Læsetid: 6 min.

Fremmedkrigere fra Danmark kæmper for shiamilitser i Irak

Mens de fleste danske fremmedkrigere i Irak og Syrien kæmper for sunnimuslimske IS, kæmper enkelte også for shiamilitser imod IS. Men også shiamilitserne begår menneskerettighedskrænkelser. PET og eksperter advarer om, at der kan opstå konfrontationer mellem grupperne tilbage i Danmark
En 29-årig dansk shiamuslimsk mand er i Irak for at kæmpe imod IS. Han vil ikke fortælle præcis, hvilken milits han har kæmpet for. Her er det den shiamuslimske Badr-milits, der patruljerer i Trikit i det nordlige Irak Foto: Ali Mohammed

En 29-årig dansk shiamuslimsk mand er i Irak for at kæmpe imod IS. Han vil ikke fortælle præcis, hvilken milits han har kæmpet for. Her er det den shiamuslimske Badr-milits, der patruljerer i Trikit i det nordlige Irak Foto: Ali Mohammed

25. april 2015

Hovedparten af de såkaldte fremmedkrigere, der er rejst fra Danmark til Irak eller Syrien, er »unge, sunnimuslimske mænd«, der tilslutter sig Islamisk Stat (IS).

Det konstaterer PET’s Center for Terroranalyse i en rapport fra marts i år. Men efterretningstjenesten vurderer også, at »et mindre antal« shiamuslimer er rejst til konfliktzonen »for at bekæmpe militante islamistiske grupper eller andre væbnede oppositionsgrupper«.

Denne vurdering er hidtil ikke blevet bekræftet, men nu har Information været i kontakt med en 29-årig mand fra Danmark, der fortæller, at han har kæmpet for en shiamilits i Irak. Hvilken ønsker han dog ikke at oplyse. Desuden siger flere kilder til Information, at de har kendskab til personer, der er rejst fra Danmark for at tilslutte sig shiamilitser i Irak og Syrien.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Henrik Leffers

Hvis danske islamister tager til Iraq og støtter en terrororganisation, som vesten ikke kalder terrorister, fordi de (også) bekæmper IS, er de så landsforædere? Hvis du er i tvivl, så prøv samme spørgsmål om de danske F16 piloter i Iraq...

Hvorfor ikke spørge (næsten) samtlige danske politikere, som jo er dem blåstempler vores støtte til forskellige shiitiske terrorgrupper, Henrik Leffers?

Hvorfor ikke spørge (næsten) samtlige danske politikere, som jo er dem blåstempler vores støtte til forskellige shiitiske terrorgrupper, Henrik Leffers?

Peter Nielsen

Straffeloven kap. 12 og 13. Man kan helt klart diskutere om man i Syrien og Irak ( nu bomber vi officielt ikke i Syrien) har fået defineret ven og fjende. Det er vel altid svært når der ikke er tale om to nationer der er i krig. Såfremt man har defineret fjenden som IS, så se venligst Straffelovens kapitel 12 og 13.
Jeg støtter den militære indsats af flere årsager, men det er problematisk at hvis man vil forhindre danske statsborgere i at tage til Syrien eller Irak, og evt. gøre det ved at straffe dem, at man så ikke har en klar definering af ven og fjende.