Læsetid: 4 min.

Forsker: Kriminaliteten falder ikke længere

Kriminalitetskurven er fladet ud, og den bliver ikke lavere i fremtiden, hvis ikke vi forebygger noget mere. Det mener forskningsdirektør i SFI, Torben Tranæs. Men han undervurderer udviklingen i ungdomskriminalitet, mener eksperter
I 00’erne brændte ukendte gerningsmænd flere gange biler af. Her ses resterne af en Toyota Carina på Kornblomstvej på Amager.

Bax Lindhardt

13. maj 2015

Det danske samfund er hverken blevet mere eller mindre kriminelt de seneste ti år. Og der er ikke nogen grund til at tro, at kriminaliteten kommer til at falde i fremtiden, hvis ikke vi som samfund sørger for uddannelse og beskæftigelse til den yngre generation.

Det siger den nyligt tiltrådte forskningsdirektør i Det Nationale Center for Velfærdsforskning, SFI, Torben Tranæs. Han er medforfatter til bogen Forbrydelse, straf og afsoning i Danmark, som netop er blevet udgivet af Rockwool Fonden.

Ifølge den årlige offerundersøgelse fra Justitsministeriet er der siden 80’erne og 90’erne sket et voldsomt fald i folks udsathed for kriminalitet over en bred kam. Men siden midten af 00’erne har antallet af både tyveri erog voldsepisoder været nogenlunde konstant. Den andel af befolkningen, der har været udsat for tyveri, har vekslet mellem 11 og 12 procent siden 2006, og andelen af voldsofre er i samme periode gået fra 1,6 til 1,4 procent.

»Kriminaliteten i Danmark er stagneret i de seneste år,« siger Torben Tranæs til Information.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Trine Melchiorsen
Trine Melchiorsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu