Læsetid: 8 min.

’For mange er bange for at fornærme’

Psykiateren Henrik Day Poulsen er på kort tid blevet en af landets mest læste og omdiskuterede debattører. Især hans udtalelser i integrationsdebatten har vakt forargelse. Selv ser han sine kritikere som ’haters’, der ikke tør se sandheden i øjnene
Den kontroversielle psykiater og debattør Henrik Day Poulsen er ifølge læge Abir Al-kalemji en del af en trend på nettet, hvor det handler om at tale nedladende om folk af anden etnisk baggrund end dansk. Og taler man imod, bliver man kritiseret på det groveste, mener hun. Henrik Day Poulsen mener, han siger tingene, som de er.

Den kontroversielle psykiater og debattør Henrik Day Poulsen er ifølge læge Abir Al-kalemji en del af en trend på nettet, hvor det handler om at tale nedladende om folk af anden etnisk baggrund end dansk. Og taler man imod, bliver man kritiseret på det groveste, mener hun. Henrik Day Poulsen mener, han siger tingene, som de er.

Ulrik Haseman

14. marts 2015

Det havde været længe undervejs, da Abir Al-kalemji i slutningen af februar satte sig til tasterne og forfattede teksten ’Kan vi lære at leve med Henrik Day?’. Indlægget var et svar på blogger og psykiater Henrik Day Poulsens klumme ’Kan vi lære at leve med arabere?’, der var blevet bragt i Berlingske kort forinden.

»Jeg var nået til et punkt, hvor jeg tænkte, at der måtte komme et svar på hans skriverier, fordi det bare var langt over stregen. Hans tone over for indvandrere og flygtninge var blevet tiltagende nedladende,« forklarer hun.

I indlægget, der fik læge Abir Al-kalemji til at fare i blækhuset, argumenterer Henrik Day Poulsen for, at vi i Danmark er nødt til at lære at »tackle arabere«, hvis vi vil leve med dem i fredelig sameksistens. Løsningen, havde Henrik Day Poulsen erfaret under et weekendophold i Portugal, var at »holde arabere i kort snor og tale meget tydeligt og direkte til dem«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Mads Berg
  • Jørgen Steen Andersen
  • Peter Taitto
  • Ole Hansen
  • Hans Aagaard
  • Erik Pørtner Jensen
Mads Berg, Jørgen Steen Andersen, Peter Taitto, Ole Hansen, Hans Aagaard og Erik Pørtner Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Lisbeth Gram-Hansen

http://www.b.dk/kommentarer/kan-vi-laere-at-leve-med-arabere
I denne artikel veksles mellem " arabere" og " muslimer", og ikke et eneste sted står der " visse"!
Eller er det en misforståelse?

Niels Nielsen, Elisabeth Andersen, John Andersen, Mads Berg, Liliane Murray, Kurt Nielsen, Steffen Gliese, Søren Andersen, Arne Lund, uffe hellum, Vibeke Hansen, Niels-Holger Nielsen, Per Klüver, Klaus Lerkenfeld, John Liebach, Peter Taitto, David Zennaro og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar

Faktisk håber jeg at jeg har misforstået Henrik Day Poulsen.
Det er desværre næppe tilfældet.

Elisabeth Andersen, John Andersen, Mads Berg, Liliane Murray, Jørgen Steen Andersen, Kurt Nielsen, Steffen Gliese, Søren Andersen, uffe hellum, Per Klüver, Klaus Lerkenfeld, Peter Andersen, John Liebach, Laust Persson, lars abildgaard, Birgitte Gøtzsche, David Zennaro, Karsten Aaen, Carsten Wienholtz, Birgitte D Pedersen og Peter Ole Kvint anbefalede denne kommentar
Brian Pedersen

Ingen vil generaliseres, men medierne, og stort set alle gør det på den ene eller anden måde.. vi får dagligt statistiske tal der fortæller hvad danskerne mener om dit eller dat...og mange gange er det kun 51% af befolkningen der er enig, men man siger stort set altid bare danskerne eller "x".

Når x% af en fx lønmodtagere gør sådan, så er der ik så mange der brokker sig som hvis det er en "religiøs" . . det bekymrer mig.

Jørgen Steen Andersen, Steffen Gliese, Niels Nielsen, Klaus Lerkenfeld, Carsten Mortensen, Peter Knap, Frank Hansen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Birgitte D Pedersen

Henrik Day Poulsen's potensforlænger er titlen -
Psykiater..
Hvad gør en psykiater kompetent - Besiddelse af - Empati, Omsorg, Forståelse og Medmedmenneskelighed..
Ikke noget man kan læse sig til, om så uddannelsen varede 20 år..
Har' manden storhedsvanvid eller er han bare vanvittig..

Niels Nielsen, Ole Christiansen, Elisabeth Andersen, Torben Skov, Mads Berg, Søs Dalgaard Jensen, Jørgen Steen Andersen, Kurt Nielsen, Søren Andersen, Lars Peter Simonsen, Niels-Holger Nielsen, Tino Rozzo, Lykke Johansen, Klaus Lerkenfeld, John Liebach, Tommy Knudsen, Roselille Pedersen, Laust Persson, peter fonnesbech, lars abildgaard, David Zennaro, Karsten Aaen og Brian Pedersen anbefalede denne kommentar

Psykiateren taler om "betingelsesløse velfærdsydelser". Allerede dér står jeg af...

Niels Nielsen, Elisabeth Andersen, John Andersen, Torben Skov, Mads Berg, Jørgen Steen Andersen, Kurt Nielsen, Steffen Gliese, Søren Andersen, Lars Peter Simonsen, Birgitte Gøtzsche, uffe hellum, Niels-Holger Nielsen, Per Klüver, Lykke Johansen, Klaus Lerkenfeld, John Liebach, Tommy Knudsen, Roselille Pedersen, Laust Persson, lars abildgaard, Carsten Mortensen, Karsten Aaen og Brian Pedersen anbefalede denne kommentar
Lars Jørgensen

Han illustrerer psykiatriens kvalitet. Spørgsmålet (som han ikke selv er i stand til at stille til noget emne åbenbart) er: Hvor generelt illustrerer han psykiatriens kvalitet?

Niels Nielsen, Jørgen Steen Andersen, Kurt Nielsen, Steffen Gliese, Søren Andersen, Roselille Pedersen og Birgitte D Pedersen anbefalede denne kommentar

Day-o

En gang om føje år vil mange - undskyld betegnelsen 'danskere' – gnide sig i øjnene og forundret se sig omkring i det offentlige rum og måbende spørge hinanden, hvad har ’nogen’ dog haft gang i de seneste 30-40 år, selv om de er blevet advaret, og hvor er jeg, og må jeg egentlig stadig være her - men ikke mindst, hvorfor skal jeg stort set hver dag retfærdiggøre min kulturelle baggrund, forsvare mit demokratiske og sekulære sindelag og diskutere med en religiøs underklasse fra en totalt religiøst hjernevasket almue med en inkompatibel kulturbaggrund, som ingen har sendt bud efter, ikke har kendskab til den protestantiske arbejdsetik på vore breddegrader, men som alligevel fylder så meget, at deres tilstedeværelse er et dagligt diskussionsemne i medierne og samfundet forbliver splittet op i disse naive og godtroende medløbere og de andre samfundsborgere som flest, der aldrig har mistet den sunde skepsis, men ofte bare stemples som racister i en fatal samfundsudvikling, som hver dag underbygges af flere og flere bizarre historier og ikke mindst stigende økonomiske omkostninger, penge ud ad vinduet til hjemmeavlede terrorister og fremmede krigere, men infantilismen langsomt breder sig i den gamle kulturnation, som for længe siden har valgt at indrette samfundet efter de gamle principper fra den europæiske oplysningstid og stadig prøver at holde idéerne i live - tror man nok …

Dansk bliver de gjort til, men danskere bliver de aldrig, selv om en hel industri hver dag arbejder på højtryk for at få problemerne til at gå væk, dog uden nævneværdige positive resultater …

Den religiøse underklasses helt egen form for globalisering - og 'nogen' har allerede lagt sig på ryggen med gamle forældede konventioner som sovepude …

Claus Nielsen, Johan Clausen, Jørn Andersen, Martin Skriver, Jannik Sørensen, jørgen Larsen, Britt Kristensen, ellen nielsen, Per Torbensen, Jorgen Hansen, Jørn Boye, Kim Houmøller, Preben Haagensen, steen marr, Ernst Enevoldsen og Brian Pedersen anbefalede denne kommentar

Selv er doktor Day blevet smask hamrende fornærmet over at Abir Al-kalemji ikke ville være tryg ved at blive behandlet af én, der mener at hun bør "holdes i kort snor og tales meget direkte til." Dansk debat når den er allermest 'andedam'...

Trond Meiring, Elisabeth Andersen, John Andersen, Jørgen Steen Andersen, Kurt Nielsen, Klavs Hansen, Søren Andersen, David Zennaro, uffe hellum, Per Klüver, Dorthe Jørgensen, Henriette Bøhne, John Liebach, Laust Persson, Peter Jensen, Ole Frank, Jens Carstensen og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Birgitte D Pedersen

Jan Weis
Forhåbentlig din kommentar er ironisk og humoristisk ment

Elisabeth Andersen, Liliane Murray, Jørgen Steen Andersen, Kurt Nielsen, Steffen Gliese, Ole Frank, Dorthe Jørgensen, John Liebach, Troels Brøgger og Birgitte Gøtzsche anbefalede denne kommentar

Birgitte Dejgaard Pedersen
Det må du afgøre med dig selv - men vel kan den også opfattes humoristisk, hvis du synes ironien er noget at grine af ... ;-)

Jannik Sørensen, Per Torbensen, Jorgen Hansen og Jørn Boye anbefalede denne kommentar
Mogens Stig Møller

Måske skulle Henrik Day og andre overveje at prøve med ganske almindelig gammeldags høflighed i sin omtale af andre mennesker. Så kunne de også risikere, at nogle af dem, de omtaler rent faktisk også gad lytte til, hvad de sagde. Hvem gider dog lytte til en person, der gør en dyd ud af at opføre sig som en stud?

Trond Meiring, Niels Nielsen, Elisabeth Andersen, Mads Berg, Fam. Tejsner, Liliane Murray, Jørgen Steen Andersen, Kurt Nielsen, Sven Elming, Steffen Gliese, Lars Peter Simonsen, Arne Lund, bo thomsen, Ole Frank, Birgitte Gøtzsche, Niels-Holger Nielsen, Klaus Lerkenfeld, Dorthe Jørgensen, Peter Andersen, John Liebach, Laust Persson, Troels Brøgger, Carsten Mortensen, Morten Kjeldgaard og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Michael Kongstad Nielsen

At fornærme er jo noget, de fleste mennesker kender betydningen af, og virkningen af.
Men hvis man vil være rigtig sej og følelseskold, skal man ikke fornærme, men bare jokke på.

Elisabeth Andersen, Liliane Murray, Kurt Nielsen, Steffen Gliese, Lars Peter Simonsen, Lykke Johansen, Klaus Lerkenfeld, John Liebach, Benny Larsen, Laust Persson, lars abildgaard, Hanne Ribens, Karsten Aaen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

man skal altid huske,
at bare fordi nogle mennesker har en uddannelse,
er de mennsker ikke ndvendigvis hverken kloge, rare eller bare pålidelige.

Niels Nielsen, Ole Christiansen, Elisabeth Andersen, Torben Skov, Mads Berg, Liliane Murray, Jørgen Steen Andersen, Kurt Nielsen, Sven Elming, Steffen Gliese, Lars Peter Simonsen, Arne Lund, Elise Berg, Philip B. Johnsen, John Andersen, Mark Strøm, Niels-Holger Nielsen, Gert Selmer Jensen, Claus Nielsen, Dorthe Jacobsen , Johnny Larsen, Jakob Silberbrandt, Tino Rozzo, Lykke Johansen, Klaus Lerkenfeld, Dorthe Jørgensen, Lone Christensen, Bente Simonsen, Peter Andersen, John Liebach, Laust Holst, Tommy Knudsen, Roselille Pedersen, Laust Persson, Troels Brøgger, Ole Frank, Carsten Mortensen, Peter Knap, lars abildgaard, Brian Pedersen, Hanne Ribens, David Zennaro, Karsten Aaen og Birgitte D Pedersen anbefalede denne kommentar

Og det er lige præcis derfor vi der mener vi tilhører venstrefløjen ikke siger noget som helst, når racisterne taler. Fordi de borgerlige aviser stort set bare kan bede Henrik Day Poulsen, Kasper Støvring, Michael Jalving, Morten Uhrskov, Katrine Winkel Holm m.fl. om at udtale sig om noget de stort set intet aner om! Vi der arbejder med de her ting til daglig, f.eks. som undervise i dansk som andetsprog på landets sprogcentre ved at alt det som de her personer siger slet slet ikke er sandt.

Og vi ved også, at der er andre personer fra andre kulturkredse som er svære at integrere, f.eks. kinesere eller vietnamesere. Vi hører bare ikke så meget til det her, fordi de fleste af de personer bor hos deres slægtninge og arbejder hos dem. Til underbetaling - eller for kost og logi. Og de skylder en masse penge til den kinesiske mafia.....

Og vi der arbejder med det her til daglig har altså svært ved at se de horder fra Mellemøsten som visse debattører, også herinde på Informations debatsider, ser strømme ind over den danske grænse. Ja, der er kommet 6.000-12.000 syriske asylansøgere....og hvad så? De fleste af de her syriske asylansøgere ønsker kun en eneste ting: et arbejde! Og de fleste af de syriske asylansøgere der kommer nu, er kristne! eller sekulære muslimer fra Assads Syrien. Og gang på gang på jeg som arbejder med de her ting, eller andre som arbejder med de her mennesker til daglig, påpeger skal vi høre på at at vi er Gutmenschen, at vi intet, INTET ved om det vi ellers ved noget om! Og at det ganske enkelt ikke er sandt det vi siger...

Og vi skal høre på de de usandheder, for ikke at sige løgne, som Henrik Day Poulsen, Morten Uhrskov, Michael Jalving, udsender hver gang, nogen har brug for det. Lad mig give et eksempel:
I juli-august var en af hovedhistorierne i JP, BT, EB, Berlingske, at der kom flere og flere asylsøgere til DK fra Syrien. Tror I måske, det var tilfældigt at de personer jeg nævner på samme tidspunkt, i samme uge!, eller over et par uger!, tager det her emne. Med en retorik der er hadefuld....og ja, jeg mener, den er fuld af had overfor de her mennesker, som flygter fra Islamisk Stat eller Assads undertrykkende styre i Syrien. Læser man f.eks. Michael Jalvings kommentarer i de her dage handler det stort set udelukkende om muslimer. Intet om hinduerne - og intet om den højreorienterede hindu-nationalistiske regering, der 1) har forbudt Indiens Døtre, dokumentaren om voldtægt i Indien og 2) fået Google til at fjerne dokumentaren fra Youtube. Og hvorfor mon det?

Mit gæt er at de her personer har muslimer på hjernen, uvist af hvilken grund. Derfor siger de ingenting, når hindu-regeringen af fundamentalistisk art i Indien synes at tvangskonvertere muslimer til hinduismen. Og at kristne! i Indien er bange for vold fra ekstremistiske hindu-grupper. Men så snart muslimer, eller en muslim siger eller gør noget, så råber de her mennesker højt.

Og ja, måske siger de et eller andet i en bisætning eller i et afsnit om det her på en af de blogs, de skriver. Men det er altså intet imod, hvad de skriver og nærmest råber ud til hele verden, når muslimer gør et eller andet.

Og jeg er aldeles ikke enig i at muslimer udgør en underklasse af religiøst tilsnit. Muslimer er nemlig ikke en ensartet gruppe, de er altså lige så forskellige som danskerne flest. Præcis som kristne, jøder, hinduer, jainister m.fl. er. Jeg kan godt være enig at en del muslimer udgør en underklasse; præcis som en del danskere udgør en underklasse. Og intet er så godt for magthaverne i det her land, når underklassen i et land skændes med hinanden. Tror i det er tilfældigt, når Henrik Day Poulsen skriver det han gør, eller når Støvring, Uhrskov eller Jalving gør?

Allan Stampe Kristiansen, Elisabeth Andersen, Mads Berg, Fam. Tejsner, Liliane Murray, Jørgen Steen Andersen, Kurt Nielsen, Lars Peter Simonsen, Arne Lund, bo thomsen, Mikael Nielsen, Søren Veje, John Andersen, uffe hellum, Niels-Holger Nielsen, Benjamin Lau Jensen, Per Klüver, Poul Genefke-Thye, Jakob Silberbrandt, Philip B. Johnsen, Tino Rozzo, Lykke Johansen, Torben R. Jensen, Klaus Lerkenfeld, Dorthe Jørgensen, Bente Simonsen, Peter Andersen, Tue Romanow, John Liebach, Keld Sandkvist, Tommy Knudsen, Bent Gregersen, Ole C. Nielsen, Peter Hansen, Laust Persson, Troels Brøgger, Peter Wulff, Lise Lotte Rahbek, Janus Agerbo, Niels Engelsted, Birgitte Gøtzsche, Peter Andersen, Carsten Mortensen, Michal Bagger, Pia Qu, Niels Nielsen, Peter Knap, Peter Jensen, Curt Sørensen, lars abildgaard, Morten Kjeldgaard, Claus G. Jørgensen, Lars Hansen, Dorte Sørensen, Ole Frank, Torben Kjeldsen, Kenneth Jacobsen, Jens Carstensen, Herdis Weins, Birgitte D Pedersen og David Zennaro anbefalede denne kommentar

Nedenstående fra artiklen er et meget tiltrængt focus på hvordan moderne nyhedsmedier satser på at (skabe) beskrive konflikter:

(COPY PASTE START:)
Ifølge forskningschef ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Jakob Linaa Jensen, der forsker i den offentlige debat, har mange medier i dag tilknyttet kontroversielle debattører. Det giver mange læsere og afføder heftige debatter.

»Bløde holdninger og saglig information tiltrækker ikke lige så mange læsere som den slags debatter, hvor folk er ved at rive hovedet af hinanden,« forklarer forskningschefen.

Og det er netop den type debatter, Henrik Day Poulsen er garant for. Bloggeren Tarek Hussein har lavet en topti-liste over hans »vildeste udtalelser«, og blogindlæggene i ’Day’s Univers’ afføder ofte en storm af modsvar fra hans mange kritikere.
(COPYPASTE SLUT)

Her på avisen var der en kronik der sagde at venstrefløjen skal sige fra over for racisme. Det er dog ikke så nemt - som moddebatør er man i praksis med til at holde en racistisk, konfliktorientere debat i live.

Liliane Murray, Jørgen Steen Andersen, Kurt Nielsen, Niels-Holger Nielsen, Lykke Johansen, Dorthe Jørgensen, lars abildgaard, John Liebach, Bent Gregersen, Troels Brøgger, Carsten Mortensen, Lise Lotte Rahbek, Steffen Gliese og Niels Nielsen anbefalede denne kommentar
Torben Kjeldsen

Nu har psykiatere slet ikke forstand på sociologi og samfundsøkonomi og i virkeligheden heller ikke på mennesker. Det er netop pointen ved faget, at kun se diagnosen, og det er jo kun en partiel forståelse. Og det er faktisk slet ikke så svært, fordi det som regel er psykologer der skaffer grundlaget. Så psykiater titlen tæller bare ikke, eller sagt med andre ord den forklare noget af vejen hvorfor Henrik Day Poulsen både viser begrænset spændvidde, almen viden og sociologisk blindhed. Måske skyldes det udover hans fags begrænsninger at han selv lider af 'behovet for negativ' opmærksomhed parret med en konstant behov for anerkendelse. Det skygger tit for almindelig sund fornuft og empatisk gehør.

Torben Skov, Liliane Murray, Jørgen Steen Andersen, Kurt Nielsen, Niels-Holger Nielsen, Dorthe Jacobsen , Lykke Johansen, Klaus Lerkenfeld, Torben Selch, John Liebach, Laust Holst, Roselille Pedersen, Laust Persson, Karsten Aaen, Birgitte D Pedersen, Steffen Gliese, Pia Qu, lars abildgaard og Sabine Behrmann anbefalede denne kommentar

Karsten Aaen skriver:
"Og vi ved også, at der er andre personer fra andre kulturkredse som er svære at integrere, f.eks. kinesere eller vietnamesere. Vi hører bare ikke så meget til det her, fordi de fleste af de personer bor hos deres slægtninge og arbejder hos dem. Til underbetaling - eller for kost og logi. Og de skylder en masse penge til den kinesiske mafia....."
Er det noget, der kan underbygges?

Trond Meiring, Kim Houmøller, Kristian Rikard, ellen nielsen, Jørn Boye og Peter Knap anbefalede denne kommentar

Jeg deltog i dag i en konference arrangeret af Tohoku Universitet i den japanske by Sendai, som i 2011 blev hårdt ramt at jordskælv, tsunami og i mindre grad af den nukleare nedsmeltning i Fukushima. FNs generalsekretær Ban-Ki Moon åbnede konferencen og kom i sin tale ind på konflikten i Syrien, der har ramt 18 millioner mennesker og ført til mere end 4 millioner flygtninge.

Japan blev i talen omtalt som en af de helt centrale bidragsydere af hjælp til de syriske flygtninge. Ban-Ki Moon tænkte naturligvis ikke på de 11 flygtninge fra hele verden, som Japan anerkendte i 2014. Det var en nyhed, der blev bragt på forsiden af Japan Times den 11. marts i år. Det Ban-Ki Moon omtalte var den massive finansielle hjælp til flygtninge i nærområderne, som Japan giver.

I Danmark har vi af en eller anden grund valgt den mest ineffektive måde at hjælpe flygtninge på, nemlig at gøre dem til indvandrere. Det er formentlig muligt at hjælpe op til hundrede flygtninge i nærområderne for det samme beløb, som det koster at modtage en flygtning i Danmark.

Liliane Murray, Claus Nielsen, Martin Skriver, Brian Pedersen, ellen nielsen, Per Torbensen, Jorgen Hansen, Lennart Kampmann, Niels P Sønderskov, Morten Pedersen, Troels Brøgger, Jonathan Smith, Steffen Jørgensen, Jørn Boye, Kim Houmøller og norman laugeson anbefalede denne kommentar

Godt brølt Karsten Aaen! Men det mest bekymrende er vel i virkeligheden artiklens beskrivelse af, HVORFOR Henrik Day Poulsen, Kasper Støvring, Michael Jalving, Morten Uhrskov osv. får gratis taletid på de borgerlige avisers blog.

Nemlig at deres indlæg tiltrækker mange læsere og dermed giver gode reklameindtægter. Det kan jo kun skyldes, at der er et stort publikum til alle deres hadefulde udgydelser. Og det er vel egentlig det, der er det største problem?

Personligt er jeg for længst holdt op med at læse, hvad nogen af de herrer skriver på deres blogs, eller med at blande i debatten i kommentarsporet. Og hvis færre læsere (reklameindtægter) er det, der kan få aviserne til at fjerne en blogger, så føler jeg mig da kun bekræftet i, at det er det eneste fornuftige at gøre.

Herudover handler det også om, at vi selvfølgelig nok skal debattere emner som indvandring, integration, religion osv. Men der er ingen, der siger, at det absolut skal foregå på de værste muslimhaderes præmisser.

Liliane Murray, Jørgen Steen Andersen, Kurt Nielsen, Steffen Gliese, Lars Peter Simonsen, Per Klüver, Dorthe Jørgensen, Peter Andersen, John Liebach, lars abildgaard, Birgitte Gøtzsche, Karsten Aaen, Torben Selch, Peter Andersen og Pia Qu anbefalede denne kommentar
Morten Kjeldgaard

"Jeg skriver, hvordan tingene er, siger Henrik Day. "Jeg siger blot tingene som de er", siger Inger Støjbjerg. Ufatteligt de ikke selv kan se hvor enormt ubegavet det er.

Trond Meiring, Torben Skov, Mads Berg, Liliane Murray, Jørgen Steen Andersen, Sven Elming, Søren Andersen, Lars Peter Simonsen, Niels Nielsen, Mark Strøm, Per Klüver, Lykke Johansen, Klaus Lerkenfeld, Dorthe Jørgensen, Peter Andersen, Tue Romanow, John Liebach, Laust Holst, Jens Kofoed, Laust Persson, Peter Wulff, Niels Engelsted, Birgitte Gøtzsche, Karsten Aaen, Torben Selch, Birgitte D Pedersen, Carsten Mortensen, Ole Frank, Lise Lotte Rahbek, Steffen Gliese, Peter Jensen og lars abildgaard anbefalede denne kommentar

"Han forklarede dengang, at han synes, det er »befriende« som blogger at kunne give frit udtryk for sine holdninger uden alle de referencer og kildehenvisninger, der normalt hører til livet som læge."

Det er betegnende at en lødig og grundig omgang med fakta af Bay anses for at være begrænsende, når det kommer til samfundsdebatter og politik; formentligt fordi han selv oplever begrænsninger når virkelighedens flertydigheder og kompleksiteter skal observeres, analyseres, vurderes, fortolkes og perspektiveres. Bay tager ganske enkelt ikke sit demokratiske (med)ansvar alvorligt, formentligt fordi han ikke forstår det.

Liliane Murray, Jørgen Steen Andersen, Kurt Nielsen, Klaus Lerkenfeld, John Liebach, lars abildgaard, Karsten Aaen, Steffen Gliese og Claus G. Jørgensen anbefalede denne kommentar
Curt Sørensen

Den offentlige 'diskussion' herhjemme er efterhånden fyldt op med rabiate højrefløjsbloggere. Og medierne ( som alle er dybt borgerlige) tjener som rene serviceringsorganer for disses xenofobiske udfoldelser. Mentalt er Danmark efterhånden ved at udvikle sig til et naziland , men med en demokratisk retorik. Tak til Karsten Åen for et godt indlæg, der sætter tingene på plads. Men imens kværner den forkælede højrefløj videre med sine hadudgydelser.

Mads Berg, Liliane Murray, Jørgen Steen Andersen, Kurt Nielsen, Lars Peter Simonsen, Niels Nielsen, Niels-Holger Nielsen, Per Klüver, Tino Rozzo, Klaus Lerkenfeld, Jens Thaarup Nyberg, Dorthe Jørgensen, lars abildgaard, John Liebach, Roselille Pedersen, Troels Brøgger, Peter Wulff, Rasmus Knus, Karsten Aaen, Ole Frank, Steffen Gliese og Michal Bagger anbefalede denne kommentar

Tog Doktoren en Rorschach test, ville han se et blækklatbillede af ham selv.

Eksklusion og inklusion - HDP er glad, han er jo blevet inkluderedet selvom han er homoseksuel, hans seksualitet er, på magisk vis, da heldigvis fjernet fra listen over sindslidelser. Men sådan går det jo, man søger optag i klikken, for så at ekskludere andre (muslimer).

Jørgen Steen Andersen, Kurt Nielsen, David Zennaro, Klaus Lerkenfeld, Peter Andersen, Karsten Aaen og Birgitte D Pedersen anbefalede denne kommentar
Michael Bruus

Sådan ser HDP sig selv:
”Jeg har aldrig skrevet noget racistisk, og der er aldrig nogen, der har anlagt en injuriesag mod mig. Jeg er selv homoseksuel. Så jeg er meget opmærksom på den slags. Jeg vil nok være den sidste, der vil skrive noget racistisk.”

Jeg ser, et menneske som tilhører en minoritet i samfundet, en minoritet som ikke altid har haft det nemt og jeg ser HDP med sit skriveri er godt i gang med at gøre livet svær for en anden minoritet.

Liliane Murray, Jørgen Steen Andersen, Kurt Nielsen, Lars Peter Simonsen, Klaus Lerkenfeld, Hanne Ribens, Peter Andersen, Steffen Gliese, Jens Kofoed, Laust Persson og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Claus Jansson

Han er ganske kort og enkelt: ikke værd at bruge tid på.

Det var han ikke alle de gange han med sine nedladende holdninger lossede ud efter førtidspensionister - eller selvsamme mønster efter kontanthjælpsmodtagere - eller igen med selvsamme afstandstagende adfærd var efter syge mennesker, endda hans egne patienter.

Manden er et klassisk eksempel på at en bilforhandler ikke behøver at have den bedste bil selv... han burde gøre sig selv en tjeneste og søge professionel hjælp hos en rask kollega.

Mads Berg, Liliane Murray, Jørgen Steen Andersen, Kurt Nielsen, Steffen Gliese, Lars Peter Simonsen, Mark Strøm, Jakob Silberbrandt, Torben R. Jensen, Klaus Lerkenfeld, Bente Simonsen, Peter Andersen, John Liebach, Roselille Pedersen, Kim Houmøller, Laust Persson, Peter Hansen, Rasmus Knus, Janus Agerbo, Karsten Aaen og Peter Andersen anbefalede denne kommentar

Den charmante betændelse

Mange på venstrefløjen tilhører stadig dette naive segment, der ikke kan se nogle som helst problemer, men tuller rundt med forældede analyser i en sky af misforstået humanisme, som næppe kan forklare eller løse noget som helst, men kun efterabe de allerede fældede hadefulde domme over folk på højrefløjen – kedelige mennesker, der heller ikke hos ovennævnte møder nogen som helst sympati – men hvor er det dog charmant, altid underholdende og en evig kilde til ironiske kommentarer …

De af os på venstrefløjen, der endnu er i stand til at holde øjne og ører åbne og tungen lige i munden bliver forsøgt gjort politisk hjemløse, verbalt skubbet i armene på DF-De Fæle med masser af sjove gloser – hvor de bare kan disse frelste og overgode mennesker …

Prøv engang at registrere sprogbrugen i denne ’debat’ og læg især mærke til med hvilke gloser denne ’stakkels psykiater’ bliver karakteriseret for ikke at sige dæmoniseret, og hvor angreb på hans ytringsfrihed langsomt men sikkert helst forsøges indskrænket – snart bliver der sikkert behov for endnu en PET-beskyttelse - hvor er det dog trivielt …

Det yderste højre og det yderste venstre har i sandhed meget til fælles – en kedelig betændt tilstand på begge fløje …

Kim Houmøller, Bo Jørgensen, Jakob Bonde, Martin Skriver, Jannik Sørensen, Britt Kristensen, ellen nielsen, Per Torbensen, Jorgen Hansen, Christian Svenstrup Harder, odd bjertnes og Steffen Jørgensen anbefalede denne kommentar

Jeg ved ikke om det er noget der kan dokumenteres præcist det der med vietnamesere og kinesere som jeg skriver om. Men jeg ved at for få år siden havde DR et tv-program om det her, hvor de netop satte fokus på at mange kinesiske - og vietnamesiske - indvandrere - boede under kummerlige forhold hos deres familier her i DK. Og at de ikke turde gå til myndighederne, bl.a. fordi de skyldte den kinesiske mafia en hel del penge....fordi den kinesiske mafia havde hjulpet dem med at komme til DK....

Kurt Nielsen, Ole Frank, Claus Nielsen, Dorthe Jørgensen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Igen: Tror I det er tilfældigt at HDP skriver som han gør? Når han gør? Hvem gavner det her? Kun magthaverne i det her land! Det er utroligt for mig at folk som siger de hører hjemme på venstre-fløjen ikke kan - eller vil se - at magthaverne til alle tider altid har gjort alt for at splitte underklassen....og en stor del af middelklassen også...

Jørgen Steen Andersen, Kurt Nielsen, Lars Peter Simonsen, Frans Mark, David Zennaro, Niels-Holger Nielsen, Dorthe Jørgensen, John Liebach, lars abildgaard, Ryan Smith og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

< ryster > < chokeret væmmelse > .. den mand har fået spalteplads i Information .. jeg har ikke læst artiklen, da den mand giver mig kuldegysninger..

Som ikke betalende medlem, har jeg ikke kunne kommentere denne mands blogs på B.dk - men langt tilbage skrev denne mand et indlæg om hans rejse til Thailand - tror jeg det var - det var et uhyggeligt menneskesyn - for det første er manden rendyrket racist, desuden anser han den vestlige verden (hans egen) som dem der skulle have universel fortrinsret - bl.a. var han forarget over at Philippinere overhovedet kunne købe 1.klasses flybillet ( underforstået det burde være en folk af underdanige rengørings og slavekvinder ) - desuden væmmedes han over russernes opførsel, ( da de selvfølgelig heller ikke burde have økonomi til at rejse på ferie uden for landets grænser ). Den person er simpelthen den værste eller bedste om man vil - repræsentant for psykiatrien's manglende forståelse for menneskets komplekse opbygning, påvirkning og nuancer - men hvor alt og alle kan sættes i stereotype "kasser" - der passer til hans egen lille sorte negative firkantede lærebog.

Jørgen Steen Andersen, Kurt Nielsen, Steffen Gliese, Niels-Holger Nielsen, Klaus Lerkenfeld, John Liebach, Bente Simonsen, lars abildgaard, Laust Persson, Karsten Aaen og Ryan Smith anbefalede denne kommentar
Morten Vesterbro-Hansen

Jeg kan se, at kritikken af skribenten kommer i form af personangreb og tilskrivning af negative holdninger alt sammen for at nå frem til den pointe, at han er usaglig. Det er simpelthen toppen af ironi :-)

Kurt Nielsen, Martin Skriver, Claus Nielsen, Klaus Lerkenfeld, ellen nielsen og Niels P Sønderskov anbefalede denne kommentar
Thomas Gitz-Johansen

For mig at se bruger denne psykiater lejligheden til frit at få afløb for sine komplekser. Det må føles så dejligt for ham bare at give los og "act out". Det fører selvfølgelig ikke til noget konstruktivt, tværtimod, men det letter måske presset i psyken. Det er lidt som fortidens grønjakker og skinheads, der fik afløb for hvad de nu gik og bar på ved at tæve indvandrere. Psykiateren har bare finere ord, men impulsen er den samme.

Jørgen Steen Andersen, Kurt Nielsen, Tino Rozzo, Dorthe Jørgensen, John Liebach, Torben Selch, Bente Simonsen, Steffen Gliese, Laust Persson, Peter Hansen og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Ole C. Nielsen

"Jeg er en professionel læge, og jeg har ingen holdning til mine patienter. Når du er patient hos mig, får du præcis samme behandling, uanset om du hedder Peter eller Muhammed. Men når jeg tager min lægekasket af, så er jeg en privatperson, og jeg udtaler mig ikke kun om lægelige emner,« siger han."

Vrøvl.
Day Poulsen bruger enhver lejlighed til at skrive om hans angivelige uddannelse.
Han holder sig heller ikke for god til at tilsvine læger.

Torben Skov, Jørgen Steen Andersen, Claus Nielsen, John Liebach, Steffen Gliese, Kim Houmøller, Laust Persson, Karsten Aaen og Janus Agerbo anbefalede denne kommentar
Ole C. Nielsen

"Senere blev han speciallæge i psykiatri og hyppigt brugt som ekspert i medierne."

Fint nok.
Men fjern lige "ekspert"

Jørgen Steen Andersen, Kurt Nielsen, David Zennaro, Steffen Gliese, Kim Houmøller, Laust Persson, Karsten Aaen og Janus Agerbo anbefalede denne kommentar
Ole C. Nielsen

Hos Berlingske beskriver debat-redaktør Jesper Beinov Henrik Day Poulsen som en »skattet debattør« og en autentisk stemme med klare, principielle synspunkter.

Nå.
Beinov fjerner uden skrupler indlæg skrevet af personer som er mere ordentlige end Day Poulsen.
Men sådan er der jo så meget i borgerlige aviser.
Hvor man jo har en noget speciel dagsorden.

Jørgen Steen Andersen, David Zennaro, Niels-Holger Nielsen og Per Klüver anbefalede denne kommentar

Fordi han er homo mener han ikke han kan være racist, så fordi man er sort kan man heller ikke være racist? Det er sådanne udtalelser blandt mange der får mig til at undre mig, kan det passe at dem der kommer med udtalelser som denne virkelig mener det, eller er det noget de siger fordi de tror at pøblen æder det?

Alle disse statements som kommer fra politikerne, taler de mod bedrevidende eller mener de rent faktisk det sludder de siger?

Torben Skov, Jørgen Steen Andersen, Steffen Gliese, Niels-Holger Nielsen, Claus Nielsen, Jakob Silberbrandt og John Liebach anbefalede denne kommentar

Betyder vesterlændinges handlinger, at vi skal »holde vesterlændinge i kort snor«, som du skriver?

»Terrorangreb i mellem østen og Irak bliver altså begået af folk med vesterlandsk baggrund. NATO, som er noget af det mest barbariske, har vestlig baggrund. Så vesterlændinge selv må også tage stilling.

Jørgen Steen Andersen, Kurt Nielsen, Niels-Holger Nielsen, erling jensen, John Liebach og Ole Olsen anbefalede denne kommentar

Karsten Aaen.

Her er lidt dokumentation fra Danmarks statistik i form af kriminalitets indekset i Danmark for folk med forskellige oprindelser, standardiseret for alder for socioøkonomisk status.

http://www.dst.dk/pukora/epub/upload/19004/indv.pdf

Danmark 98
Polen 77
Sverige 71
Rumænien 63
Storbritannien 56
Tyskland 52
Jugoslavien 192
Tyrkiet 192
Bosnien-
Hercegovina 111
Norge 56
Marokko 189
Somalia 189
USA 33
Libanon 254
Pakistan 179
Irak 166
Iran 133
Afghanistan 123
Sri Lanka 120
Vietnam 87
Filippinerne 47
Indien 45
Kina 44

Kurt Nielsen, uffe hellum, Claus Nielsen, Jakob Silberbrandt, Jannik Sørensen og Jorgen Hansen anbefalede denne kommentar

"Men samtidig er han en af Berlingskes mest læste bloggere". Det siger vist alt om Berlingskes læsere! Hvis man kan sammenligne bilister og jøder med følgende "Psykiateren har sammenlignet forholdene for bilister i København med behandlingen af jøder under Anden Verdenskrig", har han vist glemt at tage sin medicin.

Jørgen Steen Andersen, Kurt Nielsen, Ole Frank, David Zennaro, Carsten Mortensen, John Liebach, Steffen Gliese, Karsten Aaen, Bent Gregersen, Laust Persson og Ole C. Nielsen anbefalede denne kommentar
Ole C. Nielsen

"Psykiateren har sammenlignet forholdene for bilister i København med behandlingen af jøder under Anden Verdenskrig, og han har skrevet, at syriske flygtninge ville finde sig bedre tilpas i en flygtningelejr i Kenya på det kontinent, »hvor de stammer fra«."

Er Syrien og Kenya placeret på det samme kontinent?
Afstanden i mellem Danmark og Syrien er mindre end afstanden imellem Syrien og Kenya.
Day Poulsen syge vrøvl er hvad det er.
Men hvorfor skal det forsvares.

Jørgen Steen Andersen, Kurt Nielsen, Dorthe Jørgensen, John Liebach, Peter Andersen, Steffen Gliese, Karsten Aaen og Bent Gregersen anbefalede denne kommentar
Troels Brøgger

Medier vil tjene penge, som en eller flere herinde også gør opmærksom på. Det er bare surt at den offentlige debat skal være gidsel i denne proces, og det kan man jo se den er når man tager de mest højtråbende narrøve og gør dem til "skattede debatører". "Der Bliver gået til ståle" siger "man" stolt...
De bedste debatter kommer når debatørerne er i stand til at styre deres temperament og trang til "at give los". Det er et arbejde at belyse et emne. Et svært arbejde. Derfor kan flere tit gøre det bedre end en, men det forudsætter at det er dette arbejde det tager seriøst, og ikke deres egne følelser og fornemmelser forskellige steder i kroppen. En debat skal være drevet af et ønske om at nå det bedste mulige resultat og ikke af lysten til at opnå en kildrende fornemmelse i klunkerne. Derfor skulle Henrik Day Poulsen hellere holde kæft når har får denne trang, og istedet gå på bar.

Jørgen Steen Andersen, Kurt Nielsen, Niels-Holger Nielsen, Dorthe Jacobsen , Dorthe Jørgensen, John Liebach, Peter Andersen, Steffen Gliese, Birgitte D Pedersen, Laust Persson og Curt Sørensen anbefalede denne kommentar
Ole C. Nielsen

I Berlingske skiver nogle at Day Poulsen er en højreekstremist som Jalving og Uhskov.
Det er nok for megen "ære" at gøre ud af ham.
Manden er vel bare en lille populist som lefler efter folkestemningerne.
Dem er der så mange af.
Beinov som ynder at fremstå som en lille hyggeonkel er ude at forsvare Day Poulsen.
Vel endnu et tegn på at Berlingske befinder sig i en økonomisk krise.

Jørgen Steen Andersen og John Liebach anbefalede denne kommentar
Troels Brøgger

Alle slåfejlene skyldes arrigskab, som jeg selvfølgelig ifølge migselv burde have styret. Undskyld.

Jørgen Steen Andersen, Kurt Nielsen, Dorthe Jacobsen , John Liebach, Torben Selch, Nanna Wulff M. og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Laust Persson

@ Troels Brøgger, dét er sgu et godt råd til HD‼ Håber på (skønt det nok er utopisk) at han vil bruge det. Ja, en lille brun bodega ud på de lyse timer, vil ret sikkert være et Meget bedre forum for hans enorme behov for "samtale", & "debat.

Jørgen Steen Andersen og Kurt Nielsen anbefalede denne kommentar
Nanna Wulff M.

At man bare siger tingene som de er, og at man tilmed ved ALT om tings tilstand, for hvordan ellers kan man sige noget derom, virker på mig en kende psykopatisk.

HDP har skrevet ihvertfald en bog om emnet!

Jørgen Steen Andersen, Kurt Nielsen, John Liebach, Thomas Gitz-Johansen, Steffen Gliese og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Ole C. Nielsen

"Psykiateren Henrik Day Poulsen er på kort tid blevet en af landets mest læste og omdiskuterede debattører"

Står der.
Nu er undertegnede ikke den som vil forstyrre den gode stemning.
Men det er faktisk de samme 10-15 højreekstremister som indsætter de hundredevis af indlæg på Day Poulsens blogs.
Mere kan det ikke blive til.
Lidt har også ret.

Og vi er da også et par stykker på centrum venstre fløjen som engang imellem får et indlæg igennem censuren på Berlingske.

Torben Skov, Jørgen Steen Andersen, Steffen Gliese, Ole Frank, Dorthe Jørgensen og Peter Taitto anbefalede denne kommentar
Benny Pedersen

En stærkt politiserende "psykiater" er da lige hvad vi har brug for til at fortælle at de syge bare skal tage sig sammen. Dét kan de li' inde på berlingeren.

Torben Skov, Jacob Egeskov, Jørgen Steen Andersen, Kurt Nielsen, Steffen Gliese, Niels-Holger Nielsen og Birgitte D Pedersen anbefalede denne kommentar

Jeg synes flere blogindlæg rammer en tone jeg personligt ikke er fan af, men grundlæggende har manden ret i at vore samfund grundlæggende eroderes af øget indvandring af mennesker der for manges vedkommende aldrig bliver en del af samfundet og da slet ikke arbejdsstyrken.

Det bør stoppes. Hvis man ikke finder en måde de kan indgå på arbejdsmarkedet og dermed blive integreret må det stoppe med tilstrømning

Sider