Læsetid: 3 min.

Fødende kvinder flyttes fortsat

Selvom regionsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) før har understreget, at et tiltag i Region Hovedstaden, der trådte i kraft i december, vil forhindre, at kvinder bliver overflyttet undervejs i en fødsel, viser et nyt notat, at overflytningerne fortsat sker. ’En skandale,’ siger Konservative
Det kan gå ud over sikkerheden, at kvinder flyttes mellem hospitaler, efter deres fødsel er gået i gang.
20. marts 2015

Fødende kvinder bliver fortsat flyttet fra et hospital til et andet under fødslen. Det viser et notat, som Region Hovedstaden har lavet, efter Information har afdækket, at et stigende antal fødende kvinder i 2014 blev overflyttet fra et hospital til et andet – ikke på grund af komplikationer, men på grund af personale- og pladsmangel på det hospital, hvor kvinden oprindeligt var sat til at føde.

Formand for Regionsrådet i Region Hovedstaden Sophie Hæstorp Andersen (S) har ellers tidligere understreget, at de nye normeringer for de fire store fødesteder i Region Hovedstaden, der trådte i kraft i december 2014, vil sætte en stopper for problemet.

Men notatet viser altså – trods omrokeringerne fra december 2014 – at overflytningen af kvinder i fødsel fortsat finder sted, og det er stærkt kritisabelt, mener Lene Kaspersen, der sidder i Regionsrådet for de Konservative og i Region Hovedstadens sundhedskoordinationsudvalg.

»At fødende kvinder fortsat flyttes er en skandale. Det værst tænkelige tidspunkt at blive overflyttet er under en fødsel – det kan man ikke tillade sig,« siger Lene Kaspersen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

Det er helt uacceptabelt, at Rigshospitalet usynliggør problemet med flytning af fødende kvinder ved blot at undlade at registrere omvisiteringerne.

Man skulle tro, at Sophie Hæstorp Andersen i det mindste kunne få gennemført, at Regionens hospitaler fører regnskab med antallet af omvisiteringer af fødende kvinder.

Line Nielsen, lars abildgaard og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Hvordan man kan finde på at skabe et sundhedssystem, hvor omflytning af fødende kvinder overhovedet er noget, man opererer, går over min forstand. I det hele taget udmærker vores samfund sig ved at spilde en masse penge på ligegyldige og skadelige aktiviteter, som får lov at fortrænge de helt basale og uomgængelige.

Torben Lindegaard, Nic Pedersen, Line Nielsen, Rune Petersen, Tue Romanow, Carsten Mortensen, lars abildgaard og Christel Gruner-Olesen anbefalede denne kommentar

Fødende kvinder flyttes rundt, normeringerne i daginstitutioner er på vågeblus, lærere må kæmpe for at få lov til at være forberedte til at undervise elever i folkeskolen, indberetninger om omsorgssvigt overhøres af kommunerne - hvorfor? Det menneskesyn vi havde sygner hen, den måde vi før havde omsorg for børn på trues af nedgang i økonomien og indtoget af teknologi benovelse. Det kan ikke siges for tydeligt, det kommer til at få afgørende betydning for fremtidige generationers empatiske rækkevidde. Vi bliver mindre og mindre tilstede i nuet - her og nu, virkeligheden, ikke vores egen boble. Børn behandles egentligt ringe på mange områder, gad vide, om det vil gå op for flertallet?

Steffen Gliese

Der hersker en mærkelig opfattelse af, at vi vil blive fattigere som samfund, og at vi vil mangle arbejdskraft. Nu er vores rigdom jo bundet til det, vi gør, og da der fortsat vil være mere end rigelige hænder til at gøre det, der skal til, er det en fuldkommen forrykt angst, som alene baserer sig på den fejlforståelse, at det er pengene, der er værdien. Selvom folk ikke kan betale så megt i skat, fordi der ikke er så mange nettoskattebetalere, ændrer det ikke på, at folk i tilstrækkeligt omfang og med bedre og bedre uddannelser fuldt ud vil kunne løse de opgaver, der opretholder samfundet. Det er ikke menneskers slid og møje med at få tingene gjort, der er samfundets værdi, det er, hvad der kommer ud i den sidste ende til at opfylde alle samfundets borgeres behov.