Nyhed
Læsetid: 1 min.

Penge vælter ind hos Alternativet

Op mod 1,5 mio. kr. har Folketingets yngste parti modtaget i private donationer lige op til valget. ’Det giver os helt nye muligheder,’ siger partiformand Uffe Elbæk
Indland
28. maj 2015

Heldigvis har vi fået nogle personlige donationer, som gør, at vi har råd til at trykke nogle plakater, betale for annoncer og outdoorkampagner. Det er helt almindelige, private mennesker, som har doneret. Ikke større firmaer, og det giver os helt nye muligheder, fortæller Uffe Elbæk til Information.

På det bedst mulige tidspunkt er kronerne i en lind strøm begyndt at rulle ind i partikassen hos Alternativet. Op mod 1,5 mio. kr. har partiet i de seneste uger op til folketingsvalget modtaget i private donationer. Det oplyser partiformand Uffe Elbæk til Information.

»Heldigvis har vi fået nogle personlige donationer, som gør, at vi har råd til at trykke nogle plakater, betale for annoncer og outdoorkampagner. Det er helt almindelige, private mennesker, som har doneret. Ikke større firmaer, og det giver os helt nye muligheder,« fortæller Uffe Elbæk til Information.

Ifølge Uffe Elbæk er donationerne kommet, fordi personerne ønsker et større fokus på den grønne omstilling og som konsekvens af en stigende politikerlede.

»Donationerne er specifikt givet, fordi personerne mener, der er brug for en seriøs grøn omstilling og en ny politisk kultur. Personerne mener, at der skal ændres på det, og det er åbenbart os, der lige nu repræsenterer den holdning. Det er jeg naturligvis glad for, for ellers havde vi slet haft mulighed for at annoncere i aviser, lave kampagner og producere valgfilm,« siger Uffe Elbæk, som understreger, at alle midler går til konkrete aktiviteter. Ingen af de nye midler går til at betale løn. Der trækker Alternativet fortsat på frivillig arbejdskraft.

»Vi er kommet utrolig langt med frivillig arbejdskraft, men det er klart, at vi ikke kan lave kampagner af den størrelse, vi har gjort i København og Aarhus i den seneste uge uden ekstra midler,« siger Uffe Elbæk.

Uffe Elbæk ønsker ikke at offentliggøre navnene bag de store donationer til Alternativet. Men han understreger, at partiet vil overholde de gældende regler for partistøtte.

»Vi går i høj grad ind for gennemsigtighed, så det vil selvfølgelig fremgå af vores årsregnskab, hvem der har doneret pengene,« forsikrer Uffe Elbæk.

Læs partilederinterview med Alternativets Uffe Elbæk: Manden med magten, han ikke ønsker

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Lise Lotte Rahbek

"at trykke nogle plakater, betale for annoncer og outdoorkampagner."
Altså; at gøre som alle de andre partier.

Er det en god ide, hvis man vil være et alternativ?

Flemming Berger, erik mørk thomsen, Bo Carlsen og Torben Nielsen anbefalede denne kommentar
Benny Larsen

Lise Lotte Rahbek.
Alternativ kun for det alternatives skyld giver det mening?
Alle hævder jorden er rund, så alternativt er det jo at påstå joden er flad.

Jakob Silberbrandt og Lene Christensen anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Benny Larsen
Jeg må antage, at du synes plakater, annoncer og outdoorreklamer som alle de andre partier er en god ide for Alternativet.
Tjah. Det kan da godt være.
Jeg ved det ikke.
Derfor spurgte jeg.

Sabine Behrmann

Lise Lotte Rahbek,

Det er der også nogen i Alternativet, der mener. Men selv om plakater efter sigende ikke virker, skal man ikke undervurdere, hvilken effekt deres fravær kunne have.

Der er grænser for, hvor meget alternativt man skal byde mennesker, man gerne vil have i tale.

Benny Larsen

Min stemme er ikke til køb´s, krydset er sat.
Ja jeg tror at nye partier har brug for "sætte sig" i vores politiske verdensbillede, ved hjælp af bla ovenstående. Men gamle partier tror jeg ikke får noget ud af plakater mm.

Michael Bruus

"Penge vælter ind hos Alternativet" så vælter sympatien også ind.

Tillykke!

Anne Eriksen

Udbyttet kendes ikke - er alternativet alternativt?
Det kommer måske for en dag - en dag!
Set objektivt kan det alternative befinde sig andre steder også - selv i gamle partier - for vil man i Folketinget bliver det jo på de præmisser, der er?

@Lise Lotte Rahbek (13.02):
Efter min mening BURDE der slet ikke være brug for at reklamere for politiske partier, fordi alle danskere med stemmeret selv burde informere sig om politik og om hvilke partier der stiller op, hvad de står for etc., og herudfra danne sig et billede af hvilket parti der bedst repræsenterer ens holdninger.

Men sådan er virkeligheden desværre ikke endnu. Derfor tror jeg at det er vigtigt, især for et nyt parti, at gøre sig synlig i det offentlige rum. Rigtig mange danskere ved sikkert slet ikke hvad Alternativet overhovedet står for, og derfor tror jeg sagtens det kan nytte at sprede information herom. Om den bedste metode er at bruge de klassiske plakater og annoncer, ved jeg ikke, men det kan jo i hvert fald aldrig blive mere alternativt end at det må kommunikeres via syn og hørelse :)

Claus Jensen

Det var i hvert fald heldigt nok for budskabet, at disse helt almindelige private donorer alle sammen har givet pengene af en helt enslydende årsag.

Niels Engelsted

Crowdfunding åbenbart. Smukt!
Uffe Elbæk er danskernes Barack Obama:
Hope and Change!

Niels Engelsted

Så vi bare ikke håbe, at vi skal opleve det samme med Elbæk, som amerikanerne oplevede med Obama.

Carsten Mortensen, Lise Lotte Rahbek, Randi Christiansen, Flemming Berger, Sabine Behrmann og Per Torbensen anbefalede denne kommentar
Lars Bo Jensen

"Men han understreger, at partiet vil overholde de gældende regler for partistøtte."
Det er ikke nok, i et parti der går ind for åbenhed.
»Vi går i høj grad ind for gennemsigtighed, så det vil selvfølgelig fremgå af vores årsregnskab, hvem der har doneret pengene,«
Vil det også fremgå hvor meget de enkelte har doneret eller vil det bare være >20.000, som reglerne kræver?

lars abildgaard, Tue Romanow, Bo Carlsen, Niels Engelsted, Claus Jensen og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar
Peter Jensen

Elbæk bliver næppe præsident i kongeriget Danmark - og crowdfunding af politikere peger næppe nogen langsigtet vision ud, når det kommer til at få fjernet forretningsliderligheden og casinomentaliteten i de politiske beslutningslag (som altså er underlagt hendes Majæstat kongen).

Peder Kruse

Man siger, Alternativet slet ikke har nogen politik. Var det ikke mere interessant at få at vide, på hvilken måde Alternativet adskiller sig fra de andre partier ?

Brian Rosberg

Alternativet får ikke en rød fregne af mig. De må nøjes med min stemme. :o)

odd bjertnes

Elbæk har arbejdet med fondraising og lobbyisme professionelt, som underviser, i de dele af sit liv hvor han ikke har været freelance-professionel politiker. Det ville således have været mærkeligt andet. Det lykkedes ham endda engang - med assistance fra Jytte Hilden - at få tildelt 100% af et kulturbudget i Århus til egen privat virksomhed.

Brian Rosberg

Jeg synes, alle kommentarer mangler at komme med et bedre alternativ, så vi kan diskutere.
Peder Kruse. Hvis du nu selv orienterer dig på Alternativets hjemmeside, så vil du opleve et friskt og tiltrængt pust i dansk politik. Det er skønne tanker, Alternativet har, og ikke helt Urealistiske.

Alternativet kører rundt i tesla til ca.800.000kr det er jo et skridt i den rigtIge retning - Siden finanskrisen, er det blevet underordnet hvilke partier som optræder i et liberalt diktatur.

Michael Kongstad Nielsen

De tilknappede puritanere her i tråden, der får moralske kvababbelser over Alternativets "dekadente" opførsel med at trykke nogle plakater, betale for annoncer og udendørskampagner, skulle overveje at gå i kloster. De, der vil sende stifteren til Timbuktu, burde overveje et aftenskole kursus i demokrati for begyndere.

Katrine Visby, Herdis Weins og Morten Pedersen anbefalede denne kommentar