Læsetid: 2 min.

Danmark tvangsudsender til Somalia for første gang i årevis

Trods advarsler fra både FN og Amnesty tvangsudsendte Danmark for få dage siden fire afviste asylansøgere til det konfliktplagede Somalia. Det er i orden, mener Dansk Flygtningehjælp, og ministeriet afviser at kommentere
21. maj 2015

I weekenden lykkedes det for første gang i årevis Danmark at tvangsudsende afviste asylansøgere til Somalia. Danske politibetjente ledsagede fire somaliske mænd om bord på et fly, som fløj dem til Somalias hovedstad, Mogadishu.

Det sydlige og centrale Somalia har igennem mange år været præget af krig og konflikt, og det har indtil nu ikke været muligt at sende asylansøgere tilbage til dette område.

Men efter et tilsyneladende langstrakt diplomatisk forhandlingsforløb mellem danske og somaliske myndigheder er det nu lykkedes at få Somalia til at acceptere en tvangsudsendelse.

LÆS OGSÅ: Udsendt til Somalia efter syv måneder bag tremmer

Det er uvist, hvad Danmark har aftalt med de somaliske myndigheder, da hverken Rigspolitiet, der står for den praktiske gennemførelse af udsendelser, eller Justitsministeriet vil gå i detaljer om sagen. Ministeriet vil kun oplyse, at »Danmark har et nært samarbejde med de somaliske myndigheder om udsendelse. Efter somalisk ønske sker samarbejdet i fortrolighed«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu