Nyhed
Læsetid: 1 min.

Alternativet-ordfører tager afstand fra sig selv

Indland
15. maj 2015

»Jeg må bare sige, at jeg tager afstand fra mig selv.« Sådan siger Uzma Ahmed, der er integrationsordfører og folketingskandidat for Alternativet, efter at hun onsdag aften gav udtryk for, at de ikke-etniske danskere, der ikke ’vil’ Danmark, skal kunne miste deres statsborgerskab. Men nu har piben fået en anden lyd.

»Nogle gange er det nødvendigt at markere meget tydeligt, og det gør jeg her. Mine udtalelser var mine egne, de var uigennemtænkte og fuldstændig uden for vores integrationsudspil, der ikke med et eneste ord omtaler hjemsendelse. Dem, som kender mig, vil også vide, hvad jeg står for,« siger hun i en pressemeddelelse natten til torsdag.

Alternativets integrationsudspil indeholder blandt andet forslag om at afskaffe 24-års-reglen. Og i det hele taget går partiet til valg på en anden udlændingepolitik, end der har været præcedens for de seneste mange år i dansk politik.

»Når jeg så markant tager afstand fra mig selv, så skyldes det, at udspillet handler om at skabe et rummeligt og mangfoldigt Danmark, og så handler det om at tage afstand fra de seneste 15 års strammerkurs. Jeg fik givet indtryk af det stik modsatte, og derfor skylder jeg en uforbeholden undskyldning. Jeg beklager virkelig al virakken,« siger hun.

Ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her