Læsetid: 6 min.

Nedtælling for Scandinavian Star

Oslo Politi er nu færdig med afhøringer af vidner i den fornyede efterforskning af færgebranden, der i 1990 kostede 159 personer livet, heriblandt 25 børn. En repræsentant for den norske stiftelse ’Etterforskning av mordbranden Scandinavian Star’ tvivler på, at norsk politi kommer til at rejse nogen sigtelse
Efter at Scandinavian Star var slæbt i land i Lysekil i Sverige, brød det fjerde brandforløb ud, denne gang foran i skibet. Tidligere havde brandmandskabet kæmpet mod den såkaldte hydraulikbrand, som nogen mener må være næret af tusindvis af liter dieselolie for at nå så høje varmegrader. Om få uger vil norsk politi afsløre, om deres genoptagne efterforskning vil føre til nye sigtelser i den snart 25 år gamle sag.

Claus Bjørn Larsen

27. januar 2015

Om 38 dage udløber de norske muligheder for en strafferetslig efterforskning af branden på norgesbåden Scandinavian Star. Inden 25-årsdagen for katastrofen den 7. april skal den norske anklagemyndighed altså have rejst en sigtelse, hvis ikke sagen strafferetsligt skal forældes.

Siden sommer har en arbejdsgruppe på en halv snes personer i Oslo Politi genåbnet efterforskningen af to spor, dels det brandtekniske spor om de påsatte brande, dels det økonomiske spor med afklaring af den særdeles komplicerede reder- og ejerkreds bag skibet.

»Politiet har afhørt vidner, som er relevante for de to spor, vi følger,« nøjes fungerende sektionschef Børre Jæger Walderhaug fra Økokrim i Oslo politidistrikt med at oplyse til den norske avis Verdens Gang.

Afhøringerne har fundet sted i Norge, Sverige, Danmark og England. Mere ønsker sektionschefen ikke at fortælle.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Oluf Husted
Oluf Husted anbefalede denne artikel

Kommentarer