Nyhed
Læsetid: 1 min.

Retspolitiske opgør i vente ved blå sejr

Der bliver ingen revolution i retspolitikken, uanset hvem der vinder valget. Alligevel kan et opgør lure
Indland
28. maj 2015

Lige meget om statsministeren efter folketingsvalget hedder Helle Thorning-Schmidt (S) eller Lars Løkke Rasmussen (V), skal man ikke forvente en »paladsrevolution« på det retspolitiske område. Det siger Jacob Mchangama, direktør i den juridiske tænketank Justitia.

Og slet ikke, hvis det bliver den nuværende regering som fortsætter: »Da den nuværende regering kom til – og i særdeleshed da SF stadig var en del af regeringen – var det en regering, som faktisk var imod mange af de ting, de borgerlige havde gennemført inden. SF havde stemt imod begge terrorpakker, Radikale havde stemt imod den ene terrorpakke, og alle regeringspartierne ville gøre noget ved administrative frihedsberøvelser og var modstandere af den nye offentlighedslov. På alle de områder har de blot videreført VK-initiativerne, så jeg forventer faktisk ikke, at der kommer et opgør på dette område,« siger Jacob Mchangama.

Anderledes ser det ud, hvis de borgerlige partier igen får flertal. I så fald forventer Jacob Mchangama, at der kan komme til at ske mere på retspolitikken. Ud over mulige skærpelser af straffe og en sænkelse af den kriminelle lavalder forventer Jacob Mchangama, at den borgerlige ledet regering vil fjerne flere paragraffer.

»Både Konservative og Liberal Alliance ønsker et opgør med myndighedernes muligheder for at trænge ind på privat ejendom. Derfor kunne man godt forestille sig, at der kom et opgør med det. Det samme gælder blasfemiparagraffen. Flere borgerlige partier er modstandere af paragraffen, og her vil de tre mindre borgerlige partier kunne opfatte det som en vigtig, værdipolitisk sejr til dem,« siger Jacob Mchangama.

FORSKELLEN PÅ BLOKKENES POLITIK

Beskæftigelsespolitik: Dagpengene kan give blå blok problemer

Sundhedspolitik: Løkke skærper blå sundhedspolitik

Uddannelsespolitik: Uddannelse er vigtig for både rød og blå

Skattepolitik: Ikke råd til megen ny skattepolitik

Retspolitik: Retspolitiske opgør i vente ved blå sejr

Velfærdspolitik: Næppe færre offentligt ansatte

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Felix Austin

Der kommer nok er slag eller to i luften, ja.

Arne Kruse Nielsen

UBS ... Normalt masse skriveri fra RØDE frontløbere .. lidt tavse nærmere virkeligheder der ikke kan vrides eller fordrejes.

John Christensen

Der kommer en vigtig folkeafstemning om om vores retspolitiske forbehold i EU, senest i foråret 2016.
Politikerne satser på at vi følger deres ønske om, at vi endegyldigt giver dem suverænitet til at kunne vælge hvad der er godt for os. En såkaldt tilvalgsordning uden igen at skulle spørge befolkningen.

Det kan vores politikere - så åbenbart ikke finde ud af.
I det de ikke allerede er gået igang med at forhandle en aftale med Europol, som træder i kraft når vi faktisk stemmer NEJ ved den kommende folkeafstemning. Nej til at opgive vores forbehold.

Derved kan de skræmme vælgerne, ved at hævde at vi så ikke kan være med i Europol fremover, men det er LØGN!
Det er politikerne der ikke handler ansvarligt, ved at forhandle en parralelaftale - som kan træde i kraft hvis befolkningen ønsker at beholde retsforbeholdet.

Terrorpakker og blasfemi er vist mest interessant for NAZI-danskere!

Arne - mente du USB eller UPS? Hvad kan ikke vrides og fordrejes?

God dag der ude

Også til SORTE bagstræbere