Læsetid: 1 min.

Afghanistan siger stop for tvangshjemsendelser

Afviste asylansøgere skal ikke tvangshjemsendes til Afghanistan på grund af sikkerheden i landet. Sådan lyder beskeden til Danmark fra Afghanistan, der vil have genforhandlet aftalen, der muliggør tvangshjemsendelser
4. marts 2015

De afghanske myndigheder vil have ændret den hjemsendelsesaftale, Danmark og Afghanistan har indgået. Indtil aftalen, der blev indgået i 2004, er blevet genforhandlet, skal Danmark derfor ikke sende afviste asylansøgere tilbage til Afghanistan med tvang. Det oplyser afghanske myndigheder til Information.

»Den afghanske ambassade i Oslo har kontaktet de danske myndigheder gennem passende diplomatiske kanaler«, udtaler Afghanistans ambassadør i Oslo, Manizha Bakhtari, der også har Danmark som ansvarsområde.

Det afghanske udenrigsministerium bekræfter, at man fra afghansk side har bedt en række lande om »mere tid«.

Det skyldes, »at situationen i Afghanistan er anderledes nu, end da aftalerne mellem Afghanistan og disse lande vedrørende hjemsendelse af afghanske flygtninge fra disse lande blev indgået,« siger Ahmad Shekib Mostaghni, der talsmand for udenrigsministeriet i Afghanistan, til Information. Talsmanden nævner specifikt, at »sikkerhedssituation er anderledes«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • lars abildgaard
  • Pia Qu
lars abildgaard og Pia Qu anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det er kun få dage siden at Unicef's seneste rapport om forholdende for børn i Afghanistan var ude og det er helt ekstremt forfærdelige tal.
Småbørnsdødeligheden, dvs børn der ikke når at blive 5 år er den næsthøjeste i verden og 55% er så fejlernærede at de både fysisk og mentalt aldrig indhenter det igen.
Hvad er det for et land vi lever i når vi ignorerer forholdene i de lande vi udviser børn og børnefamilier til, sommetider børn der enten er født eller opvokset her?
Desuden er arbejdsløsheden så vidt jeg ved omkring 60%..
Meget kritisabelt at både udenrigsministre og justitsministre gennem de seneste år ikke har taget situationen der i betragtning.
I henhold til de nyheder jeg læser norske medier gennem de sidste måneder har de første henvendelser fra Afghanistan været i 2013, 2014 og det er vel ikke kun den norske justitsminister der har fået dem og hemmeligholdt dem..

Niels Duus Nielsen, Peter Jensen, lars abildgaard, Christel Gruner-Olesen og Dan Johannesson anbefalede denne kommentar