Nyhed
Læsetid: 1 min.

Deadline-vært indkaldt til samtale

Adam Holm skal til møde med Ulrik Haagerup efter fremvisning af Muhammed-tegninger på tv
Indland
14. januar 2015

Adam Holm, vært på DR’s Deadline, er blevet indkaldt til »en kop kaffe« hos nyhedschef Ulrik Haagerup. Det sker ifølge nyhedssitet Mediawatch, efter at Adam Holm i søndagens Deadline i en diskussion med journalist Flemming Rose fra Jyllands-Posten i sammenlagt 23 sekunder viste de satiretegninger, som avisen bragte i 2005, men uden at Adam Holm på forhånd at have fået lov af DR-ledelsen til at vise tegningerne.

Efter angrebet på Charlie Hebdo udsendte DR Nyheders ledelse en intern mail om, at DR kun ville bringe JP’s satiretegninger, hvis der er en klar redaktionel begrundelse for det. Adam Holm har tidligere forklaret, at det »var et spontant indfald«, men at han fandt det »journalistisk relevant« at holde Flemming Roses bog Tavshedens tyranni op, hvor tegningerne er gengivet.

»Vi skal som publicister ikke søge bevidste provokationer, men omvendt heller ikke afstå fra at skildre kontroversielle sider af virkeligheden. At sætte ytringsfrihed over for sikkerhed er i mine øjne et tvivlsomt valg,« udtaler Adam Holm til Mediawatch og tilføjer:

»Jeg er alvorligt bekymret for, at vi både hugger en hæl og klipper en tå. Det efterlader os haltende og ikke så funktionsdygtige, som vi ideelt set burde være.«

Ifølge Ulrik Haagerup har Adam Holm vist tegningerne »uden på forhånd at foretage en redaktionel vurdering med sin chef, som vi gerne vil gøre i denne type sager. Det skal vi lige have en snak om.«

Nyhedschefen tilføjer, at DR ikke bringer »politiske statements«, men »foretager nogle journalistiske valg og fravalg, og der, hvor det bliver svært, drøfter vi det. Det er ikke noget den enkelte journalist eller vært træffer beslutning om alene«.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Adam Holm.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Niels P Sønderskov

Det var ellers en snedig måde at gøre det på, efter at Krasnik havde fået forbud.

John Christensen

Eller dumt - alt efter temperament!
Ekstremister fører vel også såkaldte - terrorlister?

Med sådanne ’venner’ i dansk presse har mullaherne ikke mere noget at frygte …