Læsetid: 5 min.

’Jeg vidste, at jeg ville have alle imod mig’

Faridehs familie slog hånden af hende, da hun forlod sin voldelige mand. I dag lever hun med hans dødstrusler, mens de deles om børnene. Og systemet kan ikke hjælpe, siger hun
Siden Farideh forlod sin voldelige mand, har han forfulgt hende og truet med at slå hende ihjel, ligesom han forlanger at få børnene. Men Farideh har intet bagland at søge tilflugt hos: Hendes egen familie har vendt hende ryggen, så derfor har hun levet i en kuffert i godt to år – i begyndelsen på et krisecenter med sine børn, i dag i en lejlighed, som kontanthjælpen ikke rækker til at betale i længden.

Siden Farideh forlod sin voldelige mand, har han forfulgt hende og truet med at slå hende ihjel, ligesom han forlanger at få børnene. Men Farideh har intet bagland at søge tilflugt hos: Hendes egen familie har vendt hende ryggen, så derfor har hun levet i en kuffert i godt to år – i begyndelsen på et krisecenter med sine børn, i dag i en lejlighed, som kontanthjælpen ikke rækker til at betale i længden.

Ulrik Hasemann

16. marts 2015

Farideh passer ikke ind i det gængse billede på en kvinde midt i en æreskonflikt.

Hun er ikke blevet hentet til Danmark fra Den Anatolske Højslette for at blive holdt indespærret i hjemmet. Hun er heller ikke en ung pige, der står foran at blive sendt sydøst på af sine forældre for at blive gift mod sin vilje.

Farideh er 33 år gammel, hun er universitetsuddannet og har sin egen virksomhed. Eller rettere sagt: Hun havde sin egen virksomhed, indtil faren til hendes børn raserede den.

»Han havde nøglerne til den, og en nat – lige efter at jeg havde forladt ham – ødelagde han biksen. Alt inventar var smadret,« siger Farideh, der kom til Danmark med sine forældre fra Iran for 30 år siden.

Siden hun forlod sin voldelige mand, har han forfulgt hende og truet med at slå hende ihjel, ligesom han forlanger at få børnene. Og i modsætning til mange andre kvinder, der flygter fra en voldelig mand, har Farideh intet bagland at søge tilflugt hos: Hendes egen familie har vendt hende ryggen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Viggo Okholm
  • Brian Rosberg
  • Jette M. Abildgaard
  • Henrik Christensen
  • Estermarie Mandelquist
Viggo Okholm, Brian Rosberg, Jette M. Abildgaard, Henrik Christensen og Estermarie Mandelquist anbefalede denne artikel

Kommentarer

Poul Sørensen

Det er ikke overraskende, at det danske system ikke kan hjælpe volds ramte kvinder når det systematisk ser igennem fingere med misrøgtede og volds ramte børn.... Der er en type mennesker her i landet der ikke vil bruge penge på mennesker i problemer. Der hyres konsulenter og laves alle mulige krumspring for ikke at bruge penge på, hvad disse mennesker opfatter som tabere.... det er sørgeligt, men det går igen på alle niveauer af systemet både kommuner, læger, jobcentre ... stort set alle offentlige institutioner... De mennesker der overfalder avisbude og og hjemløse er ikke bare dårligt uddannede højreorienterede nationalister, det er også højt uddannede, der stemmer på midten af det politiske spektrum og endda stemmer på de venstreorienterede - der er en total mangel på menneskelige værdier i vores samfund.

Jette M. Abildgaard, Karsten Aaen og Henrik Nielsen anbefalede denne kommentar
ellen nielsen

Farideh passer ikke ind i det gængse billede på en kvinde midt i en æreskonflikt.

Dét synes jeg ellers
at artiklen indeholder meget af.....!
Farideh må få et netværk og praktisk hjælp i en gruppe eller forening af voldsramte kvinder i DK.

Claus E. Petersen

"Dét synes jeg ellers at artiklen indeholder meget af.....!"

Helt enig.
Mit råd er at droppe ungerne og familien og komme videre.

Lennart Kampmann

@ Claus E. Petersen

Måske er det et lidt for rationelt råd at give en mor, at hun skal droppe sine børn.
Har du et andet råd, der kan hjælpe hende uden at hun skal afgive dem?

med venlig hilsen
Lennart

Troels Brøgger og Jette M. Abildgaard anbefalede denne kommentar
Elisabeth Cederberg

Hvad er det for en "biks", børnenes far har smadret?
Hvor er forsikringsudbetalingen?
Hvad er det for en universitetsuddannelse, den voldsramte har fået?
Det er lidt svært at danne sig en mening, når man kun hører den halve historie.

Og du er selvfølgelig godt klar over, Elisabeth, at nogle mennesker ikke kan få forsikringer! Ligesom nogle forsikringsselskaber nægter at forsikre folk som bor i bestemte områder af Danmark.

Ellers har jeg kun det her at sige: Velkommen til DK anno 1950. Eller velkommen til landsbylivet i DK i 1960erne eller i 1970erne....

ps: tror du ikke, Elisabeth, at Information godt ved alt det du spørger efter, men at man ikke offentliggør det....

Jette M. Abildgaard og Majbritt Nielsen anbefalede denne kommentar
Troels Brøgger

Politiet har tilbudt at mande kan få et tilhold, men det vil hun ikke fordi børnene savner ham!! Ikke at jeg ikke kan sætte mig ind i at det er sandt nok, men nogen må da prøve at forklare hende at det er den eneste mulighed der er værd at have med at gøre, og så hjælpe med at forklare børnene at far altså er ude på at ødelægge mor, og det er derfor han ikke ikke kan være med mere.
Det er typisk for fold der bliver udsat for så mange krænkelser at de mister proportionssansen.

Elisabeth Cederberg

Mr. Aaen. Jeg er ikke så godt inde i problematikken omkring tildeling af kontanthjælp eller statsbetalte erstatninger i dette miljø. Men jeg kan forstå, at det er du fuldstændig velinformeret om.
Det forekommer mig stadig meget ufornuftigt af en universitetsuddannet velbegavet kvinde opvokset i et farligt miljø, ikke at sørge for noget forsikringsdækning i tilfælde af indtrufne omstændigheder. Jeg er ikke klar over, at der er områder i Danmark, hvor man ikke kan oprette en forsikring. Er der det? Og med hvilken begrundelse?

Ja, det er der. Hvis man f.eks. bor i et område som det her:

"En beboer fra Skovparken ved Kolding fik afslag på en indboforsikring, fordi hun bor i et område på ghettolisten. Forbrugerrådet mener, alle bør have ret til en forsikring."
kilde: http://newsbreak.dk/flere-og-flere-naegtes-forsikring/

Det var en stor ting, og der var en stor debat om det i efteråret 2014.....her i Danmark.

Elisabeth Cederberg

Mr. Aaen. Det var dog skrækkeligt. Er den omtalte dame i artiklen fra Kolding? Hvis det var mig, ville jeg slet ikke bosætte mig i et område på ghettolisten. Det er jeg sikker på vedkommende veluddannede og velbegavede dame også er klar over. Nu ved vi vel heller ikke, om hendes "biks" lige befandt sig i et område på ghettolisten. Og så kunne jeg godt tænke mig at få at vide, hvem det er, der ikke kan få en forsikring. Er det ALLE beboere fra ghettolisten? Det koster jo også mere for en bilforsikring i København, end ude på Bøhlandet i Danmark.Ligesom unge nybegyndere i trafikken skal betale rigtig meget ekstra de første år.