Læsetid: 3 min.

Datatilsynet til politiet: Få orden i register over efterlyste biler

Datatilsynet påpeger, at politiets register over efterlyste biler skal bringes i orden. Det sker, efter at tilsynet er blevet forelagt politiets egen evaluering af et forsøg med at overvåge bilister, der viser, at systemet producerer særdeles mange falske alarmer
Politiets foreløbige evaluering af et forsøg med såkaldt automatisk nummerpladegengivelse viser, at systemet til at overvåge bilister producerer falske alarmer i cirka ni ud af ti tilfælde, når det handler om efterlyste biler.

Dennis Lehmann

28. marts 2015

Der skal styr på politiets register over efterlyste biler, siger jurist hos Datatilsynet Birgit Kleis. Det sker, efter at Information har forelagt Datatilsynet politiets egen foreløbige evaluering af et forsøg med såkaldt automatisk nummerpladegenkendelse.

Evalueringen, som Information har fået aktindsigt i og tidligere omtalt, viser, at systemet til at overvåge bilister producerer falske alarmer i cirka ni ud af ti tilfælde, når det handler om efterlyste biler.

»Det tyder på, at de ikke har orden i deres datakvalitet, hvad angår efterlyste køretøjer. Det må de selvfølgelig se at få, og det skal de under alle omstændigheder have,« siger Birgit Kleis og tilføjer:

»Det er i sagens natur en grundlæggende forudsætning, at datakvaliteten er i orden – ikke kun for at automatisk nummerpladegenkendelse kan fungere – men i det hele taget. Det følger også af lovgivningen«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Troels Larsen

Hvis vi går med på ideen om, at et sådant overvågningssystem skal indføres, hvordan præcist bliver det så et værdifuldt værktøj for politiet, hvis 9 ud af 10 "hits" er falske alarmer?

Eller måske mere præcist: Er den værdi værktøjet giver politiet så besværet og pengene værd for samfundet som helhed?

Jorgen Hansen

Ole Andersen, du er fuld af usandheder og luft. Den tekniske platform har intet at gøre med at 9 af 10 hits er fejl, som igen skyldes mangelfuld datadiciplin i politiet. Samtidig holder du viden tilbage og påstår det modsatte. Det lugter langt væk af embedsmisbrug.

Det er utroligt hvad man kan slippe afsted med i dag når man er ansat i politiet. Er der ikke en eller anden instans som kan lukke det misfoster af et projekt ned, inden det får adgang til os levende mennesker og vi skal til at slås med politiet hver gang de standser en uretmæssigt.
I samme moment kunne man måske vælge at sætte politifolk som bevidst lyver fra bestallingen, blot en ide til næste kaffe møde i jeres loge.