Læsetid: 3 min.

At turde lufte tvivl skaber godt samarbejde

Hensynet til andres mening er vigtigere end ønsket om at nå frem til den bedste beslutning, når vi skal finde løsninger sammen. Kun hvis vi kan udtrykke vores usikkerhed, opnår vi bedre resultater i fællesskab end på egen hånd, viser ny forskning
På tværs af tre meget forskellige kulturer gør de samme dynamikker sig gældende, når mennesker skal samarbejde, viser ny forskning i gruppedynamik fra Aarhus Universitet og London University College.

Christian Lindgren

20. april 2015

På tværs af kontinenter og kultur tager vi større hensyn til hinandens holdning end til, hvad der er den bedste beslutning.

Det viser ny forskning i gruppedynamik fra Interacting Minds Centre på Aarhus Universitet og London University College. 98 mænd fordelt ligeligt mellem Kina, Iran og Danmark har deltaget i en række forsøg på, at finde ud af, hvad der sker, når vi arbejder sammen.

Overraskende nok er resultaterne af gruppearbejdet det samme på tværs af de tre forskellige kulturer, forklarer professor Andreas Roepstorff, der er antropolog og biolog på Aarhus Universitet. Sammen med kollegaen Bahador Bahrami fra London University College har han udviklet et helt økosystem til at kortlægge, hvordan vi mennesker samarbejder.

I det nyeste forsøg udi samarbejdets svære kunst skal to personer først hver for sig løse en simpel opgave, hvor de skal finde ud af, hvilket af to billeder på en computerskærm, der er en fejl i. Derefter skal de i samarbejde løse den samme type opgave.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Harald Johansen

Jeg tror, at jeg fatter den overordnede pointe med projektet. Og jeg synes resultatet lyder rørende.

Men hvordan deler man 98 mænd i 3 lige store portioner?

Og hvordan kan en forsker udvikle et helt økosystem? Sådan nogle er ellers svære at bevare, når der skal tages hensyn til de mest uvidendes følelser.

Lise Lotte Rahbek

Hov - min kommentar er slettet - Hvorfor nu det.. ??

Jeg gjorde bare opmærksom på, at 98 mænd og deres samarbejde ikke udgør et repræsentativt udvalg af verdens befolkning og vores samarbejds-adfærd.
Hvordan med kvinder og deres samarbejde?
Og kvinder og mænds samarbejdskultur?

Hvorfor pokker er det nu illigitim kommentar?

Connie brask, Niels Duus Nielsen og Ingrid Uma anbefalede denne kommentar

"... med kollegaen Bahador Bahrami fra London University College har han udviklet et helt økosystem til at kortlægge, hvordan vi mennesker samarbejder. ..."
Vi mennesker?
Der borde stå: Vi mænd.
Og hvad relevans har billedet til teksten?

Alt er ved det gamle: Tvivlens stemme er ligefrem proportional med kvaliteten i samarbejdet. Nu også i mandegrupper.