Læsetid: 3 min.

Venstre udskyder kontanthjælpsloft

’De beder i virkeligheden danskerne om et frit mandat til at skære i det hele,’ lyder kritikken fra Socialdemokraterne, efter at Venstre udskyder detaljerne i det foreslåede ’moderne kontanthjælpsloft’ til efter folketingsvalget
Principperne for Venstres moderne kontanthjælpsloft er klare, siger Inger Støjberg. Men om alle detaljer er klar inden et valg er for tidligt at sige. Arkiv

Claus Bech

3. marts 2015

Samtidig med at Venstre i en ny kampagne på busser og tog kritiserer størrelsen af kontanthjælpen, udskyder det tidligere regeringsparti detaljerne i dets foreslåede »moderne kontanthjælpsloft« til efter folketingsvalget.

Siden Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, på partiets årsmøde i oktober 2013 lancerede planen om kontanthjælpsloftet, der skal sikre, at alle får noget ud af at arbejde, har partiet ellers forsikret, at det inden folketingsvalget vil fremlægge et konkret forslag for et sådant.

Men nu lover politisk ordfører, Inger Støjberg, ikke længere, at dette sker.

»Selvfølgelig vil vi blive mere konkrete hen mod folketingsvalget i forhold til, hvordan det skal kunne betale sig at arbejde, men jeg vil ikke garantere, at alle detaljerne i kontanthjælpsloftet bliver klare inden valget,« siger Inger Støjberg.

Senest forklarede Lars Løkke Rasmussen i september 2014 ved præsentationen af Venstres finanslovforslag for 2015, at der fortsat blev arbejdet med det moderne kontanthjælpsloft.

»Udgangspunktet for kontanthjælpsloftet er det gamle. Vi vil vende tilbage med et helt konkret forslag,« lød det ved den lejlighed fra Venstres formand.

Ifølge den politiske ordfører er det vigtigste imidlertid, at Venstre har fremlagt sine »principper« for, hvordan kontanthjælpsloftet skal indrettes.

»Principperne er selvfølgelig klare, og de er dels, at der skal sættes et moderne og anderledes loft ind over de ydelser, man kan få af det offentlige. Og dels at skatten i bunden skal lettes for de laveste indkomster. Som det er i dag, kan det ikke altid betale sig for alle at arbejde. Så det skal laves om,« siger Inger Støjberg.

Den nuværende regering fjernede som noget af det første den tidligere VK-regerings kontanthjælpsloft og i Venstres ny kampagne hedder det: »Firehundrede-fireoghalvtredstusinde-tohundrede-og-femten kroner. Det beløb kan et ægtepar på over 30 år på kontanthjælp med tre børn få årligt i samlet værdi af kontanthjælp, børnecheck, boligsikring og tilskud til daginstitution, Det er mange penge, og det betyder, at tilskyndelsen til at tage et arbejde er for lav«.

Mens både De Konservative og Liberal Alliance tidligere har undret sig over Venstres langsommelighed hvad angår det moderne kontanthjælpsloft, har Dansk Folkepartis arbejdsmarkedsordfører, Bent Bøgsted, forståelse for, at det ikke bliver præsenteret inden folketingsvalget.

»Vi går også til valg på, at kontanthjælpssystemet skal indrettes, så man aldrig får mere ud af at gå på kontanthjælp end at tage et arbejde. Men så skal man selvfølgelig have lavet beregninger på, hvordan det ser ud med de forskellige familietyper på kontanthjælp, modsat hvis de har et arbejde med mindsteløn. Der er rigtig mange beregninger, før man finder ud af, hvor det er fornuftigt at lande på beløbene, så det har vi ikke låst os fast på,« siger Bent Bøgsted.

Både Socialdemokraterne og Enhedslisten afviser netop beregningerne i Venstres nye kampagne for at give et misvisende billede af, at det ikke kan betale sig for kontanthjælpsmodtagere at arbejde.

Beløbet 454.215 kroner er nemlig rigtigt nok, men en tilsvarende familie, hvor forældrene er på HK-mindsteløn, vil have 2.000 kroner mere til rådighed om måneden efter skat. »Det bliver jo en debat, hvor vi famler i blinde, fordi Venstre ikke vil svare på, om det er børnechecken, som skal sættes ned. Om der ikke skal være rabat til søskende i daginstitutioner? Eller hvor meget kontanthjælpen og dagpengene skal sænkes? De beder i virkeligheden danskerne om et frit mandat til at skære i det hele,« siger Socialdemokraternes finansordfører, Jesper Petersen.

Enhedslistens socialordfører, Finn Sørensen, mener, at Venstre »manipulerer med tallene for at sparke til mennesker på kontanthjælp«.

»Når man tager ydelser, som alle kan få, ud af regnestykket, er det tydeligt, at man i dag får en fremgang i indkomst, når man tager et arbejde. Venstre skylder en forklaring på, hvorfor kontanthjælpsmodtagere ikke skal have ret til de samme ydelser med hensyn til børnecheck, børnetilskud, boligsikring og friplads i daginstitution som andre med lave indtægter,« siger Finn Sørensen.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Siden arbejde er sådan et attraktivt produkt - skal det selvfølgelig ikke set fra et liberalt økonomisk synspunkt kunne betale sig - det skal koste ! Man skal betale startgebyrer og personlige test-vederlag (men det kan evt. konverteres til gratis arbejde eller evt. sponsoreret af stat og kommune i et halvt år, hvilket allerede er indført). Og månedlige rater til dækning af sin andel af firmaets miljøbelastning. Og leje af værktøj og værksted/kontorplads. Transport til og fra er naturligvis en selvfølge, og der må prisrne også justeres til miljøbelastningen. Fantasien sætter ingen grænser. Bortset fra naturligvis at tænke hele arbejds-'marked's-begrebet om. Der går grænsen for konsensussens muligheder.

morten Hansen, Katrine Visby, Ole Hansen, Erik Jensen , Anne Eriksen, Henrik Nielsen, Carsten Mortensen og Peter Taitto anbefalede denne kommentar
Curt Sørensen

Hele den borgerlige opfattelse , støttet af mainstream økonomien og talrige kommentatorer, bloggere og eksperter, synes at ville forklare svingninger i arbejdsløshed over tid samt fra land til land ud fra svingninger i lyst og ulyst til at arbejde. Ifølge den opfattelse skal man altså søge at påvirke incitamentet til at 'ville tage' arbejde. En samfundsanalyse er fraværende og erstattet med en simpel psykologi.

morten Hansen, Per Klüver, lars abildgaard, Lise Lotte Rahbek, Dan Johannesson, peter fonnesbech, Claus Jensen, Henrik Nielsen, Rasmus Kongshøj, Merete Jung-Jensen og Carsten Mortensen anbefalede denne kommentar

Forhåbentlig brækker vælgerne sig inden valgdagen i så store og lårtykke stråler over den ulidelige gentagtelse af at "det skal kunne betale sig at arbejde". Er det alt hvad bilagspartiet an finde på.

Jeg kan nogle, der er bedre: "Betale dine egne regninger", eller "Lad være med at fuske med bilagene" og "Husk at fortælle SKAT hvem er sponsorerer dig".

Det er forstemmende, at et så moralsk anløbet parti som Venstre, har så megen medvind. Er et fordi store dele af vælgerne er lige sådan?

morten Hansen, curt jensen, Peter Wulff, Per Klüver, Katrine Visby, Henning Pedersen, Holger Madsen, Carsten Wienholtz, Erik Jensen , Freddy Andersen, Vibeke Hansen, Anne Eriksen, Nanna Wulff M., Henrik Nielsen, Rasmus Kongshøj, Lene Santora, Merete Jung-Jensen, Carsten Mortensen, Willy N, Gert Romme, Kim Houmøller og Tue Romanow anbefalede denne kommentar

Arne Lund

Det er forstemmende, at et så moralsk anløbet parti som Venstre, har så megen medvind. Er det fordi store dele af vælgerne er lige sådan?

Sandsynligvis ja.

morten Hansen, curt jensen, Peter Wulff, Holger Madsen, Lise Lotte Rahbek, Dan Johannesson, Rasmus Kongshøj, Erik Jensen , Anne Eriksen, Henrik Nielsen, Carsten Mortensen, Gert Romme og lars abildgaard anbefalede denne kommentar
Troels Larsen

Sjovt, at fokus aldrig er på reelt at gøre det mere attraktivt at tage et arbejde, men altid på at gøre det mindre attraktivt at lade være.

Og forresten - hvor skal alle disse fantastiske job komme fra?

morten Hansen, Carsten Wienholtz, Lise Lotte Rahbek, lars abildgaard, Dan Johannesson, Rasmus Kongshøj, Vibeke Hansen, Anne Eriksen og Henrik Nielsen anbefalede denne kommentar

Har Venstre så pokkers meget imod, at afstanden mellem kontanthjælp og lavtlønsarbejde er for lille, kan partiet bakke lavtlønsgrupperne op når de ved overenskomstforhandlinger - og lokalforhandlinger - kræver mere i løn for deres arbejde.

morten Hansen, Per Klüver, Birgitte D Pedersen, Carsten Wienholtz, lars abildgaard, Rasmus Kongshøj, Vibeke Hansen, Henrik Nielsen og Merete Jung-Jensen anbefalede denne kommentar

Vælgerne har forsat den regering, de fortjener, og sådan bliver det selvfølgelig også efter næste valg.

Men vi er faktisk mere end 200 år efter oplysningstiden, og menneskerne kalder sig homo sapiens - det intelligente menneske. Derfor er det utroligt, at nogle partier ligefrem tror, det er de arbejdsløses og arbejdstagernes skyld, at Venstre og Dansk Folkeparti ikke udførte deres pligt med at skaffe arbejde til alle, medens de sad ved roret.

Gert Selmer Jensen, Karsten Aaen, Katrine Visby, Anne Eriksen, Freddy Andersen, Steffen Gliese og Vibeke Hansen anbefalede denne kommentar
Herman Hansen

Venstre har plantet en sag blandt vælgerne, som vækker forundring og det mest til Venstres fordel. Det er nok de færreste vælgere, som tager sig tid til at undersøge, hvordan sådan en sag virkelig hænger sammen. De fleste ser kun et tal. Et meget stort tal, som vælgerne så reflektere på. Herefter trækker Venstre så i land for at undgå at skulle forklare sig. Bare at plante et tal uden nogen som helst forklaring og hensigt er dybt dybt useriøs og forargeligt. Og det er en typisk manipulerende Ventre strategi. Venstre har tilsyneladende ingen grænser for hvor langt de vil gå med deres vælger manipulerende adfærd.

Men sagen er plantet blandt vælgerne og har efterladt et spor. Og det ved Venstre ude mærket, da det er en del af deres vælger manipulerende strategi, som de tog i anvendelse med Anders Fogh Rasmussen.

Venstre er et uredelig parti og deres metoder uværdige.

Peter Wulff, Per Klüver, Henning Pedersen, Carsten Wienholtz, Rasmus Kongshøj og Claus Jensen anbefalede denne kommentar

Det samlede indtryk er, at politikerne alle til hobe ikke formår andet end kævlerier og uendelige lapperier på det syge system.

Katrine Visby, Gert Romme, Dan Johannesson, Rasmus Kongshøj, Steffen Gliese, Anne Eriksen, Troels Larsen og Henrik Nielsen anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

Tiden er kommet, hvor Venstre må kommer ud af børnehave stadiet og betaler deres regninger selv, det er på tide, at der sættes et kontanthjælpsloft for Venstres politik.

Hvorfor bygger Venstres politik, fra ende til anden, på bistandshjælp fra resten af verden, en regning Venstre ikke agter, at betale selv?

IPCC 'prøver' at forklare Venstre politikkere og økonomer mf.
80% af verdens kendte, også 'de danske olie, gas og kul reserver', skal blive i jorden, for 'ikke' klimaet skal tage, en dramatisk drejning mod kraftigere katastrofer.

'Kraftigere katastrofer', jeg tror, ikke der er mange mennesker, der forestiller sig, omfanget af de katastrofer, der er opsparet, eller om du vil, omkostninger der ikke er betalte.
Venstre vil sælge, den danske gas og olie, til sidste dråbe og sende regningen til deres børn.

Bliv nu voksne Venstre!

lars abildgaard, Rasmus Kongshøj, Freddy Andersen og Peter Taitto anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

Hvis det skal koste op mod en halv million at holde en familie gående (går ikke ud fra at der er bil med i regnestykket), siger det selvfølgelig noget om det generelle omkostningsniveau og hvorfor det kan blive et problem at klare konkurrencen med udlandet. Det kan være, at der er tale om en skjult inflation, som vi af gode grunde ikke hører om? I går købte jeg fx. en kludebøf i Netto, som kostede fx. 25 kr. - samme pris i øvrigt, som for en direktørsnegl hos Bager Holm. Det prisniveau mener jeg altså ikke vi havde for bare et par år siden. Jeg mener, hvis de høje priser ikke skyldes inflation, hvad skyldes de så?

lars abildgaard, Lise Lotte Rahbek og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar
Niels Engelsted

Af frygt for at være blevet afsløret går den ellers altid smilende bodysnatcher i venteposition med sammenbidt mund.

Claus Jensen, lars abildgaard, Anne Eriksen og Peter Taitto anbefalede denne kommentar

Hvis oplægget fra Venstre skal opfattes som et psykologisk påhit, så relaterer det til Skinner.

Gert Selmer Jensen, Lise Lotte Rahbek, lars abildgaard, Rasmus Kongshøj og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

HVORFOR GÅR I IKKE IND PÅ ET SOCIAL KONTOR OG FÅR TALLENE?

OG HVORFOR TRYKKER DAGENS AVIS EN SAMLING PSYKOPATERS SINDSSYGE TANKER

Gert Selmer Jensen, Peter Wulff, Lise Lotte Rahbek, lars abildgaard, Rasmus Kongshøj og Jørn Petersen anbefalede denne kommentar

Hvis et demokrati skal leve skal vælgeren være oplyst, OG DE OPLYSNIGER PRESSEN SENDER SKAL TJEKKES OG DOBBELTJEKKES; ELLERS KAN I TAGE JERS PAPIR OG TØRRE RØV MED DET;

I 20 ÅR HAR I SENDT DET UD STOP SÅ FORHELVEDE

I ER MEDSKYLDIGE I LIDELSER I TILSYNELADENDE ER FOR UBEGAVEDE TIL AT FATTE, OG I KALDER JER FOLKETS VOGTERE SOM JOURNALISTER -
FØJ FOR SATAN

Gert Selmer Jensen, Karsten Aaen, Peter Wulff, Ole Hansen, Rasmus Kongshøj og Freddy Andersen anbefalede denne kommentar
Vibeke Hansen

Jeg finder kampagnen direkte usmagelig og manipulerende. Der er in, at sparke nedad for at få accept til igen at flå de svageste for at få råd til sjov og ballade for de, der har deres på det tørre.
beløbet er husstandens samlede indkomst. D.v.s. det er max. 225.000 pr. Person. Selv børnepenge bliver regnet med. Man må så håbe, ungerne er velopdragne, så der ikke skal betales moppeafgift.
Hvis disse 1.100 mulige familier for verden rundt, lignede modeller og spiste på Noma, ville kritiken være på sin plads. Men sandheden er, at når børneinstitution og husleje er betalt, er der et latterligt lille beløb tilbage til mad, transport og tøj. Jeg synes tankegangen i den grad blæser på mennesket og sætter systemet over alm. anstændighed.
Man fristes til at tro, at det menneske Venstre trods alt påstår skal før systemet, er dem, der tjene over gennemsnittet og har råd til at nyde de fradrag, man kan opnå, når man tjener nok.

Karsten Aaen, Peter Wulff, Per Klüver, Katrine Visby, Henning Pedersen, Birgitte D Pedersen, Carsten Wienholtz, Lars Hansen, Rasmus Kongshøj, Erik Jensen og Freddy Andersen anbefalede denne kommentar

Det er ikke lovændringer eller et revideret kontanthjælpsloft, der er brug for, men en opstramning af den kommunale sagsbehandling. Danmarks kommuner sidder med ansvaret for både jobformidling og udbetaling af kontanthjælp og det må være et spørgsmål om en professionel og ikke mindst koordineret visitering af de pågældende borgere. Når Danmark kan praktisere dette i en positiv ånd og med stor fokus på de Syriske indvandrere, så disse kommer i arbejde, kan det vel også lade sig gøre for alle de øvrige borgere, der søger job og kontanthjælp ?

Hvis man vil konstatere differencen mellem to størrelser, må begge størrelser nødvendigvis være klart definerede og fastlagte.
I dette tilfælde opfylder ingen af størrelserne denne forudsætning.
Uanset vanskeligheden derved, må alle kunne acceptere, at det skal kunne betale sig at lønarbejde i 37 timer. Hvem vil hævde det modsatte ?

Bjarne Falk Rangård

Det er meget forstemmende, at der stadig findes en del vælgere i Danmark der tør spilde deres stemme på et så dybt uhæderligt parti som Venstre.
Hele kampagnen er groft manipulerende og må betegnes som groft uhæderlig altså ren Venstre.
Det burde klart fremgå at en tilsvarende familie med lavtlønsjob begge to ville have godt 2000 kroner mere om måneden end på kontanthjælp.
At undlade at arbejde er ikek et valg man tager.
Man skal være til rådighed og afviser man at tage et job bortfalder kontanthjælpen.
Hvis Inger Støjbjerg derimod skulle blive fyret af vælgerne ved næste valg har hun sikret sig en årsindkomst på kroner 740000 i 2 år.
Det gør det ikke attraktivt at arbejde, så disse bør nok bortfalde rent moralsk og principielt.

Peter Wulff, Per Klüver, Erik ludvisen, Henning Pedersen, Carsten Wienholtz, Rasmus Kongshøj og Erik Jensen anbefalede denne kommentar
Freddy Andersen

@Klara Liske
Det er desværre ikke kun de trykte medier som bærer skylden, hvis man ser på DR TV og radioens P1 får men nemt det indtryk, at en del af journalisterne er ansat som mikrofonholdere for partiet Venstre.

Holger Madsen, lars abildgaard, Henning Pedersen, Carsten Wienholtz, Lise Lotte Rahbek og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

Come on!

To flyrejser fra 2009, hvor Lars Løkke Rasmussen som statsminister rejste med Forsvarets Challenger-fly.
Fem flasker vin og seks øl på flyrejserne til og fra et G8-møde i Italien, og 15 øl og tre flasker vin på rejserne til og fra et besøg i Rusland.

Det er da typiske eksempler, på seriøsitets niveauet i Venstre, fra kontanthjælpsloft til klimadebatten.

Alt, hvad jeg ved, er, at hvis jeg går på bistandshjælp i morgen, vil jeg modtage ca. 7500 kr. om måneden, efter skat. Det kan jeg ikke leve for. Hvordan havde Venstre tænkt sig at man skulle kunne leve for det?

Forleden tog jeg toget fra Kalundborg til København. Lidt fra mig sad en ung pige og talte sagte i telefon med en veninde. Hun var tydeligvis fortvivlet. Hun kunne vist få ca. 5000 kroner om måneden, og hun anede ikke, hvad hun skulle gøre. Hun var f*****, dt var tydeligt at se. Bo på gaden? Ja, det må hun jo så gøre.

Hvorfor lader vi staten og oligarkerne beholde de værdier, kun vi hårdtarbedende kan skabe? Det er jo ikke de rige, som skaber værdierne. Hvis alle arbejdere i landet holdt op med at arbejde, ville der ingen værdier blive produceret. Derfor har arbejderne altid magten, og den skal de bruge til at kræve, som minimum, brød på bordet og tag over hovedet. Narurligvis. Det er tid til regulær klassekamp!

Karsten Aaen, Peter Wulff og Per Klüver anbefalede denne kommentar

Well, der er vel tale om en kamp mellem 3 aktører:

1. Staten
2. Eliten/arbejdsgiverne/de rige
3. Arbejderne

Både staten og eliten er dybt afhængige af de, osm produerer alle værdierne i samfundet: arbejderne. Arbejderne er ikke i særlig høj grad afhængig af staten eller eliten, men hverken stat eller elite kan overleve uden de værdier, arbejderne skaber. Arbejderne kan jo fx blot lade være med at betale skat. Arbejderne skaber de værdier, eliten lever højt på.

Problemet i Danmark er jo ikke, at vi ikke har værdier nok til at alle kan få mad i munden og tag over hovedet. Vi har rigeligt med ressourcer i samfundet. Vi har desværre bare nogle afstumpede og uintelligente politikere, som ikke forstår at indrette samfundet på en måde, så alle kan leve et godt liv.

Men som sagt kan staten og eliten aldrig vinde kampen over arbejderne, for de eneste, som reelt skaber værdierne, er arbejderne. Så nu skal arbejderne bare organisere sig, få den arrogante elite, politikerne og de brutale arbejdsgivere ned med nakken. Det vil nok tage en 10-15 år atfå reetableret velfærden i landet, men lad os da komme i gang nu :)

At Venstre kører en stort anlagt kampagne mod de gældende regler for kontanthjælp men først efter valget vil fortælle, præcis hvordan de vil ændre dem, må siges at være meget afslørende for partiet.

Hvad har de egentlig brugt de 3½ år i opposition på? Åbenbart ikke på at udforme konkret politik. Og disse hængekøje politikere uden konkrete forslag og initiativer vil et flertal af danskerne nu give magten tilbage? Jeg håber, at folk når at komme til fornuft, før det bliver alvor nede i stemmeboksene.

Karsten Aaen, Peter Wulff, Lise Lotte Rahbek, Henning Pedersen, Rasmus Kongshøj, Birgitte D Pedersen og Carsten Wienholtz anbefalede denne kommentar

Og ja hvad ligger der i et "moderne kontanthjælpsloft"? Det gamle kontanthjælpsloft lagde et loft over, hvor store boligudgifter en kontanthjælpsmodtager kunne få dækket. Det kan man da godt genindføre, men hvordan kan man gøre det så meget anderledes eller mere "moderne"?

"De beder i virkeligheden danskerne om et frit mandat til at skære i det hele,« siger Socialdemokraternes finansordfører, Jesper Petersen."

Og det har Jesper ret i! For med det eksempel, Venstre kører frem med, omkring en børnefamilie med 3 børn, kunne deres forslag jo lige så vel være en begrænsning af børnechecken til familier med mere end 2 børn.

En sådan begrænsning vedtog VKO jo kort tid før valget efter ønske fra Dansk Folkeparti, og den nuværende regering afskaffede det i sin første finanslov for 2012.

Men det har da ikke noget som helst med kontanthjælp at gøre, hvor meget man kan få i børnecheck til barn nummer 3, 4 osv. Så Venstres kampagne er dybt uhæderlig, da man formentlig prøver at liste nogle ikke nødvendigvis særlig populære nedskæringer i velfærdsydelser ind af bagvejen ved at påstå, at de kun modtages af folk på kontanthjælp.

Karsten Aaen, Peter Wulff, Per Klüver, Rasmus Kongshøj og Carsten Wienholtz anbefalede denne kommentar

Da første artikel om Venstres kampagne landede på denne avis, skrev jeg et enkelt ord; Selvmål.. Den var simpelthen for tyk. Og det viste sig også særdeles hurtigt på Venstres egen facebookside, hvor deres egne vælgere harcelerede over budskabet.

Nu er V så desperate, at de mener, det hele er indvandrernes skyld. :)

http://www.avisen.dk/v-ordfoerer-kontanthjaelpskampagne-er-rettet-mod-in...

Karsten Aaen, Peter Wulff, Lise Lotte Rahbek, Rasmus Kongshøj, Philip B. Johnsen og lars abildgaard anbefalede denne kommentar

Fra avisen.dk:

"Siden regeringen afskaffede starthjælpen, er der er sket en voldsom stigning i antallet af ægtepar med indvandrerbaggrund, hvor begge er på kontanthjælp, siger han. (Red: Karsten Lauritzen)"

Øh ja. Det hænger jo sammen med, at der pga. krigen i Syrien er sket en stigning i antallet af flygtninge, der får asyl i Danmark. Og da det typisk tager nogle år for flygtninge at blive gode nok til dansk til, at de kan finde et arbejde, betyder flere nyankomne flygtninge selvfølgelig, at der også er flere flygtningefamilier, der får kontanthjælp.

Karsten Aaen, Lise Lotte Rahbek, Per Klüver og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar

PS. Og ja regeringen har jo afskaffet VKOs starthjælp og integrationsydelse til flygtninge, som var nogle meget lave ydelser, der betød, at børn voksede op i dyb fattigdom.

Men hvis Venstre gerne vil starte en debat om starthjælp og introduktionsydelse, så er det da lidt mærkeligt at gøre det med en kampagne, der taler om kontanthjælpsloft. For det er jo to helt forskellige ting.

Lars Hansen

... og Venstre vil stadig ikke forklare hvad deres moderne kontanthjælpsloft går ud på og hvordan de vil pille hår af en skaldet. Men begrebet moderne kontanthjælpsloft lyder pissegodt i deres potentielle vælgeres ører. :)

Lise Lotte Rahbek, lars abildgaard, Henning Pedersen, Philip B. Johnsen og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar
Philip B. Johnsen

Peter Taitto hvad det går ud på, er beskrevet i dit link 13:42
Venstre vil opdele danske statsborgere i de rigtige danskere og dem!

Fra link:
"- Man starter langt lavere end i dag - men i takt med at man som nydansker lærer sproget, tager en uddannelse eller et arbejde, så får man også ret til en større grad af offentlige ydelser - også højere offentlige ydelser" siger Karsten Lauritzen.

Link: http://www.avisen.dk/v-ordfoerer-kontanthjaelpskampagne-er-rettet-mod-in...

Rasmus Kongshøj

Det siger meget om Venstres politik, at den bedste måde at sælge den på, er at fortælle så lidt om den som muligt, og i stedet fortælle pinlige løgnehistorier om de "problemer", politikken angiveligt skal løse.

Det siger meget om den nuværende regering - med støttepartier - at den end ikke kan vinde over et så useriøst brugtvognshandler-parti som Venstre.

Peter Wulff, Lise Lotte Rahbek, Lars Hansen, Per Klüver, Philip B. Johnsen og lars abildgaard anbefalede denne kommentar
Erik ludvisen

Venstre glemmer,,at folk paa bistand selv skal betale sko og underbukser,en omkostning ministre
har problemer med.

Philip B. Johnsen

Med denne politik, kan Venstre garantere vælgerne, at de 'ikke' rigtige danske, kun har råd til, at bliver boende i ghettoen, hvilket nok er det 'eneste' realistiske og et meget negativt resultat, af planen om økonomisk forskelsbehandling, efter af Venstre definerede kundskaber, inden for gruppen socialtudsatte.

Philip B Johnsen

Det handler om den forkætrede starthjælp, som VKO indførte. Det er ikke det moderne kontanthjælpsloft.

Erik ludvisen

Inger har dog ret i,at det ikke kan betale sig,at faa gage som partiformand mens man er paa eftervederlag.
Det er vel det hun mener med ,at det skal kunne betale sig at arbejde?

Rasmus Kongshøj

@ Philip B. Johnsen:

Det er skam ikke Venstres plan at taberne skal bo i ghettoerne. Med de ydelsesniveauer de liberale løver forestiller sig, er der ikke råd til unødvendig luksus såsom tag over hovedet.

Erik ludvisen

Inger har dog ret i,at det ikke kan betale sig,at faa gage som partiformand mens man er paa eftervederlag.
Det er vel det hun mener med ,at det skal kunne betale sig at arbejde?

Erik ludvisen

Inger har dog ret i,at det ikke kan betale sig,at faa gage som partiformand mens man er paa eftervederlag.
Det er vel det hun mener med ,at det skal kunne betale sig at arbejde?

Søren Sørensen

Et eller andet sted synes jeg rigtigt mange af jer drager de forkerte konklusioner ud fra tallene.

For det er faktisk korrekt nok at der for folk med børn kun er en forskel på maksimalt få tusinde kroner om måneden mellem arbejde og bistand - og når man tænker på at kontanthjælp altså ikke er noget man bliver rig af (for at sige det mildt) så vil de ekstra 1000-2000 Kr. om måneden altså ofte ikke være incitament nok til at arbejde.

Hvorfor fanden dog spilde 37 timer af sin uge på at tjene 1000 kr. mere end bistanden ved at stå i et skodjob uden fremtidsudsigter? Det får man ikke mere råd til ferier af, eller for den sags skyld bare en brugtbil.
(Og den intellektuelle stimulans og arbejdsglæde (og generelle forhøjelse af livskvalitet) ved at pakke fisk i papkasser til 109 kr/t er altså også til at overse...)

...hvad jeg vil sige med dette er at det ikke er kontanthjælpen der er problemet, men den totalt uacceptable mindsteløn der som regel er alternativet til kontanthjælp.
En løn der ikke på nogen måde er attraktiv eller fører den arbejdende ud af fattigdom.

Så i stedet for at stirre jer blinde på hvorvidt de her beløbsgrænser burde hæves eller sænkes burde i alle måske i virkeligheden begynde at agitere for højere lønninger til de lavest lønnede.

Desværre ville det jo nok have den bivirkning at der ikke ville blive så meget i lønstigninger til middelklassen, og så rækker solidariteten i samfundet altså ikke længere...

Jens Mose Pedersen

Det kunne være interessant at vide hvad en landbrugsbedrift kan få i støtte?
Er der nogle som kender tallet?
I areal støtte, rentefradrag, børnepenge, alt skal med.
Det er sikkert adskillige millioner.
Synes Venstre mon også at der skal være loft på det?
Det må jo være en retfærdig sammenligning.

Ivan Breinholt Leth og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar
Jens Jørn Pedersen

Jeg vil foreslå, at man skruer lidt ned for debatten omkring Venstre især omkring Inger Støjberg og Lars Løkke.
Jeg opfatter det som gratis reklame. Ellers skal der tages fat i en anslyse af Venstres udokumenterede oplæg!

Bare lige en indskydelse, jeg har ikke regnet på det eller noget, men ville en fjernelse af forsørgerpligten ikke være den bedste motivation for at komme i arbejde for Venstres kampagne familie?

Holger Madsen

Sørgeligt at der i dagens Danmark er flere stemmer i at jage kontanthjælpsmodtagere end millionærere, der søger skattely i udlandet.

Ivan Breinholt Leth, Freddy Andersen og Rasmus Kongshøj anbefalede denne kommentar

Med Basisindkomst er børneydelser væk - for familier, der kan klare sig uden sociale ydelser.
Med Basisindkomst er den gensidige forsørgelsespligt væk.
Med Basisindkomst inspireres til fællesskab i stedet for udenfor-skab.
Med Basis indkomst er alle forskelle i social tryghedssikring væk.
Med Basisindkomst er masser uoverskuelige og dårligt virkende ordninger væk.
Med Basisindkomst bruges mange penge til de svagest stillede i stedet for udgifter til den kontrollerende, herskende klasse.
Hvorfor ikke ?

Gert Selmer Jensen

Inger Støjberg... fodermester for den indre svinehund. Topatlet indenfor samfundsskadelig virksom-
hed. At hun tilmed er folkevalgt, er en rigtig gyser, af den virkelig uhyggelige slags.