Læsetid: 5 min.

På jagt efter kontanthjælpsbaronerne

Venstre fortæller i en ny kampagne, at et ægtepar på kontanthjælp med tre børn kan få velfærdsydelser til en værdi af over 450.000 kroner hvert år. Men det er ikke helt ligetil at finde sådan et par – eller få opklaret, præcis hvor mange af dem der findes
’Som det er i dag, kan det ikke altid betale sig for alle at arbejde. Så det skal laves om,’ har Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, tidligere udtalt.

Nils Meilvang

4. marts 2015

Stemningen er pragtfuld på redaktionen først på morgenen. En pressemedarbejder hos Beskæftigelsesministeriet har nemlig stillet en kollega i udsigt, at avisen muligvis, potentielt og måske kan få tal på, hvor mange par i Danmark der begge får kontanthjælp – samtidig med at de har tre børn og i øvrigt modtager tre øvrige velfærdsydelser. Sikke en artikel det kan blive til.

Timingen er også god. I en ny kampagne beskriver Venstre, at et sådant ægtepar potentielt kan få svimlende 454.214 kroner om året i offentlige ydelser.

Eksemplet fra Venstres kampagne er dog baseret på en udregning af det potentielt højst mulige beløb for et ægtepar med børn i en vis alder, og det er formentlig derfor, at der i kampagnen kun står, at et sådant ægtepar »kan« få tæt ved den halve million i ydelser om året.

Men uanset om Beskæftigelsesministeriet når frem til, at der er ingen, mange eller få par på kontanthjælp i den gruppe, så er det en god historie for avisen. Det skal blive godt at få fakta på bordet.

At finde sådan et par i levende live kunne imidlertid også være interessant, fastslår flere redaktører på Dagbladet Information samstemmende. Sådan for at komme rigtig tæt på, forstår man. Næstbedst må være bare at finde ud af, hvor mange af den slags par der findes i alt. Men den opgave er Beskæftigelsesministeriet jo nok allerede godt i gang med at løse.

Allerede bagud

Så tilbage til casen, som det hedder i fagsprog. Facebook er som bekendt det bedste sted at finde sådan nogle. Men min relativt unge alder taget i betragtning har jeg nok ikke store chancer for at finde et par med tre børn i mit digitale netværk. I stedet ringer jeg til Peder Bæk fra ’Behandl os ordentligt’, en græsrodsbevægelse der organiserer mennesker på overførselsindkomst.

Han fortæller mig, at jeg allerede er bagud på point. Et konkurrerende medie har forinden ringet og fået ham til slå en efterlysning op i foreningens gruppe på Facebook. Satans. Jeg prøver alligevel at skrive ham en kort efterlysning, og han lover at lægge den op på foreningens Facebook-gruppe.

»Men du må bare love mig, at du ikke laver en ny Carina. Det har vi ikke brug for,« siger Peder Bæk med henvisning til sagen om SF’eren Özlem Cekic, der fremviste en kontanthjælpsmodtager ved navn Carina som et eksempel på en, der skulle være fattig. Carina viste sig dog at have en rimelig indtægt efter de flestes mening. Peder Bæk mener imidlertid, at Venstres kampagne er spin, spin og atter spin, fordi det er valgår.

Det er jeg ikke overbevist om, så jeg ringer til Venstres pressetjeneste. Her oplyser en pressemedarbejder, at de heller ikke har nogle konkrete cases, der lever op til kravene – i hvert fald ikke nogle, der har lyst til at stille op til interview, forstår man. Det er Venstre selvsagt interesserede i at få, forklarer pressemanden, men indtil det lykkes, har han et par andre ideer til artikler, jeg kan lave.

Ikke så simpelt, journalist!

På Facebook har min gamle gymnasiekammerat Kasper Fuhr slået en tekst op, hvor han kritiserer Venstres kampagne og beskylder partiet for at mene, at kontanthjælpsmodtagere lever som ’grever og baroner’.

Kasper er imidlertid selv en slags rød baron, der har været med til at stifte Velfærdslisten og er medlem af byrådet i Randers Kommune – så udfaldet mod Venstre er ikke så overraskende. Men Randers kunne måske være et godt sted at lede efter sådan et par på kontanthjælp.

Jeg spørger ham, om han ikke kan forhøre sig i kommunen, om der eksisterer par i den kategori, som Venstre beskriver – og eventuelt hvor mange.

Stadig optimistisk skriver jeg i en mail til ham, at det må være en ’simpel opgave’. Men som jeg senere forstår på et svar, mener det lokale embedsværk ikke, at opgaven er »så simpel, som det oplyses fra journalisten«. Bevares, bevares.

Selv om Kasper ikke umiddelbart bidrager med noget til min afdækning af fakta, vil han dog gerne lige have, at jeg måske citerer Velfærdslistens partiprogram i denne artikel. Glem det, min fine ven.

’Kan give bagslag’

Men måske kan det lokale Venstre i stedet hjælpe lidt til med researchen. Jeg ringer til Christian Boldsen (V), der også er byrådsmedlem i Randers Kommune og tilmed formand for det lokale beskæftigelsesudvalg.

– Hvad tænker du om Venstres kampagne?

»Arrgh … jeg ville ikke have lavet den sådan. Jeg tror, at det er et fåtal, der får de ydelser, der er helt deroppe. Det er ikke ret mange, er min erfaring. Men det er fint, at man får diskuteret det her med det moderne kontanthjælpsloft,« siger Christian Boldsen og tilføjer:

»Da jeg lige så den (kampagnen, red.), tænkte jeg: ’Det er sgu ikke smart, det der’. Den kan måske – rent ud sagt – give bagslag valgmæssigt.«

– Hvorfor?

»Lad os nu sige, at det er 100-200 par i hele Danmark, der får de 450.000 kroner – så er det jo ikke noget dækkende eksempel på, hvor meget folk modtager.«

– Hvad skulle man ellers have brugt kampagnepengene på?

»Jeg kan godt lide det med, at det skal kunne betale sig at arbejde. Det er jeg fuldstændig enig i, men man skulle måske have taget et mere dækkende eksempel så.«

Selv om Venstre-manden virker ærlig, så hjælper det ikke meget på researchen. Beskæftigelsesministeriet er heller ikke særligt behjælpelige med at finde tal. I en sms skriver pressemedarbejderen hen på eftermiddagen: »Den korte version: Det er ikke muligt.«

Embedsmænd plejer nu at være de rette at gå til med faktuelle spørgsmål, så jeg ringer til landsformanden for Foreningen af Kommunale Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedschefer, Helle Linnet.

»Vi er sikre på, at der er nogen (i den gruppe, som Venstre beskriver, red.), men det er jo ikke de fleste, og det er også mit budskab,« siger hun og understreger, at gruppen af kontanthjælpsmodtagere er meget forskellig.

Således er det desværre ikke muligt for Information at finde et ægtepar, der modtager kontanthjælp, har tre børn, og som samtidig modtager boligsikring, børne- og ungeydelse og tilskud til daginstitution.

Senere på dagen siger Peder Bæk fra ’Behandl os ordentligt’, at han har fået flere henvendelser fra journalister, men de har vistnok heller ikke haft held, forklarer han.

Danmarks Statistik oplyser imidlertid, at der i 2013 var 669 par med mindst tre børn under 18 år, hvor begge forældre var på kontanthjælp hele året. Hvor mange af dem, der samtidig modtog boligsikring, børne- og ungeydelse og tilskud til daginstitution i det omfang, som Venstre fremhæver i eksemplet, er dog ikke klart.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Niels Duus Nielsen
  • Marianne Christensen
  • Peter Günther
  • Thorbjørn Thiesen
  • Tue Romanow
Niels Duus Nielsen, Marianne Christensen, Peter Günther, Thorbjørn Thiesen og Tue Romanow anbefalede denne artikel

Kommentarer

Niels Engelsted

Rejste med tog i dag. På alle stationer store plakater med Venstres opfordring om at skære kontanthjælpen ned. Et moralsk sammenbrud, der er intet andet navn for det. Håber at det kun er Venstres og ikke Danmarks.

Torben Kjeldsen, randi christiansen, Tommy Knudsen, Peer Aagaard, Thomas Tanghus, John Victor Lorck, Else Damsgaard, Henrik Petersen, Jakob Johannsen, Mads Berg, Peter Ole Kvint, Jørn Lybech, Birgitte Gøtzsche, Henrik Christensen, John Bødker, morten Hansen, John Hansen, Vibeke Hansen, Max Hansen, Kim Øverup, Curt Sørensen, Torsten Jacobsen, Erik Pedersen, Laust Holst, Benny Larsen, Rose Munk, Peter Hansen, Henning Pedersen, Bent Gregersen, Søren Roepstorff, Jens Falkesgaard, Torben K L Jensen, jens rasmussen, Ingrid Uma, Torben Arendal, Anne Eriksen, Anders Graae, Rasmus Kongshøj, Thorbjørn Thiesen, Lykke Johansen, Lars Peter Simonsen, Janus Agerbo, Peter Jensen, Kirsten Kathrin, Estermarie Mandelquist, Lene Christensen, Steffen Gliese, Dorte Sørensen, Arne Lund, Peter Taitto, lars abildgaard, Henriette Bøhne, Carsten Søndergaard, Christel Gruner-Olesen, Preben Haagensen, Uffe Illum, Tue Romanow, Holger Madsen, peter fonnesbech, Espen Bøgh, Carsten Mortensen, Per Jongberg, Carsten Wienholtz, Hans Larsen, Herdis Weins, Torben Nielsen, Gert Selmer Jensen, Bodil Waldstrøm og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Gert Selmer Jensen

Så kommer de igen, svinehundene, i de utoligt små sko, med et brændende ønske om at skabe
splid i det Danske samfund.! De skyr ingen midler, og bevæger sig gerne på grænsen til direkte
løgnagtigheder, i deres sørgelige stræben imod det rendyrkede klassesamfund.
Fromme ønsker om et velfærdssamfund, med plads til alle, er i deres lille optik det rene volapyk.!
Jeg håber oprigtigt at de skyder sig selv i foden med et maskingevær, når de fremturer med denne primitive form for brødnid/nidkærhed. Det er direkte uklædeligt, selv for venstrefolk.

Elisabeth Andersen, randi christiansen, Peter Wulff, Tommy Knudsen, Peer Aagaard, John Victor Lorck, Holger B. Trankjær, Mads Berg, Birgitte Gøtzsche, Henrik Christensen, John Bødker, Thomas Christensen, morten Hansen, Katrine Visby, John Hansen, Max Hansen, Erik Pedersen, Steffen Gliese, Benny Larsen, Peter Hansen, Henning Pedersen, Jens Falkesgaard, Torben K L Jensen, Torben Arendal, Anne Eriksen, Rasmus Kongshøj, Thorbjørn Thiesen, Lykke Johansen, Lars Peter Simonsen, Janus Agerbo, Kirsten Kathrin, Estermarie Mandelquist, Lene Christensen, lars abildgaard, Arne Lund, Carsten Søndergaard, Preben Haagensen, Tue Romanow, Anders Kristensen, peter fonnesbech, Carsten Mortensen og Erik Jensen anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Men efter diverse udhængninger i samtlige medier,
er det da lykkedes meget godt at lukke munden på kontanthjælpsmodtagere og skræmme de fleste fra at udtale sig.
Det er sørme flot..
http://www.b.dk/nationalt/ingen-gider-vaere-den-naeste-fattig-carina

Elisabeth Andersen, randi christiansen, Henrik Christensen, morten Hansen, John Hansen, Vibeke Hansen, Benny Larsen, Peter Hansen, Henning Pedersen, Jens Falkesgaard, Torben Arendal, Anne Eriksen, Rasmus Kongshøj, Lykke Johansen, Peter Jensen, Estermarie Mandelquist, Peter Taitto, Lene Christensen, lars abildgaard, Carsten Søndergaard, Hans Ditlev Nissen, Uffe Illum, Tue Romanow, Anders Kristensen og Carsten Mortensen anbefalede denne kommentar
Jens Dalsgaard

Er der ikke nogen, der kan lave tilsvarende opgørelser over økonomien hos den stakkels Hellerup-frue, der kræver nedsættelse af en del af samfundets indtægtsgrundlag (ejendomsskatten), fordi det er enormt synd, at hun som folkepensionist ikke længere har råd til at bo i et af de dyreste huse? Eller - hvad koster et par af de mange absurde tilfælde af støtte til den store offentlige sektor (og Venstres yndlinge) - landbruget - i forhold til det, Venstre i deres valgoplæg mener, vi som samfund skal fokusere på: Folk på overførselsindkomst med få muligheder for at gøre ret meget ved deres situation.
Journalister: Vis jeres værd.

randi christiansen, Tommy Knudsen, Thomas Tanghus, Hanne Ribens, Holger B. Trankjær, Mads Berg, Birgitte Gøtzsche, Henrik Christensen, morten Hansen, Kim Øverup, Rose Munk, Peter Hansen, Henning Pedersen, Nille Torsen, Jens Falkesgaard, Svend Erik Sokkelund, Kim Houmøller, Torben Arendal, Rasmus Kongshøj, Lykke Johansen, Kirsten Kathrin, Lene Christensen, lars abildgaard, Carsten Søndergaard, Preben Haagensen, Uffe Illum, Torben Nielsen, Carsten Mortensen, Erik Jensen og erik mørk thomsen anbefalede denne kommentar
Torben Nielsen

Man kan jo lege lidt her, med en familie på 2 voksne og 3 børn og en hustandsindkomst på 350000. En husleje på 7000 for 4 værelser og ende med en boligsikring på ca. 2500 kr./md. Og det er vel ikke urimeligt når forældrene ikke tjener mere. Det har jo intet med kontanthjælp at gøre! Det sikrer familien tag over hovedet.
Om så en sådan familie findes, det ved jeg ikke.

https://www.borger.dk/Sider/handlingsside.aspx?DomainServiceId=72b5638f-...

Karsten Aaen, Anne Eriksen, Lars Peter Simonsen, Janus Agerbo, Steffen Gliese og Erik Jensen anbefalede denne kommentar
erik mørk thomsen

Overførelsemodtager må det konkret være, og derfor er det let, at finde nogle, der få langt over 500.000 kr. årligt støtte.
Landbruger, dem, der har levet, at offentlige penge siden 1933.
De få mere end rigeligt, og man må håbe, at Venstre snart vil foreslå, at man vil ratage dem, de offentlig støtte, således vi kan få et sund og levedygtigt landbrug.

randi christiansen, Hanne Ribens, Holger B. Trankjær, Henrik Christensen, morten Hansen, Karsten Aaen, Max Hansen, Britt Kristensen, Kim Houmøller, Nille Torsen, Torben K L Jensen, Torben Arendal, Anne Eriksen, Rasmus Kongshøj, Kirsten Kathrin, Lene Christensen, Preben Haagensen, Torben Nielsen, Carsten Mortensen og Erik Jensen anbefalede denne kommentar
Vibeke Svenningsen

Hvor er det fedt, Venstre står til at få et selvmål af dimensioner med dette stunt. De troede, de kunne køre den hjem på forargelse, men indtil videre er de blevet mødt med saglighed og lidt hån. De spurgte selv om det. De spiller på, at hele Danmark skal blive åh så forarget, men pludselig vågner alle måske op, og si'r : Kejseren har jo ikke noget tøj på. Tallene er manipuleret, Hallihallo alle lavtlønsgrupper kan jo også få tilskud osv og det drejer sig om meget, meget få. Hvad står så tilbage - princippet. Jeps, at kontanthjælpen er bunden og sænkes bunden, så sænkes de laveste lønninger også. Det er almen logik. Så Venstre går ikke efter kontanthjælpsmodtagerne, nen er en langsigtet sænkning af de laveste lønninger i Dk. Nogen mener, det ervejen frem. Lad os håbe flere mener noget andet. Alle skal have en løn eller kontanthjælp, de kan leve af.

randi christiansen, John Victor Lorck, Else Damsgaard, Hanne Ribens, Mads Berg, Birgitte Gøtzsche, Henrik Christensen, morten Hansen, Katrine Visby, Max Hansen, David Zennaro, Niels Duus Nielsen, Karsten Aaen, Rose Munk, Peter Hansen, Henning Pedersen, Jens Falkesgaard, Anders Graae, Ingrid Uma, Benjamin Lau Jensen, Torben Arendal, Anne Eriksen, Rasmus Kongshøj, Lykke Johansen, Lars Peter Simonsen, Kirsten Kathrin, Lene Christensen, lars abildgaard, Steffen Gliese, Carsten Søndergaard, Uffe Illum, Tue Romanow, erik mørk thomsen, Torben Nielsen, peter fonnesbech, Carsten Mortensen, Erik Jensen , Jens Dalsgaard og Gert Selmer Jensen anbefalede denne kommentar

Det her må være en lækkerbidsken for hele den journalistiske verden, at finde frem til hvor mange der reelt får dette beløb. Det bør forhåbentlig være en jagt på sandhenden her, som er lige så indædt som Venstre's jagt på de arbejdsløse og kontanthjælpsmodtagerne.

randi christiansen, Henrik Christensen, Karsten Aaen, Anne Eriksen, Rasmus Kongshøj, Lykke Johansen, Kirsten Kathrin, Steffen Gliese, Carsten Søndergaard, Uffe Illum, Torben Nielsen, Carsten Mortensen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Ib Christensen

Jeg kender til et ægtepar med fem børn. Konen var kontanthjælps modtager. Det vil sige det var hun ikke, for med nuværende regler var manden forsørgede, indtil vores politiker sendte vores skatte kroner til EU, som sendte dem til min arbejdsgiver som EU støtte. Støtte som skabte arbejdspladser i Polen og Kina, så man kunne fyre os.
Konen har nu adgang til SU p.g.a. igangværende uddannelse. Ikke for noget karrierer mæssig mål, men som manden siger, SU er bedrer end ingenting.

For at blive i den politiske propaganda, så er det ikke i det Danmark jeg kender, det kan betale sig at være på kontanthjælp!

Det er ikke "partiet" venstre længere . Det er kartellet venstre.
Venstre har du der hvor lønfesten på direktør gangen holdes. Alkohol eller ej.

Og jeg vil gerne atter engang minde alle om præsten Sørine Godtfredsen's fanatiske optræden på landsdækkende TV, hvor hun kundgjorde, at problemerne med venstres habitus, kun er et problem hvis det afsløres. Når deres nærmeste venner er deres værste fjender, bør man overveje om man mon er bedst tjent med at tænke selv frem for at følge deres tanker.

Her hvor jeg bor har vi en venstre borgmester der glæder sig over atter at ha sikret kommunen som Danmarks mest erhversvenlige kommune. Samtidig høre vi der ikke er råd til noget som helst. Det er åbenbart ikke så givtig for kommunen at være erhversvenlig som venstre gerne lader os forstå. Hvert fald ikke for flertallet åbenbart.
Men der deles lystigt ud af løntilskud, betalt af fælleskassen, til at dække omkostninger og behov for hænder til profit skabelse. Profit venstre mener ikke skal beskattes, i henhold til deres ønsker om nedsættelse af erhversskat med mere.
Næste valg er ikke et valg, men et fravalg. Og jeg har valgt kartellet venstre fra.

randi christiansen, Tommy Knudsen, Henrik Christensen, morten Hansen, Dorthe Jørgensen, Anders Kristensen, Niels Duus Nielsen, Karsten Aaen, Jens Falkesgaard, Torben K L Jensen, Lene Santora, Torben Arendal, Anne Eriksen, Rasmus Kongshøj, Thorbjørn Thiesen, Lars Peter Simonsen, Kirsten Kathrin, Lene Christensen, Carsten Søndergaard, Preben Haagensen, Torben Nielsen, Carsten Mortensen, Erik Jensen , Carsten Wienholtz, Lise Lotte Rahbek og Torben Selch anbefalede denne kommentar
Henrik Brøndum

Typisk kønschauvenistisk overskrift. Langt flere kvinder end mænd modtager kontanthjælp - og overskriften burde lyde

KontanthjælpsKomtessen

Hvad der også er mere iørefaldende, og passer bedre til billedet af Inger Støjbergs skeptiske attitude.

Ole Hansen, Rasmus Kongshøj, Herman Hansen, Jesper Hansen og Gert Selmer Jensen anbefalede denne kommentar
Gert Selmer Jensen

Inger Støjbergs skeptiske attitude.... Tænk at jeg er folkevalgt???... ja det undrer jeg mig også rigtig
meget over.!!!

Ole Hansen, Lykke Johansen, Steffen Gliese og Arne Lund anbefalede denne kommentar
Vibeke Svenningsen

Henrik:
Jeg tror også, flere kvinder er kontanthjælp. Også fordi nogle er der på fx barsel, men hvor har du egentlig kønstallene fra? Jeg kan ikke finde dem.

Hanne Ribens, Lykke Johansen og Kirsten Kathrin anbefalede denne kommentar

Tror ikke på det bliver et selvmål, tror der kommer en regering med Løkke som statsminister og DF i regering.Fy for helevde

Lykke Johansen, Kirsten Kathrin og Lene Christensen anbefalede denne kommentar
peter fonnesbech

De skulle skamme sig skulle de!

Gert Selmer Jensen, Rose Munk, Torben Arendal, Rasmus Kongshøj, Kirsten Kathrin og Lene Christensen anbefalede denne kommentar
Torben Nielsen

Læste lige at der findes én kendt familie på 2 voksne og fire børn, som årligt modtager 19 500 000 kr. fra det offentlige.

Holger B. Trankjær, Henrik Christensen, Karsten Aaen, Erik Pedersen, Rasmus Kongshøj, Janus Agerbo og Carsten Søndergaard anbefalede denne kommentar

Så er vi tilbage i de liberales perverterede retorik fra tidligere, men denne gang mere direkte og pågående overfor dem der i forvejen ikke har så meget.

Dengang lød det "indsmigrende" sådan her om efterlønnerne, og vel også de ledige efter VKO havde kørt landet økonomisk i sænk med økonomisk liberalisme; "raske mennesker der går derhjemme", underforstået var de samfundsnassere der ikke ville deltage med skat til det danske samfund via arbejde, - de arbejdspladser som enten var flyttet til Asien eller mistet grundet den førte uansvarlige økonomiske politik!

Perversionen bliver ikke mindre af slet ikke at blive pakket ind denne gang, når der tales til den indre misundelse som skal forme et had til såvel andre borgere som statens brugen løs af skatteborgernes penge, som er tjent ved dagligt arbejde af andre.

Kampagnen medtager perverst almindelige ydelser for en familie, børnecheck, friplads og boligsikring for at bringe det helt op i det skingre leje, men det er ydelser man også får ved lavtlønsarbejde, så man mangler fra Venstres side kun lægehjælp, skole osv. når nu det hele skal regnes med for den yderste perversion.

Venstre selv nyder gerne de "gratis" glæder på luksus rejser betalt af andre, og selv de mindste beløb på en bon, regning kommer man med til statskassen for at få refunderet, - ingen smålighed her fra liberal side, tværtimod!

Indberetning af lønindtægt til modregning i statsministerlønnen efter man er afgået er også blevet til en af de sædvanlige forglemmelser, ligesom værdien af bilkørsel, tøj køb for et beløb vi andre end ikke har råd til på et enkelt år, men gøres på en enkelt indkøbstur.

De svage skal knægtes, de ledige skal piskes til arbejde hvor der ingen arbejdspladser er, og pengene skal som vi har set bruges til de liberale teser(sandheder som ikke kan bevises), hvilket vi så da rigsrevisionen kritiserede overbetalingen på årligt 1 mia. til de private sygehuse fordi ingen ventelister var blevet kortere som følge heraf, så tesen om, at det private altid var bedre og billigere trods 1 mia. i overbetaling fra LLRs hånd som minister, var et simpelt bedrag.

Husejerne fik også deres lille "udbytte" af VKO regeringen bedrag, med afdragsfrie lån, hvilket flyttede gælden fra staten til det private område, altså husejerne, hvilket også er blevet kritiserer gang på gang af OECD med ordene; "den private gæld er alt for stor"!

I Venstres optik skal alle være fattige, undtagen dem selv, som skal have alt betalt af andre, og fattigdommen, som beskrevet i; "Den lille pige med svovlstikkerne", der som bekendt døde af sin fattigdom, er partiet totalt ligeglade med, - men måske tjener deres død alligevel venstrefolk godt i døden, som varmt underlag når de går på gaden, så de ikke fryser om fødderne!?

Elisabeth Andersen, Gert Selmer Jensen, Mads Berg, Erik Jensen , Max Hansen, John Hansen, Niels Duus Nielsen, Karsten Aaen, Jens Falkesgaard, Lene Santora, Torben Arendal, Jørn Petersen, Kirsten Kathrin, Lene Christensen, Carsten Søndergaard og Uffe Illum anbefalede denne kommentar
Anders Kristensen

Og hvor meget koster denne skræmmekampagne? Penge er de nok af i DK.

randi christiansen, Lene Santora, Anne Eriksen, Rasmus Kongshøj, Carsten Mortensen, Sabine Behrmann, Kirsten Kathrin, Lene Christensen, Steffen Gliese og Carsten Søndergaard anbefalede denne kommentar
Anders Kristensen

Og by the way.... Jeg er flyttet til Canada... Skatten her er stort set den samme som i DK... Kun Benzin og Biler er billigere...

Gert Selmer Jensen, Niels Duus Nielsen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Kristian Rikard

"Danmarks Statistik oplyser imidlertid, at der i 2013 var 669 par.......". Ja, og hvis
MAN måtte, kunne de da snildt køres sammen nogle kommunale databaser. Det mås man bare
ikke! Og så har vi elendigheden/den politiske tranedans på stedet.

Det ville virkelig være interessant med præcist den samme opgørelsesmetode for landmænd med 3 børn.
De får kontanthjælp i form af EU støtte, og rigtig mange har friplads og 0-skat pga rentebyrden - og så får de også børnechek. Og sikkert endnu flere tilskud. Og de har meget store stuehuse og store biler. Hvordan kan det lade sig gøre på offentlig støtte?

randi christiansen, Mads Berg, Henrik Christensen, Britt Kristensen, Kim Houmøller, Benny Larsen, Rose Munk, Henning Pedersen, Uffe Illum, Jens Jørn Pedersen, Lene Santora, Torben Arendal, Anne Eriksen, Rasmus Kongshøj, erik mørk thomsen, Lykke Johansen, Jørn Petersen, Carsten Mortensen, Kirsten Kathrin, Lene Christensen og Carsten Søndergaard anbefalede denne kommentar

Satire rettet mod rettet mod magthaverne er et slagkraftigt våben, også selvom jeg savner nogle langt kraftigere bid - magtens arrogance er blevet åbenlys for enhver.

Vi er blevet manipuleret, bla i kraft af den nedladende "lagkage" satire, hvor vi selv er blevet gjort til magthaveren, som kan lave om på tingene, hvis vi vil have ændret noget. Arbejdsløshed er feks din egen skyld..

Samfundets store problemer er i magtens misbrug af satiren blevet til dit helt eget lille problem, så satiren er tydeligvis ganske effektiv, især når den rettes mod de magteløse!

Det politisk højreorienterede DR har et stort ansvar for dette - vi husker nok alle chokket, da det succesfulde satireprogram Selvsving blev tvangsslukket med besparelser som begrundelse.

Jeg husker tidligere tiders "ægte" satire fra 70 - 80 erne, hvor det var politikere, arbejdsmarkedets parter, kongehuset, politiet og retsvæsen og andre samfundsinstitutioner der var mål for satiren. Altså satire i ordbogens egentlige betydning, fra dengang DR var fyldt med de røde lejesvende...

Nutidens satire skal i forhold til 70erne være langt skarpere og virkelig gøre ondt, men det er noget som vi skal lære, efter vi har haft en frygtelig lang periode med flad, ondskabsfuld og nedladende "satire" som til stadighed misbruges til at udstille og latterliggøre almindelige menneskes forfængelighed, fantasier, udseende, krop, køn, seksualitet og dårlige økonomi.

Artiklen er en frisk begyndelse til igen at gøre grin med alle magtens mænd, - omend der stadig er langt til sagsanlæg, noget som f. eks Charles Hebdo ser som et adelsmærke

Må jeg havde lov til klippe lidt fra Christian Jensen leder fra 15. jan 2015

(Satireavisen) "Charlie Hebdo praktiserer en gammel – og i Frankrig særligt udviklet – tradition for at føre magtkritik gennem satire. Kritikken retter sig mod enhver form for magt – politisk, religiøs eller økonomisk. Charlie Hebdo har på 22 år fået 21 sagsanlæg. (...) politik er netop er sagens kerne."

Jon Stewart fra Daily show er en mester i den politiske satire, men mindre kan også gøre det, hvilket bla. dagens artikel er udtryk for.

God politisk satire på alle platforme er derfor særdeles velkommen i Danmark og der er rigeligt at tage fat på.

For kort tid siden var vi alle Charles Hebdo, så vi ser selvfølgelig frem til de første sagsanlæg mod Information !

Gert Selmer Jensen, Uffe Illum, Jens Falkesgaard, Anne Eriksen, Rasmus Kongshøj, Marianne Christensen, Carsten Mortensen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

Åhh, gud - de er jo ikke rigtigt kloge

Gert Selmer Jensen, Rose Munk, Uffe Illum, Rasmus Kongshøj, Lykke Johansen og Kirsten Kathrin anbefalede denne kommentar

Prøv at se ind i Støjbergs øjne.
Hvad ser du?
Tomhed, tomhed, tomhed.

randi christiansen, Gert Selmer Jensen, Uffe Illum, Rasmus Kongshøj, Thorbjørn Thiesen, Lykke Johansen og Kirsten Kathrin anbefalede denne kommentar

Uanset hvad I alle skriver, så skal det nok lykkes Venstre at score en masse stemmer på kampagnen. V-vælgere er bedøvende ligeglade med fakta i denne som i andre sager. For det der netop karakteriserer V-vælgere, er at de benægte fakta. De stemmer på alfahannen, som de altid har gjort.

randi christiansen, Tommy Knudsen, Mads Berg, Erik Jensen , Thomas Christensen, Niels Duus Nielsen, Torben Nielsen, Rose Munk, Lene Santora, Anne Eriksen, Rasmus Kongshøj, Kirsten Kathrin, Lene Christensen, Peter Taitto og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
John Christensen

Venstre ved vi hvor vi har, og denne kampagnes ulækre tilgang understreger at vi ikke har brug for deres politik - med mindre at man med sin ene stemme vil gøre de fattige endnu fattigere.

I det nuværende folketing findes et komfortabelt beskæftigelsespolitisk flertal, som er stort set enige om en dagsorden der medfører mindre i dagpenge, kontanthjælp, SU, mv.
Bemærk f.eks. at dagpengekommissionen først skal slutte sit arbejde EFTER valget.

Det mest oplagte for at få en anden dagsorden er, at stemme den gamle garde helt ud af folketinget.
Altså at UNDGÅ at stemme på de 5 gamle regeringsbærende partier.

Stem istedet for på Enhedslisten eller Alternativet, alt efter om du er socialist eller ej.

Vær med til at skabe en stemning om - at det er den vej det bærer, og lad os så komme ud og diskutere politik. Hvor er vi på vej hen?

Hvis vi ikke ændrer kurs og/eller fart - så havner vi der hvor vi er på vej hen!

God dag der ude

Der skal flyttes vanvittigt mange stemmer for at opnå en anden og mere positiv dagsorden

randi christiansen, Gert Selmer Jensen, Henrik Christensen, Erik Jensen , Ib Christensen, Karsten Aaen, Janus Agerbo, Rose Munk, Uffe Illum, Jens Falkesgaard, Lene Santora, lars abildgaard, Rasmus Kongshøj, Lykke Johansen, Marianne Christensen og Lene Christensen anbefalede denne kommentar
peter fonnesbech

Mens pengene hele tiden fosser ud af Danmark på vej til utallige skattely rundt om i verden, har landets største parti iværksat en kollektiv mobbekampagne i medierne mod en befolkningsgruppe som er svagest stillet i samfundet.

Udover at dette i sig selv er gement, nedrigt , ondt, infamt,uendeligt småligt, ja så er det hamrende uintelligent !

Er det virkeligt alt de har at byde på!

Jeg er desværre bange for at Venstre selv ikke er i stand til at forstå hvor dumt og ukonstruktivt, den mobbekampagne er.

Dertil er de for dumstædige og står for solidt plantet i den jyske muld til at de rykke fra den position.

Mit bedste råd: Bliv ved med at dumme jer , og der er en god chance for at i taber valget.

randi christiansen, Gert Selmer Jensen, Holger B. Trankjær, Henrik Christensen, Erik Jensen , John Bødker, Karsten Aaen, Britt Kristensen, Henning Pedersen, Uffe Illum, Jens Falkesgaard, Lene Santora, Torben Arendal, Anne Eriksen, Thorbjørn Thiesen, Lykke Johansen, Steffen Gliese, Jens Jørn Pedersen og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
Kim Houmøller

Lars Løkke er jo bare en fordrukken løgner. Bare synd ikke flere kan se det!

Tino Rozzo, Kaj Spangenberg, Lene Santora, lars abildgaard, Rasmus Kongshøj, Thorbjørn Thiesen og Lykke Johansen anbefalede denne kommentar
Jens Jørn Pedersen

Hvis Venstre skal tages alvorligt, så ville Kristian Jensen nok være et bedre bud på en formand. I mangel af bedre.
Hvis man ikke kan holde styr på sine underbukser, hvorledes skal man kunne holde styr på Danmark?

Vibeke Hansen, Lykke Johansen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Henrik Brøndum

@Vibeke Svenningsen

Beklager det var forkert, der er faktisk flere mænd end kvinder:

http://www.statistikbanken.dk

KY01: Kontanthjælpsmodtagere efter visitation, alder og køn

Periode I alt Mænd Kvinder
2014M09 168 061 85 150 82 911

Jeg skrev min kommentar på min generelle åbenbart ufuldstændige viden om velfærdsstaten, hvor det hedder sig, at der omfordeles fra mænd til kvinder.

Tak for korrektionen.

Karsten Aaen, Henning Pedersen, Vibeke Svenningsen, Anne Eriksen, Rasmus Kongshøj og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Grethe Preisler

Dagladet Information (også kaldet den mindst ringe)
Uafhængig af partipolitiske og økonomiske interesser. Det forum hvor landets bedste hoveder diskuterer de mest presserende emner.

Ak, tid er penge, og det kan blive småt med begge dele for enhver, når ene skal passes, og det andet ikke må forsømmes, og man arbejder i folkeoplysningens tjeneste i Døgnets Rejsestald i benhård konkurrence med kollegaerne på de medier, hvor landets 'mindst gode' journalister og meddebatterende læsere, lyttere og seere diskuterer tidens mest presserende emner.

Så hvad er mere nærliggende for en journalist på dagbladet Information, når emnet som her er kontanthjælpsreformer, end at gribe knoglen og kontakte et par medlemmer af sit eget faglige og sociale netværk for at 'researche', om det virkelig kan passe, at et ufaglært ægtepar med tre hjemmeboende mindreårige børn har flere penge til rådighed på kontanthjælp end et hårdt arbejdende ditto, hvor begge forældre arbejder på fuld tid til overenskomstmæssig mindsteløn i h.t. Dansk Journalistforbunds løntarif?

Marianne Christensen

Er beløbet nu så svimlende stort, at det ikke skulle kunne betale sig at arbejde.
454 divideret med 2 er 227. 227 divideret med 12 er knap 19.

Det vil sige at indtægten er 19 tusinde pr forsørger inklusive boligsikring, børnepenge, institutionspladser.

Der kan ikke være ret mange fuldtidsarbejdende, som arbejder på overenskomstmæssige vilkår,der er så dårligt lønnede.

Så venstres regnestykke viser, at det KAN betale sig at arbejde.

Sabine Behrmann, Ib Christensen, Vibeke Hansen, Jens Falkesgaard og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar
Vibeke Hansen

Jeg har altid haft et liberalt livssyn, men efter Fogh moderniserede Venstre og Løkke Flyttede partiet, befinder jeg og mit frihedselskende grundsyn sigpludselig i rød blok. Måske har jeg bare misforstået hvem liberalismens dyder gjaldt. Med Venstres kampagne, rettet mod en så lille gruppe, er det ikke svært at finde ud af, at det blot er startskudet til noget større. Dummere er de vel heller ikke. Jeg tror startskuddet har lydt for større reformer for overførselsindkomster generelt.
Venstre glemmer helt, at der faktisk var et formål med, at der ikke var så stor forskel på ydelser og lavtlønsområdet. meningen var jo, at vi havde en arbejdsreserve parat, alt efter om erhvervslivet havde brug for det. Og ellers havde nemmere ved at fyre folk. Hvis man vil have større skel ved at skære i ydelserne, bliver angsten for at miste arbejdet uværgeligt større. Det er de færreste, der har et økonomisk råderum der dækker et tab på flere tusinde kroner om måneden. Hvordan det så hænger sammen med det lønpres der er i bunden sf arbejdsmarkedet mudre bare vandene endnu mere.
Det er mig ubegribeligt, at der i den grad mangler reflektion over, hvordan samfundet fungerer. Vi ser hver dag mennesker, vi ikke ville bytte plads med. Og dog, lader vi Lars Løkke stå og fortælle os, at de i virkeligheden slet ikke har det svært, de er kun ude på at udnytte andre.
Det siger manden, der måtte have en lønstigning på kr. 600.000,-. Oveni en god skattebetalt løn og flere bestyrelseshonorarer. Godt nok betalt af partikassen, men hvor er det lige de penge kommer fra. Med den selvforståelse mener jeg han er diskvalificeret som Statsminister. Sådan en har jo ansvaret for hele Danmark og ikke kun den nordlige del af Sjælland. Alligevel er der stor opbakning til partiet. Enten tænker folk ikke på, at de selv en dag får brug for overførselsindkomst, eller også er befolkningen allerede delt i en over og underklasse, hvor det gælder om at sparke nedaf for at holde sig ovenvande.

Elisabeth Andersen, randi christiansen, Mads Berg, Torben Selch, Erik Jensen , John Bødker, Ib Christensen, Karsten Aaen, Tue Romanow, Torben Nielsen, peter fonnesbech, Henning Pedersen, Ingrid Uma, Uffe Illum, Rasmus Kongshøj, Jens Falkesgaard, Steffen Gliese, Lene Santora, Anne Eriksen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Peter Günther

Endnu et godt indspark fra blå blok til at afmontere "velfærden" fordi støtterne til samme er i modvind alle vegne.

Er præmisserne virkelig korrekte, eller er det bare udtryk for at blå blok synes vores samfund skal være endnu mere egoistisk??

En kampagne, som et godt tilbud i Jysk, men til skatteyderne om billigere sociale ydelser.
Muligt, at systemet trænger til et hoved eftersyn, men at sælge ideen på samme måde, som om det var billigere underbukser, er usmageligt.
Affæren medvirker til polarisering af befolkningen og lægge Karinaer for had i et samfund, der ikke formår at sørge for selvforsørgelse, der vil - til en aftalt mindsteløn.
Det skal kunne betale sig at arbejde, men fremgangsmåden til at komme så vidt, burde være gode argumenter og ikke fedt (valg)flæsk.

Gert Selmer Jensen, Karsten Aaen og Vibeke Hansen anbefalede denne kommentar

Vi er ude på savannen, hvor alle kæmper mod alle?

Det plejede jeg at sige til mig selv, når arbejdspladsen gik i kog over småting - og mærkelig nok trøstede det lidt. Alligevel tror jeg på fællesskabet og gensidigheden - mon ikke alle ville det, hvis de kunne forudse konsekvenserne?

randi christiansen, Henrik Christensen, Erik Jensen , Rose Munk, Steffen Gliese og Marianne Christensen anbefalede denne kommentar
Thomas Andersen

Venstres kampagne er usmagelig ud over alle grænser. Endnu et forrykt eksempel på hvordan man kan skræmme og forarge den brede befolkning ved at udstille en minoritet blandt de danskere som har det sværest ved et forsimplet tal som nok er rigtigt men alligevel totalt misvisende.

At enhedslistens modkampagne så er mindst lige så usmagelig, lige så misvisende, lige så manipulerende, lige så populistisk og lige så naiv i sin fremstilling af problemet og løsningen er en hel anden historie.

Jens Jørn Pedersen

Det er på tide, at vi skaber en grundlæggende debat om, hvordan vi vil have Danmark.
Alle disse ad hoc løsninger danner til sammen en kompleksitet, som ingen kan finde ud af.
Grammofonpladen Lars Løkke og han trofaste støtte STØJberg bedes udeladt i denne debat.
Prøv engang at lytte til alle selvmodsigelserne i Lars Løkkes udtalelser. Der kommer intet nyt ud af hans mund.

peter fonnesbech, Rasmus Kongshøj og Vibeke Hansen anbefalede denne kommentar
Vibeke Svenningsen

Henrik:
Jeg har set disse generelle beregninger over omfordeling og cost/benefit ved forskellige individtype. Og det er korrekt i det perspektiv er kvinder generelt set en udgift. Faktisk ville Dk være rigere, hvis der ikke var kvinder. Ligesom masser af behandling burde droppes, da vi dybest ikke da disse individer, der modtager behandlingen ikke kommer til at betale sig tilbage. Men alt i alt er det lidt skræmmende at anskue verden fra et sådan perspektiv, synes jeg.

Ib Christensen, Karsten Aaen, Rasmus Kongshøj, Anne Eriksen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Marianne Christensen

En væsentlig hindring i at komme tilbage på arbejdsmarkedet, når man først er røget ud, ligger i uhensigtsmæssigheder i beskæftigelsespolitikken.

Er begge på kontanthjælp kan man blive tvunget fra hus og hjem pga. reglene om gensidig forsørgerpligt, hvis den ene skulle være så uheldig at finde et arbejde.

Er man på dagpenge er reglerne og omstændighederne også med til at spænde ben.

Før i tiden kunne en ledig lærer eller pædagog finde et barselsvikariat, som gav folk chancen for at komme ind på arbejdsmarkedet igen. Det er stort set umuligt i dag. Dels opslås meget få vikariater. Dels er de fleste vikariater så korte at man alligevel ryger på kontanthjælp pga. Optjeningskravene.
Skulle man være heldig at finde et deltidsvikariat er det helt tosset. Dels kan man kun få suppleret dagpengene op et halvt år, dels foretages en ny ydelsesberegning baseret på en deltidsindkomst når vikariatet slutter.
Selv om vilkårene er så dårlige takker mange alligevel ja for at have et arbejde, men rammes af endnu en hul-i-hovedet ordning. Folk tvinges ud i så mange aktiveringsforløb på fuld tid, at det dels reducerer mængden af vikariater - man kan jo få de samme menneskers arbejdskraft gratis.
Dels tager det tid fra en mårettet jobsøgning - faglig opkvalificering er en by i Rusland - det må man sørme ikke.

Så problemet er hverken de ledige eller kontanthjælpsmodtagerne. De mangler job, der matcher deres kvalifikationer eller muligheder for at tilegne sig de kvlifikationer, der efterspørges.

Problemet er skabt af de mennesker, der har kreeret reglerne og stemt for dem i folketingssalen.

Så hvis Støjberg, Frederiksen, Vestager (østergaard)mangler et portræt af de skyldige, så kig jer i spejlet:-)

Elisabeth Andersen, Mads Berg, Erik Jensen , Ib Christensen, Katrine Visby, Niels Duus Nielsen, Karsten Aaen, Britt Kristensen, Henning Pedersen, Rasmus Kongshøj, Anne Eriksen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Det økonomiske system anvendes til noget, det slet ikke kan bære: ting koster kun noget, fordi man sætter en arbitrær og fiktiv pris på dem. Det er problemet med markedet: at omkostninger og pris sjældent står i et reelt forhold til hinanden.

Steffen Gliese

Flexicurity slås ihjel af en regeljungle, der har fjernet fleksibiliteten.

Jakob Trägårdh, Anne Eriksen og Marianne Christensen anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Jeg tror der er brug for en realistisk gennemgang af, hvad det koster at leve i Danmark.

Når DA og DI og CEPOS ogVenstre og hvaddenuhedder snakker om, at kontanthjælpsmodtagere ikke er stærkt nok motiveret til at tage lavt betalt lortearbejde, men at de stakkels, stakkels arbejdgivere er nødt til at hyre østarbejdere eller andre migrerende arbejdskræfter, som ikke har fuldt ophold for livstid her i landet,
så må man jo begynde at se på leveomkostningerne hér.

Hvad koster en bolig - og er der små boliger nok til dem, som har brug for sådan en?
Hvad koster el, vand og varme pr husstand?
Hvad koster mad og forsikringer?
Hvad koster det i skattebetalt sundhedssystem, at arbejdsgivere udbyder jobs, som slider menneskene ned?
Hvad koster det skattebetalte sundhedssystem, sagsbehandlersystem og de pårørende at holde syge mennesker i kontanthjælpssystemet i 3-10 år, fordi de på grund af kommunernes økonomi ikke bliver tilkendt førtidspension?
Hvad koster offentlig transport?
Hvad koster børneinstitutioner - og pasningsordninger? Og hvad koster det at holde gamle mennesker med medicin - men ikke med omsorg?
..
Fortsæt selv.
Men forvent ikke svar fra danske politikere i ejerboliger og med partibetalt transport og diæter.
De ved det ikke.

Elisabeth Andersen, Tommy Knudsen, Gert Selmer Jensen, Mads Berg, Erik Jensen , Ib Christensen, Katrine Visby, Niels Duus Nielsen, Karsten Aaen, Tue Romanow, Britt Kristensen, lars abildgaard, Christel Gruner-Olesen, Tinne Stubbe Østergaard, Henning Pedersen, Steffen Gliese, Rasmus Kongshøj, Nille Torsen, Anne Eriksen, Marianne Christensen og Vibeke Hansen anbefalede denne kommentar
Jens Jørn Pedersen

Det er kommunerne, der skal sørge for, at de rigtige beløb bliver udbetalt.
Hvis man på et falskt grundlag får udbetalt for meget, så skal det betales tilbage.
Hvis kommunen bevidst eller på et falskt grundlag udbetaler for lidt, så skal de straffes og straks udbetale det manglende.

FAMILIEN DANMARK UDBETALER OVERFØRSELSINDKOMST TIL FOLKETINGSMEDLEMMERNE - DET GÆDER OGSÅ VENSTRES! KAN VI IKKE PÅLÆGGE VENSTRES MEDLEMMER AT ANVENDE DENNE OVERFØRSELSINDKOMST PÅ FORSVARLIG VIS. HVIS DET VAR I MIN BUTIK, AT MEDARBEJDERNE MISANVENDTE ARBEJDSTIDEN PÅ TILSVARENDE VIS, SÅ VAR DET EN ADVARSEL OG VED FORTSAT TILSVARENDE ADFÆRD - UD!!!

Erik Jensen , Katrine Visby, Karsten Aaen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Michael Borregaard

Venstres (u)selvstændige og (u)kritiske sans har forladt dem samme vej som briller og tænder gjorde, da køllen kom bag fra. Snot, hat, briller, blod og patetiske argumenter vælter ud af dem. De præsenterer dem selv som “arbejderparti”, dette er ikke sandt, på en af deres valgplakater, fra 1960, står der, skatten ned, humøret op, dette er i sig selv interessant, for en analyse af skattetrykkets udvikling viser, at dette er steget markant, under Venstreregeringer. Hvorefter skattetrykket siden slut 1980erne, har været forholdsvist stabilt.

Noget andet er så, at analyserer man politikken, specielt efter, at Helle Thorning-Schmidt blev formand for socialdemokraterne, står det “lysende” klart, at Venstre og Socialdemokratiet, grundlæggende kun adskiller sig på spørgsmålet om starthjælpen og kontanthjælpsloftet. Ingen af dem er dog interesseret i, at lave et mere intelligent socialt sikkerhedsnet i form af, at dem, som af forskellige årsager, modtager socialhjælp, ikke længere vil kunne bruges som lynafledere, for deres “selvstændige positioneringer”.

Mest interessant af alt er, at politikerne, gerne vil “opfattes” som værende noget specielt, det er de ikke, de er mennesker med hovedsagligt en gennemsnitlig intelligens, som Karl Popper, engang sagde det, de har fået opbygget en selvtillid, denne selvtillid - udvikling om man vil, er Lisbeth Bech Poulsen, et glimrende eksempel på, du vil ikke i dag se hende, bryde ud i gråd, som det skete omkring skattereformen.

Summa summarum er. Er der en ting, vi aldrig kommer til, at mangle, er det egnede politikere, denne gruppe af ‘arbejdsduelige’ er stor. Det kaldes for, reproduktiv begavelse. Og det er netop dette venstres kampagne er udtrykt ved, noget reproduktivt, som skal sikre stemmer, for samfunds(forbedrende), er en sådan smædekampagne ikke!

Erik Jensen , John Hansen, peter fonnesbech, Karsten Aaen, Steffen Gliese, Marianne Christensen og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar

Sider