Læsetid: 5 min.

Khaders konservative comeback

Naser Khader blev populær på Muhammed-krisen. Nu får en ny krise ham til at vende tilbage til dansk politik som konservativ folketingskandidat. Denne gang vil Naser Khader koncentrere sig om, hvad han er bedst til
Naser Khaders comeback til dansk politik har samme årsag, som i 1984 fik ham til meldte sig ind Radikale Venstre, og en politisk kommentator til i 2007 at beskrive Naser Khader som »det tætteste, vi i Danmark er på en Kennedy«, nemlig den såkaldte værdipolitik.

Niels Ahlmann-Olesen

19. februar 2015

Naser Khader er født den 1. juli. Men ifølge det officielle Danmark var det den 28. august. Da han flyttede fra Syrien til Danmark i 1974 registrerede myndighederne nemlig indvandrere udfra ankomstdatoen, hvis de ikke medbragte en fødselsattest. Det gjorde Naser Khader ikke, og derfor har han fødselsdag to gange om året.

Næsten symbolsk får Naser Khader nu også en ny chance i dansk politik, efter at de fleste – herunder ham selv – skrev den politiske nekrolog oven på folketingsvalget i 2011, der gav 1.690 personlige stemmer i Københavns Omegns Storkreds.

»Når man leger med ilden, så bliver man sommetider brændt. Men det går over,« skriver Naser Khader på Facebook, efter at have takket ja til at stille op for Konservative i Østjyllands Storkreds. Her overtager han det afgående konservative folketingsmedlem, Tom Behnkes, to »sikre« kredse i Aarhus og Skanderborg.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Han er efter min opfattelse hykler. Han går efter at komme i folketinget for egen vindings skyld. Han bruger krisen til dette formål.

Else Damsgaard, Carsten Mortensen, Mette Hansen, Jacob Jensen, Wilhelm May, Arne Hornborg, erik mørk thomsen, Tue Romanow, Jens Jørn Pedersen, Benny Jensen og lars abildgaard anbefalede denne kommentar
Michael Borregaard

Lad mig sige det kort på denne måde, politikernes ageren efter hændelsen i weekenden, har ikke gjort mit ‘vælgerlede’ mindre. Langt størstedelen af det de har sagt er ’Fifty Shades of Bullshit’.
Naser Khader siger, han har lært af sine fejl, ja ja, lad os nu se, Mette Frederiksen har også forsvaret sig med, at hun efter hun er blevet minister, har været på en dannelsesrejse. Sådan kan man jo også formulere det!

Jens Jørn Pedersen

Jeg har fulgt Nasar Kharder på nogle omgange med interviews. Disse interviews viser med al tydelighed, at der er nogle elementer, som han ikke forstår en tødel af.
Men det er jo hans og Konservativ folkeparti, der afgør, om han skal stille op.
Han får dog ikke min stemme, da jeg opfatter, at han bringer ved til bålet.

En indvandrer som Naser Khader med en muslimsk baggrund, som advarer mod islamismens reaktionære og voldelige tendenser, er i det venstreorienterede segment noget af det mest foragtelige og forræderiske, man kan forestille sig.

Erik Jensen , Morten Pedersen og Martin Skriver anbefalede denne kommentar
Ole Brockdorff

Der er helt sikkert mange forskellige holdninger blandt vælgerne til Naser Khader som politiker og menneske, men han fortjener dog èt stort kompliment fra alle frihedselskende demokrater på tværs af politisk observans. Nemlig den kendsgerning, at hvis alle muslimer på kloden havde den samme dybe respekt som ham for demokratiet og folkestyret, hvor alle lever efter sekulære love på tværs af religion, ja, så ville islam ophøre med at være en totalitær politisk lovreligion for 1,6 milliarder troende muslimer på kloden.

Per Torbensen, ellen nielsen, Erik Jensen , Morten Pedersen og Jens Jørn Pedersen anbefalede denne kommentar

Khadar er som flere andre politikere en vandrepokal. Forståeligt en enkelt gang som følge af ens udvikling over tid. Men 3 gange, plus genopstilling over kort tid er noget specielt. Magten er essentiel for levebrødspolitikeren og det demonstrerede Khadar tydeligt, da han forlod AL og ikke ville overlade sit mandat til sit parti. Dette er ikke et plus i CV`et.
Og - når man hører Khadars forklaring, burde det være DF han stod op for. Meeen - fjerde gang gik nok ikke.

Jacob Jensen, Arne Hornborg og erik mørk thomsen anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

Fra artikel:
»En af de største udfordringer, vi har, ligger i Mellemøsten. Jeg har de seneste to år advaret mod situationen i Syrien, som leder til en terrorrisiko. Initiativer til at begrænse det burde være implementeret for flere år siden. Den indsigt, jeg besidder, kan måske gøre, at jeg kan gøre opmærksom på nogle ting lidt tidligere i forløbet. Så det ikke bliver lige inden, det er for sent«. Siger Naser Khader.

Det har vel intet med problemerne med, at danskere der født og opvokset i Danmark og ingen tilknytning til krigen, krigene eller krigerne i Mellemøsten, bliver radikaliseret og begår terror eller målrettede attentater generelt, bortset fra det faktum, at de krige i sig selv, Danmark fører i Irak, Syrien og Afghanistan, er medvirkende faktor til radikalisering.

Weekend'ens forbrydelse blev iøvrigt udført af en shiamuslim, Omar Abdel Hamid El-Hussein ville med andre ord, ud fra religiøst tilhørsforhold, være Danmark's samarbejdspartner, set ud fra Danmark's kamp mod det sunnimuslimske terrororganisation IS (Islamiske Stat), det faktum sætter unægtelig, den Facebook opdatering Omar Abdel Hamid El-Hussein lage ud med IS, i et noget andet lys.

En forklaring kunne være, Danmark yder luftstøtte til shiamuslimske ortodokse ekstremister, der også som IS gør det, sværger på, at de vil dræbe 'alle vantro danskere', der betræder Irak og Danmark har tropper i Irak, så med sådanne venner og allierede, har Danmark overhoved brug for fjender i Irak?

Nu får vi mindre demokrati og retsstat, som følge af, Weekend'ens forbrydelse, hvor kun socialt arbejde i Danmark, kan værne danskerne imod drenge, som Omar Abdel Hamid El-Hussein i fremtiden, begår lignende forbrydelser, nu får vi istedet fra folketinget krigs retorik, Danmark er blevet angrebet, ja det er sandt, men af en dansker og det problem mangler en løsning.

Men det kan Naser Khader Mellemøsten ekspert, sikker forklare danskerne, det skal nok blive spændende og fra mig personlig, skal Naser Khader være, hjertelig velkommen tilbage i dansk politik, skulle Naser Khader blive stemt ind igen.

»For Naser er ikke en klassisk politiker.'

Nej han er ej. Han har lige offentligt indrømmet, at han har begået fejl! Sagt helt uprovokeret. Fejl - indrømmet af en politiker!? Uden i dagevis at have fået vredet armen om på ryggen. Hvornår har man hørt magen? Er han mon ovenikøbet ærlig?

Naser Khader har ingen fremtid i dansk politik.

(Venstrefløjen kan derfor være helt rolig).

Christian Svenstrup Harder

Udvalgte Naser-citater gennem de seneste år:

"Jeg har fået tilbud fra alle mulige. Både fra CD, Venstre og De Konservative og andre folk, der har opfordret mig til at starte et nyt parti, men jeg har afvist det hele. For jeg er radikal."
Politiken, 21. februar 2007
"Vi føler os politisk hjemløse, og det tror vi også, der er mange, der gør i øjeblikket."
Politiken, 7. maj 2007 (ved dannelsen af Ny Alliance)
"Så længe jeg er i politik, så er det Ny Alliance."
Berlingske Tidende, 19. februar 2008
"Jeg synes ikke, at der er noget galt med navnet Ny Alliance. Det er stadig et fremragende navn, og jeg ved ikke, om det ender med, at vi ændrer navn."
Politiken, 24. august 2008. Tre dage senere skiftede partiet hele sit partiprogram ud og ændrede navn til Liberal Alliance.
"Jeg har nu indset det. Jeg er ikke liberalist. Jeg er liberal. Jeg er socialliberal."
Børsen, 5. januar 2009 (da han forlod LA for at blive løsgænger)
"Jeg ved, at hvis vi ikke havde dannet NY Alliance, havde jeg skiftet til de konservative. De konservative er tættest på det, jeg ønskede med Ny Alliance."
Facebook, 17. marts 2009

Tillykke til Konservative med deres nye folketingskandidat.

Carsten Mortensen, Henrik Christensen, Tue Romanow og Jacob Jensen anbefalede denne kommentar
Morten Pedersen

Dansk folkesport, gør grin med dem der stikker næsen frem. Nogen fortjener det, men jeg er nu glad for at Khader gider gå ind i politik igen, han har med stor fare for liv og levned talt demokratiets sag, og er bla belønnet med overfrakker fra PET døgnet rundt. Men K får nu stadig ikke min stemme.

jens peter hansen

Han er efter min opfattelse hykler. Han går efter at komme i folketinget for egen vindings skyld. Skriver Peter Jensen. Nåh, gør han det. Skulle han nu give afkald på sin løn eller hvad?? Hvad er det der driver alle de politikere med halve universitetseksaminer, som de højst ville kunne få et tilkaldevikariat i en vuggestue på ? Mon ikke levebrødet betyder en del for dem også. Peter Jensens korstog mod Khader er virker temmelig patetisk.

Nasser har flere tatoveringer og den mest kendte er nok den viste "Demokrati.

En af de seneste totoveringer viser begyndelsen af den amerikanske uafhængighedserklæring: Alle mænd er skabt lige.

Han har dog tilføjet lidt, så det i Naser-versionen bliver til:

" Alle mænd og kvinder er skabt lige og frie"

Han bærer i forvejen tatoveringer med ordene "Demokrati" , "Frihed" og "Arabisk forår", altså altsammen noget, der står eller har stået centralt i Nasser bevidsthed.

Selv har jeg Yin-yang og min Android avatar tatoveret på overarmen, - ret pinligt og fattigt i sammenligning...

@Ole B

"Nemlig den kendsgerning, at hvis alle muslimer på kloden havde den samme dybe respekt som ham for demokratiet og folkestyret, hvor alle lever efter sekulære love på tværs af religion, ja, så ville islam ophøre med at være en totalitær politisk lovreligion for 1,6 milliarder troende muslimer på kloden.”

Nu findes der en masse muslimer der rent faktisk går ind for demokrati, men det passer nok ikke i dit verdensbillede hvor alle 1,6 mia muslimer hellere vil have et ISIS kalifat?

Desuden tager du fejl hvis du vitterlig tror at Islam er en "totalitær politisk lovreligion" (hvad end dette er). Det beviser bare at dit indsigt i Islam er yderst ringe.