Læsetid: 3 min.

Vismænd har løsningen på ’hængekøjeproblem’

’Hvis man har tillid til de økonomiske modeller, kan vi opretholde velfærdsstaten, som vi kender den,’ siger økonom
10. april 2015

Mens det flyver gennem luften med spareforslag, der skal skabe balance i dansk økonomi, erkender økonomer nu, at det truende underskud snarere er et politisk end et økonomisk problem.

»Du har sådan set finanspolitisk holdbarhed, fordi reformerne har løst problemet med den manglende langsigtede finansiering af den offentlige sektor, der var så meget fokus på i 00’erne. Hvis man har tillid til de økonomiske modeller, kan vi opretholde velfærdsstaten, som vi kender den, og det er kun et spørgsmål om timing med skatteindtægterne. I en periode vil indtægterne mangle i forhold til EU’s regler, men de kommer igen senere,« siger tidligere økonomisk vismand og medlem af Produktivitetskommissionen Jan Rose Skaksen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Herman Hansen

Som sædvanlig er det medlemskabet af EU, som trækker livet i grus for den almindelige dansker...

Hvor længe skal Danmark fortsætte turen i afgrunden UDELUKKENDE p.g.a. politiske hensyn til EU?

EU er KUN de riges klub. Den almindelige dansker er gennem skræmme kampagner gennem årtier blevet manipuleret til at nikke ja og betale regningen. Og det vedbliver bare med at fortsætte. Er den almindelige dansker bare dum eller lallende ligeglad?

For mig er det uforståeligt, at fagforeninger, social-liberale tænketanke, almindelige danskere og ikke mindst rød blok ikke protestere mod EU's undergravning af Danmark.

Herman Hansen

Hvis alle de politiske stramninger gennemføres vælter pengene ind i statskassen efter 2040. Men til den tid er vi døde og begravede. Men det er vores generations penge som så foræres til de kommende generationers forbrug, mens vi frem til 2040 må leve i nøjsomhed.

Særligt blå blok er meget ivrige efter, at vi ikke skal efterlade en milliard regning til kommende generationer og bruger det som argument for voldsomme nedskæringer af overførelsesindkomster, samt herefter, at indfører lønninger ned til 70 kr. i timen. Men det er af ren politiske årsager og slet ikke økonomiske.

Herman Hansen

Men, hvorfor viser Socialdemokraterne ikke den beregning for vælgerne? Meget tyder på, at politikerne tror den danske vælger er tung i opfattelsen.