Læsetid: 3 min.

Lidegaard går ind i sag om politidrab i Kairo

Kvinderettighedsforkæmperen Azza Soliman risikerer 15 års fængsel, fordi hun vidnede i forbindelse med et politidrab på en egyptisk demonstrant. Nu tager den danske udenrigsminister den ’absurde’ sag op med Egyptens regering
24. januar i år blev aktivisten Shaimaa al-Sabagh skudt og dræbt af egyptisk politi, da hun ville lægge en blomsterkrans til ære for ofrene på Tahrirpladsen. Nu risikerer kvinderettighedsforkæmperen Azza Soliman 15 års fængsel for at have vidnet om drabet, som hun så ved et tilfælde.

24. januar i år blev aktivisten Shaimaa al-Sabagh skudt og dræbt af egyptisk politi, da hun ville lægge en blomsterkrans til ære for ofrene på Tahrirpladsen. Nu risikerer kvinderettighedsforkæmperen Azza Soliman 15 års fængsel for at have vidnet om drabet, som hun så ved et tilfælde.

Emal el-Gebaly

6. maj 2015

Når udenrigsminister Martin Lidegaard (R) næste gang møder sin egyptiske kollega, udenrigsminister Sameh Shoukry, vil sidstnævnte blive mødt med en kraftig bekymring over sagen om kvinderettighedsforkæmperen Azza Soliman, der risikerer op til 15 års fængsel efter at have vidnet i forbindelse med et politidrab.

Azza Soliman, stifteren af kvinderettighedsorganisationen Cewla, blev den 24. januar ved et tilfælde vidne til, at maskerede politibetjente skød og dræbte en 32-årig kvinde, Shaimaa al-Sabbagh. Sabbagh deltog i en fredelig demonstration til minde om dem, der mistede livet under Det Arabiske Forår i Egypten.

Efter frivilligt at have vidnet ved den offentlige anklager er Soliman nu – efter hun i første omgang blev truet med det – officielt anklaget i sagen for bl.a. at bringe den offentlige orden i fare. Lignende anklager har før udløst domme på op til 15 års fængsel.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu