Læsetid: 3 min.

Cybercenter får ikke adgang til telekunders kommunikation

Forsvarsministeriet præciserer nu i et nyt lovudkast, at det ikke bliver muligt for Center for Cybersikkerhed at få adgang til telekunders kommunikation. En klar forbedring, siger flere kritikere af et tidligere og lækket udkast til loven
25. april 2015

Center for Cybersikkerhed, som er en del af Forsvarets Efterretningstjeneste, får med et nyt lovudkast adgang til teleselskabers private forretningslokaler uden en retskendelse.

Men adgangen kommer ikke til at indebære, at centret kan få adgang til kommunikation »til, fra og mellem« teleselskabernes kunder.

Det fremgår af et lovudkast fra Forsvarsministeriet, som netop er blevet sendt i høring, og hvor der står, at loven skal styrke net- og informationssikkerheden i samfundet.

I en lækket og tidligere udgave af lovudkastet, som Information beskrev i december sidste år, indgik en lignende adgang til teleselskaberne uden retskendelse også.

Det fik kritikere til at frygte, at adgangen også ville give Center for Cybersikkerhed adgang til telekundernes kommunikation. Men Forsvarsministeriet har altså tilføjet og præciseret i det officielle lovudkast, at det ikke kan ske.

Jakob Willer, der er direktør i Teleindustrien, som er brancheorganisation for teleselskaberne, har tidligere kaldt denne adgang stærkt betænkelig, men han er nu tilfreds med ændringen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jens Jørn Pedersen

Jeg undrer mig meget over politikernes uansvarlighed i forbindelse med dette og med datasikkerhed i generel forstand.
Højt estimerede eksperter også fra USA siger, at datasikkerhed er ikke eksisterende. Ja, i nogen omfang. Man kan lave det besværligt at hente data, men aldrig forhindre ! ! !

Jens Jørn Pedersen

Den eneste måde man kan øge datasikkerheden er ved at afkoble pågældende computer/harddisk fra al netværk. Det er lige før man også kan gå igennem elkabler for at hente data fra en computer.

Saml jeg nu og undlad naiviteten. Især på venstrefløjen er der ansvarlige politikere.

"Center for Cybersikkerhed, som er en del af Forsvarets Efterretningstjeneste, får med et nyt lovudkast adgang til teleselskabers private forretningslokaler uden en retskendelse."

Dvs. de render ind og ud - og derved finder ingen det mistænkeligt. Så er der frit slag. Nogen der tror dem over en dørtærskel incl. forsvarsministeren?

- Voffer skal de så have adgang til lokaliteterne?
I USA , UK og BRD lyver de, når de bliver spurgt.
I Danmark prøver man at bilde befolkningen ind, at man varetager borgernes sikkerhed samtidig med, at man krænker deres privatliv og grundlæggende rettigheder.

Martin Madsen

Og månen er lavet af grøn ost!
Så længe vores regering ikke vil beskytte os mod udenlandske efterretningstjenester (NSA), som frit kan tappe alt, og derefter handle det med PET, FET osv. er det helt ligegyldigt.

Jens Wolff, Peter Hansen og Torben Selch anbefalede denne kommentar
Henrik Strøm

Hvorfor kan Center for Cybersikkerhed ikke bare indhente en dommerkendelse når de har behov for adgang? Dermed ville man også sikre en vis sporbarhed i hvad de render og foretager sig.

Hver gang en myndighed tildeles ret til at stikke snuden i andres sager uden en dommerkendelse underminerer vi det helt fundamentale demokratiske princip om magtens opdeling.

Den eneste grund til at de tildeles sådanne beføjelser er at staten ønsker spionere mod alt og alle, inkl. landets egen befolkning.