Læsetid: 4 min.

Speciallæger i oprør over mangel på sengepladser

I protest har flere speciallæger deltaget i en underskriftsindsamling mod nedlæggelser af sengepladser i psykiatrien i Region Hovedstaden. De kan ikke længere stå inde for den lægefaglige behandling af patienterne, siger de
24. januar 2015

Antallet af psykiatriske sengepladser i Region Hovedstaden er i dag så begrænset, at det går ud over behandlingen af patienterne. Det mener en række speciallæger, der til daglig arbejder i psykiatrien, men som ikke længere kan stå inde for den behandling, de kan tilbyde deres patienter.

Indtil videre har 77 fortrinsvis overlæger således deltaget i en underskriftsindsamling på nettet i protest mod »de uacceptable forhold, vi byder nogle af de sygeste mennesker, vi er sat til at behandle«.

En af dem er Danny Reving, der er konstitueret overlæge på Sankt Hans Hospital. Som følge af manglen på sengepladser må patienter i dag nøjes med at blive indlagt i få dage eller en uge, hvilket ikke er tilstrækkeligt, siger han.

»De bliver simpelthen udskrevet for tidligt. Det er den faglige vurdering. Man vil gerne have dem indlagt i længere tid, men det kan man ikke, for der står tre andre patienter og banker på.«

Hvis en patient eksempelvis har et stofmisbrug, er der brug for mere tid til at afgifte vedkommende, ligesom det vil kræve en længere indlæggelse at finde ud af, hvad patienten i virkeligheden fejler og få det behandlet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu