Læsetid: 4 min.

Ekspert: Særligt program bør sættes ind mod radikaliserede fængselsindsatte

Et voldsforebyggende fængselsprogram skaber bemærkelses-værdige resultater hos voldelige og aggressive indsatte. Det kan bruges mod radikalisering, mener ekspert, der kalder på udbredelse. Kriminalforsorgen støtter op, men beklager økonomiske udfordringer
En person lægger blomster på det sted på Svanevej i København, hvor Omar Abdel Hamid El-Hussein, den formodede terrorist, blev dræbt af politiet. Psykolog mener, at Omar Abdel Hamid El-Hussein ville kunne have profiteret af det såkaldte Voldsforebyggelsesprogram under hans fængselsophold.

Thomas Lekfeldt

19. februar 2015

Voldelige indsatte som Omar Abdel Hamid el-Hussein, den formodede og nu afdøde gerningsmand bag weekendens terrorattentater, skal i højere grad mødes med et allerede kendt voldsforebyggende program, når de afsoner straf i danske fængsler.

Det ville bremse fængselsradikalisering, vurderer psykolog David Oehlenschläger, der er chef for rehabilitering ved DIGNITY – Dansk Institut Mod Tortur – og som har en fortid som ansvarlig for Kriminalforsorgens voldsforebyggelsesindsats og som konsulent for bandeexitprogrammer ved Københavns Kommune.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • lars abildgaard
  • Philip B. Johnsen
lars abildgaard og Philip B. Johnsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Philip B. Johnsen

Giv dem et 'rigtigt' arbejde, når de kommer ud, der er ingen fremtid, for de unge efter afsoning, de havner derfor med det samme i kriminalitet.

Jens Jørn Pedersen, Robert Ørsted-Jensen, Marianne Rasmussen og lars abildgaard anbefalede denne kommentar