Læsetid: 6 min.

Dragsdahls advokat: Bent Jensen er ikke en god forsker

Hvis koldkrigsprofessor Bent Jensen skulle have udvidet ytringsfrihed, skulle han leve op til kravene om god forskning. Men det har han ikke gjort, sagde René Offersen, advokat for Jørgen Dragsdahl, i går i Højesteret
Jørgen Dragsdahls langstrakte injuriesag mod koldkrigsprofessor Bent Jensen var i går nået til højesteretten, hvor Dragsdahls advokat René Offersen lagde ud med at forklare, at sagen juridisk handler om en afvejning mellem to artikler i Den Europæiske Menneskerettighedskonvention, nemlig artikel 10 om ytringsfrihed og artikel otte om ret til beskyttelse af privatlivets fred.

Ulrik Hasemann

19. maj 2015

Foran syv højesteretsdommere iklædt purpurrøde kapper og med ryggen til et retslokale fyldt med gråhårede tilskuere skulle advokat René Offersen i går for første gang træde i skranken for den tidligere Informationsjournalist Jørgen Dragsdahl. Dermed var det Offersens debut i Jørgen Dragsdahls langstrakte injuriesag mod koldkrigsprofessor Bent Jensen, der har været forbi byretten og landsretten siden den første af flere omstridte artikler i Jyllands-Posten i januar 2007, hvor Bent Jensen skrev, at hans forskning i PET-arkiverne havde vist, at PET anså Jørgen Dragsdahl for at være KGB-agent.

Offersen lagde ud med at forklare, at sagen juridisk handler om en afvejning mellem to artikler i Den Europæiske Menneskerettighedskonvention, nemlig artikel 10 om ytringsfrihed og artikel otte om ret til beskyttelse af privatlivets fred.

Allerede af den grund er sagen principiel, og ifølge Offersen rejser den tilmed hidtil »uprøvede problemstillinger«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Niels P Sønderskov
  • Dorte Sørensen
Niels P Sønderskov og Dorte Sørensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Bill Atkins

Samfundet var som følge af "forvirring" til fare for sig selv, og ude af stand til at føre en konstruktiv dialog, hvilket Jørgen Dragsdahl så rådede bod på. Civil courage. En ren frifindelsessag.

...og Bent Jensen? Han ærgre sig over at han ikke heller dengang selv havde formatet til at skille snot fra skæg.

Spørgsmålet er vel når alt kommer til alt, om Bent Nielsen er koldkrigsforsker med evner i virkeligheden, eller blot er åndsindsnævringens fortaler for "den rette tro og lære"?