Læsetid: 2 min.

Ny forskning: Mentorordning får ikke folk i job eller uddannelse

Mentorstøtte skal hjælpe udsatte borgere i uddannelse eller beskæftigelse, men har ifølge en ny undersøgelse fra SFI ingen eller måske ligefrem negativ effekt
24. marts 2015

Mentorordningen er et centralt element i dansk beskæftigelsespolitik, men nu viser en såkaldt effektanalyse af ordningen, at den ikke bidrager til at få folk i arbejde eller uddannelse, sådan som det ellers er meningen.

Det Nationale Forskningscenter for Velfærd (SFI) har undersøgt ordningen ved at foretage en registerbaseret sammenligning af en indsatsgruppe, der har modtaget mentorstøtte, med en kontrolgruppe, der ikke har. Fælles for de to grupper er, at de overvejende er socialt udsatte og står uden ordinært arbejde og uddannelse.

»Mentorordningen har stort set ingen effekt, når man sammenligner de to grupper. Støtte fra en mentor hjælper ikke folk til at få et arbejde eller starte på en uddannelse inden for det første halvandet år,« siger Anders Bruun Jonassen, der er en af forskerne bag rapporten.

Han understreger samtidig, at den udeblevne effekt skal ses i lyset af, at de pågældende borgere tilhører en udsat gruppe.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu