Læsetid: 1 min.

Deadline-vært indkaldt til samtale

Adam Holm skal til møde med Ulrik Haagerup efter fremvisning af Muhammed-tegninger på tv
14. januar 2015

Adam Holm, vært på DR’s Deadline, er blevet indkaldt til »en kop kaffe« hos nyhedschef Ulrik Haagerup. Det sker ifølge nyhedssitet Mediawatch, efter at Adam Holm i søndagens Deadline i en diskussion med journalist Flemming Rose fra Jyllands-Posten i sammenlagt 23 sekunder viste de satiretegninger, som avisen bragte i 2005, men uden at Adam Holm på forhånd at have fået lov af DR-ledelsen til at vise tegningerne.

Efter angrebet på Charlie Hebdo udsendte DR Nyheders ledelse en intern mail om, at DR kun ville bringe JP’s satiretegninger, hvis der er en klar redaktionel begrundelse for det. Adam Holm har tidligere forklaret, at det »var et spontant indfald«, men at han fandt det »journalistisk relevant« at holde Flemming Roses bog Tavshedens tyranni op, hvor tegningerne er gengivet.

»Vi skal som publicister ikke søge bevidste provokationer, men omvendt heller ikke afstå fra at skildre kontroversielle sider af virkeligheden. At sætte ytringsfrihed over for sikkerhed er i mine øjne et tvivlsomt valg,« udtaler Adam Holm til Mediawatch og tilføjer:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer