Læsetid: 5 min.

’Jeg har lært at vende min forskning på hovedet’

To kilo hakket oksekød var med ph.d. Morten Würtz på scenen ved årets Ph.d. Cup, som hylder en bred formidling af forskning. ’Forskning må ikke være hemmelig, for den gør demokratiet levende og kvalificerer os som aktive medborgere,’ siger forskningsminister
Johan Andersen Ranberg vandt lørdagens Ph.d. Cup for bedste live-formidling af sin ph.d.-afhandlingen

Johan Andersen Ranberg vandt lørdagens Ph.d. Cup for bedste live-formidling af sin ph.d.-afhandlingen

Jakob Dall

18. april 2015

Opdateret 20. april med lørdagens vindere, se nederst. 

Først løfter han sin venstre fod. Så den højre. Derefter den venstre igen, og sådan bliver han ved et par minutter. Det er ph.d. fra Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet Morten Würtz, som står og tripper i kulissen. Fra væggene omkring ham kigger portrætter af Else Marie Pade og Bent Fabricius Bjerre. Lige om lidt har han tre minutter på scenen i DR Koncerthusets Studie 2 til at fremlægge sin forskning gennem tre år.

Morten Würtz er en af de otte finalister i Ph.d. Cup – er et samarbejde mellem Information, Danmarks Radio, Danske Universiteter og Lundbeckfonden – der i år har indstillet 42 ph.d.-studerende inden for natur, humaniora, samfund og sundhed. Cuppen sætter fokus på ny forskning, og hver studerende har skrevet en formidlingstekst om deres forskning. En jury har udvalgt de otte vindere efter to kriterier: Forskningen skal være godt formidlet og have et samfundsmæssigt perspektiv.

Og så er det nu.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Se om du er enig…

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Kristian Rikard
Kristian Rikard anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu