperter til - dette i sætningen lige efter han havde sagt hvor godt det var. Det er altid godt at stå inde for ting man ikke forstår.

Og til sidst må man udtrykke en forundring over, at de offentlige ansatte skal måles og vejes mere og mere, kort efter at Folketinget indfører en forværring af offentlighedens indsigt i deres egne affærer.

Hvis det er en god ide, så må Corydon jo være først til at ville måles og vejes i hoved og røv!

Uffe Illum, Søren Roepstorff, Erik Jensen , Karsten Aaen, Jens Illum og Claus Jensen anbefalede denne kommentar

"Men finansministeren mener, at der ikke længere er en modsætning mellem tillid og kontrol i den offentlige sektor"

Newspeak i så overvældende grad, at man skulle tro manden havde taget1984 til sig som en manual.

Uffe Illum, Olav Bo Hessellund, Steffen Gliese, Erik Jensen , Karsten Aaen, Per Klüver, Britt Kristensen, Janus Agerbo, Laurids Hedaa og Carsten Mortensen anbefalede denne kommentar

Bjarne Corydon siger:
"... I stedet får vi faktisk en offentlig sektor, hvor vi leverer varen og bruger skattekronerne effektivt, hvilket kun sker, hvis medarbejderne trives og har et godt samarbejde med deres ledere.«"

Trivsel og kontrol - manglende tillid - går ikke hånd i hånd. Det gør derimod trivsel, tillid, indflydelse på eget arbejde m.m.

Uffe Illum, Steffen Gliese, Erik Jensen , lars abildgaard, Karsten Aaen, Torben Nielsen, Lise Lotte Rahbek og Carsten Mortensen anbefalede denne kommentar

Ud over at være en spareøvelse og et oplæg til privatisering af opgaverne, er dette også en bearbejdning af et udsnit af befolkningen. Endnu en disciplinering i neoliberalistisk tankegang.

Uffe Illum, Erik Jensen , lars abildgaard, Karsten Aaen, Rune Petersen, Per Klüver, Torben Nielsen og Janus Agerbo anbefalede denne kommentar
Thomas Christensen

Man blir bare så træt! Og også trist på fællesskabets vegne.
Hvorfor skal vores samfund dog med djævelens vold og magt ødelægges?

Preben Haagensen, Rune Petersen og Per Klüver anbefalede denne kommentar
Laurids Hedaa

Styring og kontrol går ud over FRIHEDEN. Præstationsløn går ud over LIGHEDEN. Og BRODERSKABET er for længst fordampet.
Hensigten om at få mest for vores skattekroner er sådan set god nok. Men midlerne/metoderne er åbenbart ikke klarlagt. Så det er umuligt at tage stilling til om en top-down konsulentstyret tilgang også understøtter hensigten. Udgangspunktet for projektet ser ikke ud til at inddrage de ansatte.

Erik Jensen , Karsten Aaen, Per Klüver og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Toke Andersen

Det er intet mindre end en katastrofe for den sunde forvaltning og udvikling af vores land at parlamentet er domineret af mennesker med så lidt forstand, så gigantiske skyklapper og så syg moral som Corydon mmmfl. Socialdemokraterne er i sandhed sunket dybt.
Det er svært bekymrende at vi har skabt et samfund hvor disse syge og inkompetente individer kan nå til tops og øve deres perverse destruktive indflydelse på alt og alle. Og vi kan intet stille op. Med undtagelse af enhedslisten og måske enkelte medlemmer af SF, har alle medlemmer af folketinget og den meningsdannende civile elite købt disse præmisser med hud og hår.

Dialog med så forudindtagede og uvidende mennesker er per definition umuligt og der er absolut villighed selvrefleksion. Det er et gigantisk demokratisk problem.

Uffe Illum, Erik Jensen , Karsten Aaen og Per Klüver anbefalede denne kommentar

Finansministeriet alene (de danske skatteydere betaler i virkelighen meget, meget mere, hvis man lægger de andre ministerier og dyre flop som GGGI til) har ifølge et andet organ pr. 2014 i løbet af en femårig periode lagt 89 millioner skattekroner i lommen på McKinsey, som blot er én sværvægter blandt de mange konsulentfirmaer, der bruges.

Det fremgår ikke om denne opgave tæller med eller skal lægges oveni, men det er altså mindst 18 millioner kr. om året til et enkelt firma fra et enkelt ministerium til at udføre opgaver, som åbenbart ikke kan klares i det offentlige herhjemme. McKinsey leverer intet substantielt, blot rapporter, der som Lasse Johanesson, 22:18 allerede har påpeget, alle som en er skåret over den samme forudsigelige læst og derfor kommer med de samme forudsigelige konklusioner og råd.

Hvorfor analyserer Information ikke et par af McKs rapporter for at finde ud af, hvad det er McK har, som de mange højtuddannede danske DJØF'er og faggrupper ikke kan hamle op med og konfronterer politikerne med det? Jeg stiller gerne min ulønnede arbejdskraft til rådighed, hvis opgaven synes for uoverkommelig for Informations faste stab.

Preben Jensen, Henrik Christensen, Uffe Illum, Niels-Holger Nielsen, Dennis Berg, Søren Roepstorff, Erik Jensen , Preben Haagensen, lars abildgaard, Karsten Aaen, Rune Petersen, curt jensen, Per Klüver, Jens Falkesgaard, Torben Nielsen, Tue Romanow, Britt Kristensen, Kurt Nielsen, Lise Lotte Rahbek, Lasse Glavind, Troels Larsen, Janus Agerbo og Toke Andersen anbefalede denne kommentar
Claus Jansson

Hvis den beskrevne galskab skulle være nutidens visdom, så er jeg en idiot uden ambitioner om at blive klog.

"at de statslige ledere vil måle og veje deres ansatte gennem resultatmålinger", typisk amerikansk ledelse metode også kaldet "trained mokeys" modellen.

Claus Jensen
"Hvorfor analyserer Information ikke et par af McKs rapporter for at finde ud af, hvad det er McK har"
Efter at have været udsat for McK "arbejde", kan jeg fortælle, at talentløsheden er i højsædet. Hvad de er gode til at sælge deres "rapporter" til godtroende fjolser som Bjarne C.

Preben Jensen, Uffe Illum, Steffen Gliese, Erik Jensen , Karsten Aaen, Rune Petersen, Per Klüver, Torben Nielsen, Kurt Nielsen og Claus Jensen anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Jeg vil også være med til at analysere og måle/veje McKinseys effektivitet udi statslig vildledelse. :)

Uffe Illum, Niels-Holger Nielsen, Carsten Mortensen, lars abildgaard, Karsten Aaen, Torben Nielsen og Claus Jensen anbefalede denne kommentar
Michael Bruus

Kontrol er et udtryk for mistillid og intet vokser sig sundt i mistillid. Så kan Corydon fortælle eventyr og skrøner fra sin manipolerende virkelighed alt det han løster.

Uffe Illum, Erik Jensen , Per Klüver, Britt Kristensen og Kurt Nielsen anbefalede denne kommentar
peter fonnesbech

" Det Danmark , vi skænder ",

Steffen Gliese, Holger Madsen, Karsten Aaen og Britt Kristensen anbefalede denne kommentar

"En offentlig sektor, hvor vi leverer varen og bruger skattekronerne effektivt, hvilket kun sker, hvis medarbejderne trives og har et godt samarbejde med deres ledere"
samt
"Og for at sikre bedre resultater må man altså også sikre, at man har medarbejdere, som trives og føler, at de er del af et godt samarbejde."

Det er dog to af Bjarne Corydons udtalelser, som vel også burde kommenteres, hvilket indtil nu ingen synes at have gjort.

Min kommentar her er, at jeg tror, rigtig mange af os skatteydere, her er enige i de to udtalelser, samt at hele den offentlige sektor trænger til mere anerkendelse i samfundet, sådan at dét, der er i offentligt regi, i det mindste ikke bliver mindre i forhold til dét, der styres af det privatejede erhvervsliv.

Per Klüver, Niels P Sønderskov og ellen nielsen anbefalede denne kommentar

McKinsey has, Mr McDonald argues, "certainly made the world a more efficient, rational and objective place than it might otherwise have been". Maybe. But he fails to identify a single major technological or commercial development that McKinsey can claim even some passing credit for bringing into the world.
In the end, the impression left is that consulting is a kind of confidence trick played on that small and isolated stratum of humanity who head multinational companies. Since consultants work for a range of firms in a sector they can seem (whether this is true or not) like a useful source of information on what direct rivals are up to. Can you afford not to hire them, wonder the bosses? If everyone else is getting them in, shouldn't you too? ... McKinsey didn't cause the credit meltdown, or the Enron blow-up; it just partly facilitated them. McKinsey blessed the actions of incompetent and greedy managements with their slick charts and beguiling jargon. Similarly, when they recommend job cuts they are, often, simply telling bosses what they want to hear.
McKinsey and other consultancies are boardroom luxuries, courtiers at the throne of late capitalism, a high-end service for insecure executives. They belong in the same category as corporate jets: another way of squandering shareholders' money.

http://www.independent.co.uk/news/business/analysis-and-features/mckinse...

Olaf Tehrani, Henrik Christensen, Uffe Illum, Søren Roepstorff, lars abildgaard, Rune Petersen, Tue Romanow og Kurt Nielsen anbefalede denne kommentar
Michael Borregaard

Steen Steensen som har beskrevet bogen: “De intellektuelles magtovertagelse og regimente” i 2009. Har kort fortolket og i perspektiv givet følgende beskrivelse om det man kalder for ‘de trojanske’ heste: “DJØFeren er først og fremmest embedsjæger, som vil gå langt for at sikre, at de kan få job inden for bureaukratiet. Og det har de haft held med. Et utal af nævn og organisationer er kommet til - og har snablen dybt nede i statskassen”.

Som et af de seneste eksempler man kan nævne, kunne man læse følgende afslutningsvis inden vi gik ud af 2014: “Departementschef i Statsministeriet Christian Kettel Thomsen tjener for eksempel mere end to millioner kroner om året og har de seneste to et halvt år fået 300.000 kroner i bonus. Herudover bliver han kørt rundt af en privatchauffør i en kæmpe Mercedes S 350 CDI til 1,7 mio. kr. Den skattefri ordning koster borgerne 230.000 kr. om året plus udgifter til chauffør”.

Uffe Illum, Erik Jensen , Karsten Aaen, Torben Nielsen, Tue Romanow, Britt Kristensen, Kurt Nielsen, Lise Lotte Rahbek og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar
Niels P Sønderskov

Har (stort set) alle kommentatorer her simpelthen svært ved at forstå hvem de statsansatte ledere er? Der vrøvles fuldstændig bevidsthedløst, som om finansministerens og Moderniseringsstyrelsens nye model handlede om læger, sygeplejersker og børnehavepædagoger. Når man ikke aner noget som helst om et emne, er det bedst ikke at gøre sig selv helt til grin.

Flemming Nicolaisen, Kristian Rikard og ellen nielsen anbefalede denne kommentar
Michael Borregaard

Steen Steensen som har skrevet bogen, skulle der havde stået, undskyld, dette skyldtes manglende kontrol og at øjnene ikke i det skrivende øjeblik hvilede på tastatueret, dette skyldtes formentligt nok, at plaktaterne fra Philips fabrikkerne som det var tilfældet i 1954 med ordlyden: "I dag hviler øjnene på dem", ikke som et damoklessværd hang over mit hoved eller foran mit blotte øje. Dette vil ikke ske igen, modtaget, kontrol og Mcdonalisering skal der til unge mand. Yes Boss. Please Supersize Me.

Arne Thomsen - jeg mener, at Corydon har fået en del tilbagemeldinger på sine udtalelser, bl.a. fordi det strider mod alle pædagogiske/ psykologiske om arbejdsmiljø, at det er muligt at de ansatte får et godt samarbejde med deres ledere samt at man rives og føler, at man er del af et godt samarbejde!
Det vil give konkurrence, sladder og intriger, frygt for at miste arbejdet...en tildens der allerede er eskaleret på arbedjsmarkedet som følge af stramninger og reformer.

Gert Selmer Jensen, Karsten Aaen, peter fonnesbech, Britt Kristensen og Kurt Nielsen anbefalede denne kommentar

Sider