Læsetid: 4 min.

En kvalitetsgyser på Aalborg Universitet

Et af Aalborg Universitets største studier, Humanistisk Informatik, blev lukket og åbnet igen på halvanden måned af Akkrediteringsrådet, som skal sikre kvaliteten af de videregående uddannelser. Det har skabt fornyet kritik af akkrediteringsarbejdet for at være for lemfældigt og for at lade sig påvirke af den offentlige debat
Akkrediteringsinstitutionen havde indstillet Humanistisk Informatiks bachelor- og kandidatuddannelser til en betinget positiv akkreditering.

Miriam Dalsgaard

9. februar 2015

I slutningen af november får rektor på Aalborg Universitet (AAU) Per Michael Johansen telefonisk besked om, at Akkrediteringsrådet ville lukke bacheloruddannelserne i Humanistisk Informatik på grund af problemer med kvaliteten.

»Det var lidt af en mavepuster,« som Per Michael Johansen beskriver beskeden om at lukke et af universitetets største bachelorstudier.

Få dage senere vælger rådet at udsætte beslutningen om lukning på grund af en »teknisk udfordring«, der gør det svært for rådet at se, om kvalitetsproblemerne eksisterer på både bacheloruddannelserne i Aalborg og i København. Den 16. januar i år beslutter rådet at trække lukningen af studierne tilbage, fordi der kommet nye oplysninger i sagen. I stedet får AAU to år til at rette op på problemerne.

Men den bebudede lukning af studierne i Humanistisk Informatik stiller imidlertid alvorligt spørgsmål ved Akkrediteringsinstitutionens (AI) troværdighed og etik, mener professor i forskningsetik og -forvaltning Heine Andersen, der har kigget på flere af AI’s afgørelser.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Steffen Gliese

Bortset fra det perverse i, at et sådant fag bliver så stort, er Akkreditering udtryk for en helt forkert forståelse af universitetet, dets rolle og dets grænser.

carsten hansen

Peter Hansen - Jeg kan ikke tyde din bemærkning om akkreditering, og hvilket fag er det du benævner? Humanistisk informatik er ikke et fag!
Henrik Dalh var censor for nogle medstuderende i 2011-2012. Han gav gruppen et 10 tal, for derefter at kritisere niveauet på uddannelsen. Hvilken agenda der ligger bag, kan jeg kun gisne om.

Brian Jensen, Ole Hansen og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Olav Bo Hessellund

En meget mystisk sag, der åbenlyst behøver yderligere granskning. Formanden Per B. Christensen erkender også, at noget ikke er forløbet som det skulle.

Casper Kennild

Siden 2004, har Aalborg Universitet været udsat for det ene perverse indgreb efter det andet. Man har blandet sig i studieformen og tvunget os, der allerede var godt i gang med studierne, til at skulle studere, gå til eksaminer og alt muligt andet på nogle vilkår, som vi netop havde valgt fra, da vi jo netop havde valgt at læse i Aalborg og ikke i Odense, København eller Aarhus...

Normaliseringen tog i den grad overhånd, studieordningerne ændrede sig enormt og ofte og administrationen og ledelsen blev endnu mere "erhvervsrettet" og "professionel" - og udvandede alle de studier, der ikke umiddelbart gav penge i kassen.
Taxameterordningerne og dermed pengene til hum og samf dalede samtidig med, at ingeniørerne ikke formåede at bruge alle deres penge! Vi havde ikke engang råd til møbler på historiestudiet... Men hvad pokker, vi gav jo heller ikke penge og vi var kritiske og alt det der, man ikke vil have, selvom man efterlyser det.

Man kan ikke vide, hvad der bliver vigtigt om 10 år - hverken indenfor forskningen, formidlingen eller udviklingen af nye produkter i det private erhvervsliv - men man kan fra politisk hold sikre, at folk kommer ud med de bedst mulige kompetencer, tværfaglighed og evnerne til at kunne arbejde sammen i grupper!

Brian Jensen, Ole Henriksen og lars abildgaard anbefalede denne kommentar