Læsetid: 3 min.

Datatilsynet til Rigspolitiet: Begræns planer om overvågning af bilister

Datatilsynet mener ikke, at planerne om overvågning af bilister bør blive så vidtrækkende, som Rigspolitiet lægger op til
19. marts 2015

Rigspolitiet skal ændre i sine planer for overvågning af bilister via fotografering af nummerplader, hvis det skal ske inden for lovens rammer.

Det fremgår af en udtalelse fra Datatilsynet om Rigspolitiets planer for såkaldt automatisk nummerpladegenkendelse. Sagen har været behandlet af Datatilsynets øverste myndighed, Datarådet.

»Og Datarådet mener altså, at grænserne for systemet skal være mere snævre, end det Rigspolitiet har lagt op til,« siger Birgit Kleis, der er jurist hos Datatilsynet.

Det system, som Rigspolitiet planlægger at indføre, fungerer på den måde, at kameraer – både stationære og mobile på patruljevogne – fotograferer og genkender op til flere hundredetusinder bilers nummerplader om dagen.

Nummerpladen slås derefter automatisk op i en database med nummerplader, som har en særlig interesse, eksempelvis fordi bilen er efterlyst eller blot mangler syn.

Egentlig overvågning

Men ifølge Datatilsynet vil Rigspolitiets planer for brugen af systemet indebære, at der vil blive »indsamlet en overordentlig stor mængde oplysninger om køretøjers/personers færden«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu