Nyhed
Læsetid: 3 min.

Politikere klar til at styrke PET

Efter angrebet på Charlie Hebdo står politikere i kø for at give PET flere ressourcer til at forhindre et lignende angreb i Danmark. ’Vi bliver nødt til at give efterretningstjenesten og politiet redskaber, som de ikke har haft før’, siger justitsminister Mette Frederiksen
Indland
10. januar 2015

Justitsminister Mette Frederiksen (S) og en række borgerlige partier vil nu sikre, at Politiets Efterretningstjeneste (PET) har tilstrækkelige ressourcer i kampen mod de islamistiske terrorister.

Kravet kommer efter angrebet mod det franske ugeblad Charlie Hebdo, og de efterfølgende drab og gidseltagninger, på ny har sat fokus på truslen fra islamiske ekstremister.

Ifølge Ekstra Bladet åbner Mette Frederiksen nu for at give efterretningstjenesterne og politiet mere vidtgående beføjelser end i dag. Det kunne ifølge avisen eksempelvis være mere overvågning af internettet og administrativ fratagelse af danske statsborgeres pas.

»Med det angreb vi har set i Paris nu – og med den terrorrisiko, der er omkring Danmark, så er der ikke plads til at være naive mere. Og vi kommer til – det føler jeg mig overbevist om – i de kommende år at træffe nogle valg, hvor vi bliver nødt til at give efterretningstjenesten og politiet redskaber, som de ikke har haft før. Fordi vi bliver nødt til at kunne matche de mørke kræfter, der er på spil,« forklarer hun ifølge Ekstra Bladet.

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, vil ifølge DR Nyheder også finde ekstra penge til efterretningstjenesten.

»Det ville undre mig meget, om ikke PET er trængt på ressourcer til analyse og personovervågning. Der er mange syrienkrigere, som vender hjem, og som der skal holdes et vågent øje med,« siger Lars Løkke Rasmussen til DR.

Han vil ikke sætte beløb på den ekstra bevilling, men henviser til, at Venstre i sit forslag til den seneste finanslov afsatte 250 millioner kroner til en ’tryghedspakke’. Her kan man finde midler til PET, siger han.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, taler om at »gentænke« denne, og Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen, mener, at Danmark kan lære af den vesttyske efterretningstjenestes succes i kampen mod venstreekstremister i slutningen af 1970’erne.

»Vi ser med jævne mellemrum, at vestlige demokratier, og vores værdier, bliver udfordret. Men det lykkes os jo hver gang at vinde. Og hver gang bliver vi stærkere. Rote Armee Fraktion skabte en overgang rædsel i Vesttyskland, hvilket mange i dag har glemt. Men det lykkedes med stærkt arbejde fra efterretningstjenesten, kombineret med at der ikke var nogen folkelig opbakning, enten at få terroristerne sat i fængsel eller få dem til at måtte flygte ud af landet. Og så gik det i sig selv,« siger Anders Samuelsen

Liberal Alliances formand opfordrer derfor – ligesom Kristian Thulesen Dahl–SR-regeringen til at indkalde alle partier til forhandlinger for at finde ud af, om der er brug for yderligere tiltag i kampen mod terror – herunder om PET har brug for flere penge og beføjelser.

»Det er egentlig lidt den anden vej. Jeg siger, at jeg er åben over for det. Vi skal afsætte de ressourcer, som der skal til,« siger Anders Samuelsen.

PET med vokseværk

Siden terrorangrebene den 11. september 2001 har PET ikke alene fået en lang række nye beføjelser i forbindelse med de to såkaldte terrorpakker i 2002 og 2006 (den sidste efter terrorangrebene i London året forinden).

I perioden er PET’s bemanding forøget med mere end 400 årsværk, hvilket er mere end en fordobling.

I alt er der siden 2001 tilført 2,3 milliarder kroner til forskellige former for styrket beredskab mod terror–primært til PET. I 2015 udgjorde den årlige merbevilling til øget terrorberedskab 215 millioner kroner mere i forhold til i 2000. Foreløbig har det franske angreb dog ikke fået PET til at ændre den såkaldte trusselsvurdering. I en udtalelse konstaterer PET, at »for nuværende giver situationen ikke anledning til ændring af vurderingen af terrortruslen mod Danmark, som fortsat er alvorlig«.

PET’s tidligere operative chef, Hans Jørgen Bonnichsen, ser derfor ikke umiddelbart noget behov for flere ressourcer til efterretningstjenesten. Den tidligere operative chef understreger samtidig, at ekstra mandskab på kort sigt ikke hjælper PET. Tværtimod. Erfaringerne viser, at det i første omgang kræver lang tid at optræne og uddanne de nye medarbejder, hvilket er tids- og udgiftskrævende.

»Det er at vigtigt at konstatere, at med de nuværende ressourcer har PET faktisk været i stand til at håndtere situationen succesfuldt. Så jeg har svært ved at se, hvad pokker forskellen er i dag. Selvfølgelig ser vi det nu massivt i Frankrig, men faktisk har vi ligget på et højt trusselsniveau gennem lang tid. Men det er kun PET, som kan afgøre, om de har brug for flere ressourcer,« siger Hans Jørgen Bonnichsen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Benjamin Lau Jensen

Antager vi, at der er tale om et False Flag angreb, så er målet jo netop nået med disse udtalelser fra politikerne.

Frederikke Nielsen, Mette Olesen, Dan Johannesson, Kurt Nielsen, Karsten Aaen, Morten Rasmussen, Peter Ole Kvint, Janus Agerbo og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

Efterhånden er det svært, at tage danske såkaldte "politikere" alvorlige.

Det Danmark har brug for, er en samlingsregering, fra venstre side til over midten af det politiske spektrum. Og så er det tvingende nødvendigt, at partiforeningerne stiller med nye, yngre og helt "rene" folketingskandidater, der ikke er fedtet ind i noget. Og alle de gamle levebrødspolitikere skal samtidig sendes langt bort fra beslutningerne.

Alternativet vil være, at der opstår en helt ny partidannelse, men nye kandidater, der kan få danskernes tillid.

Og kravet til alle må som minimum være, at man har en klar idé om og en realistisk vision for, hvilke samfundsorden man ønsker at leve i.

Ole Hansen, Mette Olesen, Helene Kristensen, Kurt Nielsen, Karsten Aaen, lars abildgaard, Henrik Christensen, Peter Ole Kvint, Rasmus Kongshøj, Anne Eriksen, Bjarne Andersen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Det er faretruende for folkestyret og lidet betryggende for retssikkerheden, at den dårligst forberedte og yngste politikerforsamling med de færreste erfaringer i generationer skal vedtage lovgivninger om så alvorlige emner – de vil uden tvivl blive udsatte for pression fra flere sider …

Mette Olesen, Gert Selmer Jensen, Peter Knap, Kurt Nielsen, Torben Selch, lars abildgaard, Peter Hansen, Ib Heinisch, Rune Petersen, Tue Romanow, Janus Agerbo, Lennart Kampmann, Niels Duus Nielsen, Per Torbensen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Den eneste måde denne form form for terrorisme kan bekæmpes, er ikke med kampvogne, raketter og droner, men med efterretningsvirksomhed (surveilance), og forsøg på at ændre indstillingen hos visse børn og unge ved undervisning.

Som historikeren Max Hastings rigtigt skriver i denne artikel:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2904237/MAX-HASTINGS-liberals-de...

Og kunne danske medier ikke prøve at finde andre kilder end H.J. Bonnichsen, når det drejer sig om efterretningsvirksomhed? Ikke mindst for at få lidt variation i det.

Helene Kristensen, Bernd Åke Henriksen og Janus Agerbo anbefalede denne kommentar
Niels Peter Jensen

"mere overvågning af internettet og administrativ fratagelse af danske statsborgeres pas" vil ikke forhindre en ny Lors Doukaiev (Hotel Jørgensen bombemanden), så det forslag duer ikke.

Gert Selmer Jensen, Bo Carlsen, Henrik Christensen, Peter Hansen, Peter Ole Kvint, Rune Petersen, Janus Agerbo, lars abildgaard og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar
Sabine Behrmann

Og atter engang er der nogle, der forveksler nævenyttighed med handlekraft.

Søren 2 Jensen, Mette Olesen, Gert Selmer Jensen, Kurt Nielsen, Bernd Åke Henriksen, Peter Hansen, Peter Ole Kvint, Ib Heinisch, Janus Agerbo, lars abildgaard, Rasmus Kongshøj, Jacob Precht og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Symptombehandling får ikke problemet at gå væk. F.eks. er det ligegyldigt om vi stopper med at lave Muhammedtegninger eller ej - i Saudiarabien eksisterer satire ikke, men Al-qaeda lavver terror alligevel.
Men vender man blikket mod et land der minder om DK - Schweiz, så ser man at de har et meget lavt trusselsniveau. Forskellen på Schweiz og DK er indlysende: Schweiz var ikke del i angrebene på Afghanistan, Irak, Lybien.

Hvis vi vil ha terrorisme stoppet - og det vil vel alle, eller hvad, så skal man gøre én ting: Stoppe samarbejdet med undertrykkende regimer (Feks Saudiarabien, Bahrain, Israel(?), mv.) og lægge pres på disse - med FREDELIGE midler, og arbejde for at den jævne befolkning får del i den enorme velstandsstigning der har været de sidste 50 år.

Ved at bombe et land i stykker ødelægges velstand, og folk kan derfor heller ikke ta del i den. Ingen velstand - grobund for terrorisme.

Holger Madsen, Frederikke Nielsen, Ole Hansen, Mette Olesen, Gert Selmer Jensen, Marianne Rasmussen, Peter Knap, Kurt Nielsen, Karsten Aaen, Bo Carlsen, Peter Hansen, Henrik Christensen, Rune Petersen, Janus Agerbo, lars abildgaard, Rasmus Kongshøj, Niels Duus Nielsen, Anne Eriksen, Martin Madsen, Mads Bech Madsen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Mere af dette samme er en rigtig dårlig idé. Dette er resultatet af NPMs hærgen i det offentlige system med nivellering af arbejdsglæden og som konsekvens også ansvarsfølelsen, den personlige prioritering af opgaverne, den direkte tilstedeværelse - foruden den neutralisering af økonomisk deroute, som velfærdssamfundet bygger på, før det er en butik. Politikerne har ikke forstået sammenhængen imellem de enkelte dele, der var den største garanti for indre fred i staten. Denne fred rykkes, når nogle vil have meget mere, egne fordele, højere løn, mere magt.
Jeg er uenig med Gert Romme i, at vi skal have nye, yngre politikere - vi skal have nye, ældre politikere med overblik, kraft til at sætte bremserne i, forståelse af, at det ikke drejer sig om dem selv, men det, de har påtaget sig at forvalte på borgernes, ikke erhvervslivets, vegne.

Helene Kristensen, Kurt Nielsen, Karsten Aaen, Henrik Christensen, Peter Ole Kvint og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar
Viktor Knudsen

Man kunne gøre det væsentligt sværere for terrorister som Lors Doukaiev og dem der begik handlingerne i Paris at anskaffe våben, sprængstoffer mv. ved at skærpe straffen betydeligt Når man tages i at være i besiddelse af disse våben mv.

Lise Lotte Rahbek

Er truslerne mod den danske konkurrencestat da blevet væsentlig større,
fordi der har været angreb mod et fransk satireblad?
Det har jeg ikke hørt om.

Må vi be om noget proportionalitet, tak.
Politikerne er en flok høns, som har hørt at der er en ræv i nabolandet - måske.

Søren 2 Jensen, Ole Hansen, Mette Olesen, Holger Madsen, Anders Graae, Gert Selmer Jensen, Peter Knap, Helene Kristensen, Henrik Klausen, Kurt Nielsen, Torben Selch, Morten Rasmussen, Bo Carlsen, Rasmus Kongshøj, Henrik Christensen, Rune Petersen, Tue Romanow, Janus Agerbo, lars abildgaard, Niels Duus Nielsen, Niels Jakobs, Anne Eriksen, Mads Bech Madsen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Personlige nederlag i samfundet = grobund for terrorisme = strukturelle problemer, der skal løses ved at stoppe denne indbyrdes konkurrence mellem mennesker. I et lille land, hvor få kan det samme, skal der samarbejdes, og kompetencen skal spredes ud, så vi som land er dækket ind på alle områder. Der er ikke plads til at klumpe sig sammen som titusindvis af cand. scient. pol'ër uden nogen reel faglighed.

Helene Kristensen, Kurt Nielsen, lars abildgaard, Rasmus Kongshøj, Henrik Christensen og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Man kunne gøre et væsentligt sværere, Viktor Knudsen, ved at standse våbenproduktion og tvinge magthaverne til at finde løsninger stående på absolut lige fod.

Kurt Nielsen, Karsten Aaen, lars abildgaard, Rasmus Kongshøj og Henrik Christensen anbefalede denne kommentar

Så er der salg af tryghed til vælgerne fra alle politiske partier i folketinget efter attentatet på Charlie Hebdo i Frankrig, så alle kan profilere sig mest og bedst muligt med overbudspolitik og slagord i stride strømme fordi de tror borgerne vil det sådan.

Mette Frederiksen skråler højlydt; "vi er i krig" og bruger vores ytringsfrihed som grundlag herfor, og andre partier følger højlydt dette til dørs for at behage eller skaffe vælgere til deres slagsord, og PET og politiet skal have flere ressourcer såvel økonomisk, mandskabsmæssigt og via nye lovtiltag mod borgerrettighederne - for tryghedens skyld og fordi de tror borgerne vil have det, og så siden kan blive valgt eller genvalgt på hysteriet de selv har pumpet op, - men vil det hjælpe eller sikre noget eller nogen er spørgsmålet?

Hvor er omtanken henne i denne sag, eller skal vi blot opleve borgerrettighederne krænkes yderligere ligesom i Amerika efter 11. september hvor hysteriet fra den politiske top blev til udnyttelse af krænkelser af borgernes, ellers så ukrænkelige, frihedsrettigheder blev beskåret voldsomt i psykosens hysteri.

Jo mere vi læser om hvad og hvordan i Frankrig omkring Charlie Hebdo attentatet des mere uldent står disse politiske tiltag, for begge var kendt af politiet og efterretningstjenesten for deres radikale sindelag, og sandelig om ikke også naboerne kendte til brødrenes våbenlager, men alligevel ikke gik til politiet med deres viden, - og så skete attentatet på Charlie Hebdo alligevel!!

Selv med de enorme ressourcer som Frankrigs efterretningstjenester råder over var det hele lige meget, - da det kom til stykket!

Lad nu fornuften råde for en gang skyld politisk ud fra hvad vi vil blive bekendt med omkring hele Charlie Hebdo attentatet, og ud fra det finde ud af hvad og hvilken lære vi kan drage nytte af i den forbindelse, og i al stilhed og ubemærkethed for andre evt. terrorister lade den viden komme os til gode tryghedsmæssigt mod deres ugerninger på religiøst fundamentalistisk grundlag!

Lad ikke atter angststemninger efter attentatet på Charlie Hebdo styre debatten for valget eller genvalget hos borgerne eller vælgerne, for det hjælper jo trods alt ikke på sikkerheden eller trygheden for og i de enkelte lande imod disse attentatmænd og -kvinder.

Vis jer som politikere der frasiger sig middelmådigheden til fordel for en langt mere klart og faktuel og intellektuel tilgang til tidligt at afsløre disse religiøse fundamentalister inden de når at udføre deres attentater i vore lande og mod vore demokratier og deres værdier!

- Det hjælper nemlig ingen på hverken kort eller langt sigt, at udnytte situationen til egen politisk fordel!

Henrik Klausen, Kurt Nielsen, Karsten Aaen, lars abildgaard, Bo Carlsen, Peter Hansen, Rune Petersen, Niels Duus Nielsen, Anne Eriksen, John Rohde Jensen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Som forventet falder vores demokratiske politikere nu hinanden over tæerne for at styrke den mest udemokratiske institution som findes i kongeriget.

Hvad med at alle muslimer får en stor halvmåne tætoveret i panden?

Det burde være tilstrækkelig for at kunne afværge fremtidige terroranslag.
Hvis ikke de bryder sig om det, kan de jo tage hjem hvor bomberne falder.

Henrik Klausen, Kurt Nielsen, Rasmus Kongshøj og Janus Agerbo anbefalede denne kommentar

Det er blæret, at være på en arbejdsplads, der bare kan udskrive en blankocheck til sig selv. Der vil jeg søge arbejde. :)

Ole Hansen, Henrik Klausen, Kurt Nielsen, Morten Rasmussen, Rasmus Kongshøj, Peter Hansen, Henrik Christensen, Rune Petersen, Tue Romanow, lars abildgaard og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

"»Med det angreb vi har set i Paris nu – og med den terrorrisiko, der er omkring Danmark, så er der ikke plads til at være naive mere. Og vi kommer til – det føler jeg mig overbevist om – i de kommende år at træffe nogle valg, hvor vi bliver nødt til at give efterretningstjenesten og politiet redskaber, som de ikke har haft før. Fordi vi bliver nødt til at kunne matche de mørke kræfter, der er på spil,« forklarer hun ifølge Ekstra Bladet."

De mørke kræfter er en blandet størrelse; med til dem skal regnes uærlige politikere, som med manipulation og magtfuldkomne manøvrer undergraver folkelig demokratiudvikling i Danmark og en lang række andre vestlige lande. Disse politikere skaber, fastholder og udvikler konflikter mellem verdens samfund - grundet deres idéer om vækst, konkurrence, profitmaksimering og privatisering af klodens ressourcer. Samme politikere lovgiver og magtudøver på måder, som giver frit spil for uhæmmet overvågning af civilsamfund og borgere, for underminering af civile rettigheder i bred forstand - og dermed også for en tillidsmæssig depravering af relationen mellem stat (fællesskabets magtorganisering) og civilsamfund/borgere.

Mørkematchning, siger vores justitsminister. Dén er skam opnået til fulde, på både den ene og den anden facon. Men hun har ret i at det har været meget, meget naivt at tro og mene at ytringsfrihed og demokrati udvikles ved at bedrive plat satire på fragile fjendebilleder.

Jakob Silberbrandt, Steffen Gliese, Nils Turesson, Mette Olesen, curt jensen, Kurt Nielsen, Karsten Aaen, Rune Petersen og lars abildgaard anbefalede denne kommentar
Thomas Andersen

Vi lever i en tidsalder hvor det kun kræver få google søgninger at få detaljeret viden om sprængstoffer, våben, bygningers indretning og meget andet som kræves for at gennemføre et terrorangreb.

Vi lever i en tidsalder hvor ufattelige rige lande i mellemøsten stadig døjer med middelalderlige styreformer og manglende traditioner for demokrati.

Vi lever i en tidsalder hvor det aldrig har været nemmere at skabe kontakter eller rejse over lange afstande.

Vi lever i en tidsalder med så mange mennesker på denne klode at der altid vil være nogle som er rablende gale af den ene eller den anden grund.

Derfor skal et samfund som det danske selvfølgelig beskytte sig mod potentielle angreb. Og selvfølgelig skal ansvarlige politikkere løbende overveje om PET har de rette beføjelser - hverken for få eller for mange. Og selvfølgelig er det som sker i Frankrig disse dage medvirkende til at ansvarlige politikkere genovervejer om PET har de rette beføjelser.

Alt dette sagt, er det bedste værn mod fremtidige terrorangreb selvfølgelig at vi udvikler et samfund hvor _alle_ befolkningsgrupper føler sig fair behandlet.

* At både etniske danske og folk med fremmed herkomst finder forholdene rimelige.
* At både meget religiøse såvel som folk til hang for satire kan udfolde sig.
* At både lavtlønnede såvel som højtlønnede finder at skatten er rimelig.
* At både unge som gamle finder at samfundet varetager deres behov på bedste vis.
* At både arbejdstagere såvel som arbejdsgivere finder at lovgivningen er fair.
* At både byboere såvel som landmænd finder at krav til bæredygtighed og økologi er fornuftige.
* At både cyklister såvel som bilister kan komme frem på fornuftig vis.

Osv. osv. osv...

Dette KRÆVER ansvarlige politikere. Politikere som ikke blot varetager snævre interesser (læs EL, LA, DF) eller som overvejende er på den ene side (læs SF, C, V). Men desværre er der meget få danskere som kan se ud over deres egen næsetip!

Åh, den sædvanlige danske egocentrering, hver gang "noget" der bare ligner sker her i DK. Det være sig brand på diskoteker eller andre ting, vi har!
Hvorfor ikke tænke på, at unge piger kidnappes?
Hele bundtet af politikere hyler op i valgkampsgear om nye tiltag. De kunne begynde med en simpel sammenligning - Danmark/ Frankrig?
Det er spild af penge, mødetid og omtale i medierne - det var faktisk morsomt! hvis ikke det var så sørgeligt, at vi skal have disse mennesker til at regere fremtiden i DK. Så kan man kun græde.

Frihed - også ytringsfrihed - må og skal man kæmpe for - hele tiden; det koster af og til en høj pris.
Frankrig har netop givet en omgang; også vi i DK må være parate og villige til at betale en høj pris for vores Frihed herunder ytringsfrihed. Hvem her i dette fora - eller i landet overhovedet - synes egentlig DK skal underlægge sig trusler fra religiøse fascister??
Det er jo direkte konsekvensen af flere af ovenstående indlæg. Det egentlige spørgsmål er selvfølgelig, om en yderligere oppustning af PET nok er både en "fej" og inadekvat måde at forsvare ytringsfriheden på ; jeg mener er det ikke som at "pisse bukserne for at holde varmen"?

Oscar Ibrahim

Det var netop dette, som vi burde undgå: Flere penge til PET -> mere kontrol og overvågning over uskyldige mennesker -> Big Brother -> Sejr til de ekstremistiske tosser.

Jens Wolff, Frederikke Nielsen, Søren 2 Jensen, Ole Hansen, Anne Eriksen, Henrik Klausen, Kurt Nielsen, Karsten Aaen, lars abildgaard, Henrik Christensen, Rune Petersen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

Panikken spreder sig.

Benjamin Lau Jensen

Oscar Ibrahim

”Det var netop dette, som vi burde undgå”

Men ikke desto mindre det, der hele tiden har været hensigten. Eneste udfordring har været, at få Hr og Fru Vild med Dans til at applaudere beslutningen. Hermed gjort. Mission accomplished.

Hvad den venstreorienterede intellektuelle borger skulle mene om denne sag, er i sammenhængen fuldstændig ligegyldigt. Det er længe siden, deres stemme blev renset ud fra det offentlige rum.

Anne Eriksen, Kurt Nielsen, Karsten Aaen, Mads Kjærgård og Rune Petersen anbefalede denne kommentar

Oscar Ibrahim og Lise Lotte Rahbek:

Mener I i fuldt alvor, at man skal give frit løb til 'ekstremistiske tosser'?

Claus G. Jørgensen

Jeg kan ikke gå særlig meget i selvsving over denee artikel. Var de flere penge til PET ikke falder alligevel pga. truslen fra IS? Den øget overvågning er blevet annonceret her:
http://www.version2.dk/artikel/justitsministeren-vil-genindfoere-overvaagning-af-danskernes-internetbrug-76124

PET har tidligere afværget et angrebsforsøg mod Politikens Hus i København, der på alle måder lignede det der blev gennemført i Frankrig. Helt uden evner og ressourcer kan de jo ikke være.

Det her minder om indførslen af hovedløse sikkerhedsforanstaltninger, som efter 11. september. En gang imellem kunne jeg altså ønske mig mere omtanke og mindre automatreaktion fra vores kære politikere.

Frederikke Nielsen, Søren 2 Jensen, Jakob Silberbrandt, Henrik Klausen, Karsten Aaen og Jan Mogensen anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Ole Olsen
Mender du i fuldt alvor, at man skal skabe et overvågningssamfund
hvor borgerne er skyldige eller i al fald under mistanke for forbrydelser,
indtil deres uskyld er bevist?

(ej, vedduhvad OleOlsen, prøv nu at stramme op. Dine provokationer og urimeligheder plejer at være på et mere underholdende niveau. Er du lidt skidtmas?)

Søren 2 Jensen, Ole Hansen, Henrik Klausen, Kurt Nielsen, Karsten Aaen, Mads Kjærgård, lars abildgaard, Peter Taitto, Bo Carlsen, Peter Hansen, Rune Petersen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar

Jo mindre succes, des flere penge. Hvordan rimer det med Corydons resultatmålinger?

Steffen Gliese, Henrik Klausen, Kurt Nielsen, lars abildgaard, erik winberg og Rune Petersen anbefalede denne kommentar
ellen nielsen

Dette KRÆVER ansvarlige politikere.

.....og ansvarlige, realistiske borgere..

God weekend!

Lise Lotte Rahbek:

På sædvanlig primitiv venstreextrem mangel på dialogvilje når man får stillet ubehagelige spørgsmål, undlader du at svare på et spørgsmål, ved at stille et i stedet.

Det handler om pressens ytringsfrihed der skal forsvares,
ikke om mere PET og POLITI overvågning af den danske befolkning.
Glem nu ikke at mange af de mest stygge terrorist grupper bliver finansieret, bevæbnet og trænet af os selv (SAUDI, CIA, ISRAEL, NATO m.fl.)
Så en sjælden ros til JP, for ikke at genoptrykke Muhammed tegningerne og deres valgt at bruge presse frihed med omtanke, som krigs kåde politikere jo står på spring for at rå-misbruge, så man nærmest kommer til at tænke på Hitlers VOLKSSTURM koncept, altså at selv børn og gamle pensionister skulle krigs misbruges til at forsvare Berlin med Panzerfaust granat kastere, imod de russiske tanks!

Peter Ole Kvint

Viktor Knudsen: "Man kunne gøre det væsentligt sværere for terrorister som Lors Doukaiev og dem der begik handlingerne i Paris at anskaffe våben, sprængstoffer mv. ved at skærpe straffen betydeligt Når man tages i at være i besiddelse af disse våben mv."

Springstoffer kan fremstilles på et hvert køkkenbord, af ting som du kan købe i ubegrænsede mængder. Og håndvåben kan man altid få bare man vil/kan betale nok for dem. Og man tager dem først frem lige når man skal bruge dem.
Lors Doukaiev virkede ikke helt rask. Hvordan skal man beskytte sig imod syge enkelt personer?
Dem der begik handlingerne i Paris, har ikke arbejdet alene. Der har været dygtige folk bag, når tre mænd med billige våben, sætter Paris på den anden ende i flere dage.

Henrik Christensen, Rune Petersen, Karsten Aaen og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar

"Det var netop dette, som vi burde undgå: Flere penge til PET -> mere kontrol og overvågning over uskyldige mennesker -> Big Brother -> Sejr til de ekstremistiske tosser."

Forkert, tosserne taber også. Sejren går til den overnationale kapital.

lars abildgaard, Rune Petersen og Mads Kjærgård anbefalede denne kommentar
Mads Kjærgård

Cui bono? ("Godt for hvem?" eller "Hvem gavner det?") er en latinsk talemåde, som betyder, at den skyldige i en forbrydelse kunne findes bland dem, som har gavn af den. Skønt princippet er brugbart i opklaring af forbrydelse, er det ikke altid indlysende, hvem har gavn af en forbrydelse, ligesom den skyldige part kan bortlede opmærksomheden med en syndebuk!

lars abildgaard, Henrik Christensen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Morten Rasmussen

Frankrigs grænseoverskridende, frihedsberøvende love kunne ikke stoppe et terror angreb.

Politisk logik: Vi må indføre endnu mere grænseoverskridende, frihedsberøvende regler.

Lidt flere pre-crime tiltag skal nok gøre vores samfund sikkert. /sarc

Jeg er gammel nok til at kunne huske, da det var en forbrydelse, at sammenføre registre om mine bibliotekslån med andre registre. Dette var fordi, at den 'meta-data', vores bibliotekslån udgjorde, kunne misbruges af et eventuelt fjendligt regime i fremtiden, til at forfølge befolkningsgrupper.

Når man ved at alle databaser lækker, og ser hvorledes Rigspolitiet, sammen med CSC, håndterer vores data-sikkerhed, så føler jeg mig alt andet end tryg ved en øget centralicering af registrering.

Når det kommer til pre-crime, er jeg så gammeldages, at jeg stadig gerne vil stilles for en dommer, før jeg bliver dømt - specielt, hvis det angår forbrydelser, som jeg tænkes at gøre i fremtiden.

Frederikke Nielsen, Søren 2 Jensen, lars abildgaard, Jakob Silberbrandt, Steffen Gliese, Henrik Christensen, Lise Lotte Rahbek, Henrik Klausen og Rune Petersen anbefalede denne kommentar

Prøv at læse denne artikel lavet af Ritzau, gengivet på Børsen i nat.

http://borsen.dk/nyheder/ritzau/artikel/3/2025680/kareste_til_drabt_reda...

Kan nogle, på baggrund af kvindens fortælling, fortælle mig hvad vi skal øge vores bevillinger til Efterretningstjenesterne for?

Hvis jeg skal være ærlig, så er reaktionen blandt politikerne og den oppiskede stemning blandt befolkningerne - Nøjagtigt det "de" har siddet og ventet på.

Det begynder at ligne "Sort middelalder". Også for ytringsfriheden.

Søren 2 Jensen, Anne Eriksen, Benjamin Lau Jensen, Henrik Christensen, Kurt Nielsen, Mads Kjærgård og Rune Petersen anbefalede denne kommentar
Peter Ole Kvint

Dem, der vandt var dem, som fik 200 jomfruer i paradiset.

Dem, som tabte var den palæstinensiske regering. Som nu ikke bliver anerkendt. (Israel vandt)

Taberne var dem, som mister frihed. Vinderne var politiet, som skød og gav forbryderne 200 jomfruer i paradiset.

Det her er indviklet.
Slap politikkerne ikke også af med nogle kritikere?! Nogle kritikere, som de så kunne hylde som døde helte?

Henrik Christensen, Kurt Nielsen og Mads Kjærgård anbefalede denne kommentar
Dan Johannesson

NEJ vi skal IKKE have FLERE begrænsninger af vores i forvejen udhulede og gennemhullede demokratiske og civile rettigheder! Terrormytologien er blevet dyrket og plejet op til helt groteske størrelser, og bliver konsekvent brugt som løftestang for at indføre stadig mere TOTALITÆRE forhold i DK og i resten af vesten, som altid gennem salamimetoden.

Der dør mange tusind gange flere mennesker HVER eneste dag af, influenza og kraftig forkølelse, end af terror. Ud fra politikernes fordrejede, sort hvide logik (eller præcise skjulte viden om faktiske totalitære dagsordner) - burde vi jo så også forbyde folk at åbne døren til deres hus hvis de har fået influenza, for i TEORIEN kan andre (ældre og svagelige) dø af din influenza.

Det er kulsort det her. Oh jeg håber i den grad at folk snart ser at "konspirationstossernes" scenarioer omhandlende global centralisering i en samlet verdens union under US kontrol, (TTIP) som er totalt privatiseret (TISA) - koblet med en fascistisk neoliberal politistat (gradvist fremdyrket gennem endeløs digital overvågning, og kontinuerlig reduktion af civile / demokratiske rettigheder, samt løbende mistænkeliggørelse af alle borgere) - i den grad er ved at TAGE FORM.

Vi er på vej, der er INTET tilfældigt ved det, og det eneste "skøre", eller "vidtløftige" i den forbindelse, vil være at fornægte det. For 5 år siden grinte folk og pegede fingre når man sagde disse ting, i dag bliver der utroligt stille, for factsene og den helt tydelige retning, taler for sig selv.

Tilbage står et brændende vigtigt spørgsmål: Hvad skal vi gøre?

Søren 2 Jensen, Nils Turesson, Jakob Silberbrandt, Benjamin Lau Jensen, Niels Duus Nielsen, Rune Petersen, Anders Graae, Karsten Aaen, Henrik Christensen, Kurt Nielsen, Mads Kjærgård og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar
Niels Engelsted

Jeg er sikker på, at katten, dronen og the mad hatter hurtigt kunne blive enige om, at det var Alice, der var skør. Og måske var hun. Hvordan skulle man undgå at blive skør i så skør en verden?

Søren 2 Jensen, Niels Duus Nielsen og Torben Kjeldsen anbefalede denne kommentar
Mads Kjærgård

"Slap politikkerne ikke også af med nogle kritikere?! Nogle kritikere, som de så kunne hylde som døde helte?"

Modigt skrevet, præcis min egen tanke, men jo, man slap jo lige præcis af med nogle irriterende venstreorienterede mennesker, som jo i den grad også rettede kritikken præcis imod den udvikling de fleste her bekymrer sig om! Og som man stort set ikke brød sig om, mens de levede! Men nok ikke noget man skal sige i fuld offentlighed, ja jeg begynder at blive paranoid! Og det tror jeg, at der er grund til!

Søren 2 Jensen, Janus Agerbo, Kurt Nielsen, Benjamin Lau Jensen, Niels Duus Nielsen, Rune Petersen, Karsten Aaen, Henrik Christensen, Torben Kjeldsen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Torben Kjeldsen

Indrømmet i disse dage med de forfærdelige hændelser i Frankrig, kan man nemt gribes af afmagt og ønsket om her og nu handlinger. I Frankrig har politiet en noget større 'frihed' til aflytning og til anholdelser, så vidt jeg er orienteret. Og alligevel hindre det ikke ' målrettede ekstremister' at lave enkeloperationer, desværre. Den forfærdelige sandhed er , at det kan man ikke hindre direkte. Jeg læste et sted, at en af de største grunde til at unge bliver ekstremister både højre, venstre og radikaliserede' islamister' er ungdomsarbejdsløshed, gælder specielt i Frankrig, Tyskland og England. Men det har nok lange udsigter at få løst ungdomsarbejdsløsheden og andre ulighedsproblemer. Så kloge har vi ikke valgt vores politikere, kan jeg se. Så måske er det bedste at tegne et abonnent ved Charlie Hebdos. Satire er modmagt.

Ole Hansen, Janus Agerbo, Kurt Nielsen, Anne Eriksen, Niels Duus Nielsen, Rasmus Knus, Torben Selch, Karsten Aaen, Henrik Christensen og Niels Engelsted anbefalede denne kommentar
Jørn Petersen

Når man på sine vælgeres vegne går i krig må man påregne tab.

Enhver blodudgydelse er forkert.

Ole Hansen, Kurt Nielsen, Rune Petersen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Det bliver spændende, at se hvad politikere mon er klar til at styrke om 14 dage ;-)

Holger Madsen, Torben Kjeldsen og Rune Petersen anbefalede denne kommentar

Mit gæt er chippen i nakken på befolkningen, der er jo snart ikke andet tilbage ;-). Fordelen vil være at man så slipper for at høre på politikere, der konstant overbyder hinanden på det retspolitiske område.

Frederikke Nielsen, Søren 2 Jensen, Ib Heinisch, lars abildgaard, Ole Hansen, Kurt Nielsen, Rune Petersen og Dan Johannesson anbefalede denne kommentar
ellen nielsen

Jeg læste et sted, at en af de største grunde til at unge bliver ekstremister både højre, venstre og radikaliserede' islamister' er ungdomsarbejdsløshed, gælder specielt i Frankrig, Tyskland og England.

Torben Kjeldsen...
kan du ikke lige berette eller henvise til links, hvor arbejdsløse højreradikaliserede, venstre radikaliserede, ateister, kristne eller budister borgere udøver planlagt massakre
- i netværk med udlandet -
på vittigheds/satire-tegnere og jøder i de nævnte lande???
Jeg er ret uoplyst om sådant!

Mads Kjærgård
Jørn Petersen, Søren 2 Jensen, Kurt Nielsen og Rune Petersen anbefalede denne kommentar
ellen nielsen

Når man på sine vælgeres vegne går i krig må man påregne tab.

Jørn Petersen..
Nej, når demokratiske borgere vælger deres Lovgivende/besluttende Folketingsmedlemmer,
må DE/VI påregne de/det - ofte meget vanskelige - beslutninger/ansvar, som disse tager sig på borgernes vegne..også militære deltagelser
Det er altid ment og ansvarsfrit, at stå på sidelinjen at råbe..
og dét er vi danskere blevet ulideligt gode til i de senere år...

Enhver blodudgydelse er forkert.

så dem - her terroristerne i Paris - skulle ikke ha' været stoppet, da det ville ha' været forkert at stoppe dem ved at udgyde DERES blod????

Mads Kjærgård

Det undrer mig, at liberale indenfor de seneste år er blevet så autoritetstro, er det ellers ikke en liberal dyd, at nære mistillid til myndighederne, er det fx ikke det "Bill of Rights" bygger på?
Det er for nemt bare at overlade beslutningerne til myndighederne, eller at tro på, at alt hvad de beslutter er i vores (borgernes) interesse. Historien har vist, at det meget sjældent er tilfældet!

Ole Hansen, Janus Agerbo, Kurt Nielsen og Rune Petersen anbefalede denne kommentar

vi kan styre alt det vi går og tror vi kan styre. mennesker er dumme og primitive.

EB idag, med et interview med Justitsministeren:

"Justitsministeren er parat til at gå på kompromis med danskernes personlige frihed for at give efterretningstjenesten bedre muligheder for at forhindre terrorangreb, som vi netop har set i Frankrig."

Karsten Aaen, Søren 2 Jensen og Rune Petersen anbefalede denne kommentar
Torben Kjeldsen

Ellen Nielsen
En af de største grunde til ...er ungdomsarbejdsløshed og andre uligheder, fx diskrimination, fattigdom, heraf afledt manglende uddannelse, forældre som positive rollefigurer. Dermed er der andre grunde. Der er dog forskellige forskningsmæssige vægtninger (fx ideologiske) af betydningen af arbejdsløsheds betydning for ' menneskers valg'. Her er del af litteratur som giver basis for mine 'postulater'.
Socio-Economic Roots of Radicalism? - GlobalSecurity.org
http://www.globalsecurity.org/military/library/report/2003/ssi_richards.pdf

Islam in France: The French Have Themselves to Blame by Rachid TlemçaniMiddle East Quarterly
March 1997, pp. 31-38

http://www.meforum.org/338/islam-in-france-the-french-have-themselves-to

IS EUROPE ON THE “RIGHT” PATH? Right-wing extremism and right-wing populism in Europe
http://library.fes.de/pdf-files/do/08338.pdf

Dangerous Moment’ for Europe, as Fear and Resentment Grow
http://www.nytimes.com/2015/01/08/world/europe/paris-attack-reflects-a-d...

Islam in Germany
http://www.euro-islam.info/country-profiles/germany/
Family and Politics: Does Parental Unemployment Cause Right-Wing Extremism?
http://www.diw.de/sixcms/detail.php/44624

Blandt de unge fortjener den såkaldte NEETs-gruppe særlig opmærksomhed (Not in employment, education or training): Ifølge EUROFOUND løber NEETs en større risiko for, at de også senere kun finder usikker beskæftigelse, og de tidlige frustrerende erfaringer øger også deres risiko for at havne i fattigdom, social udstødelse og radikalisering. Omkostningerne ved disse unges manglende deltagelse på arbejdsmarkedet vurderes forsigtigt til 153. mia. euro, hvilket svarer til 1,2 % af det europæiske BNP.
https://webapi.eesc.europa.eu/documentsanonymous/eesc.../content

Sider