Læsetid: 1 min.

Thorning vil bruge 39 milliarder på velfærd

Regeringen vil bruge 39 milliarder ekstra på velfærd, siger Thorning og erklærer samtidig krisen for slut
 Statsminister Helle Thorning Schmidt og økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R) fremlægger oplæg for investeringer i offentlig velfærd. Statsministeriet, tirsdag d. 26. maj. "Danmark på sikker vej - plan for et stærkere fællesskab".

 Statsminister Helle Thorning Schmidt og økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R) fremlægger oplæg for investeringer i offentlig velfærd. Statsministeriet, tirsdag d. 26. maj. "Danmark på sikker vej - plan for et stærkere fællesskab".

Thomas Lekfeldt

Indland
26. maj 2015

Stem på rød blok og få 39 milliarder kroner ekstra til velfærd frem til 2020.

Det var overskriften, da statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R) tirsdag præsenterede et oplæg kaldet "Danmark på sikker vej - plan for et stærkere fællesskab".

Regeringen vil med udspillet sætte ekstra penge af til sundhed og ældre, daginstitutioner, vækst og grøn omstilling og tryghed for borgerne:

- Vores plan giver klare prioriteringer for vores velfærd fremadrettet. Der er ikke tale om luksus i det, vi lægger op til, men det er et udspil, som lægger op til, at vi kan bevare det Danmark, vi kender, siger Helle Thorning-Schmidt.

En del af pengene findes ved at lade det offentlige forbrug stige med 0,6 procent om året. Det giver ifølge Morten Østergaard tre milliarder kroner ekstra om året til velfærd frem mod 2020.

- Med den plan, vi har her, så er der styr på dansk økonomi, og vi kan sikre os mod fremtidige kriser, siger Morten Østergaard.

De 39 milliarder kroner i regeringens udspil "Danmark på sikker vej - plan for et stærkere fællesskab" fordeles med 15 milliarder kroner til bedre sundhed for kræftpatienter, ældre, kronikere. 5 milliarder kroner går til børn, uddannelse og social mobilitet. 4 milliarder kroner til forskning, grøn omstilling og vækst.

De sidste 15 milliarder er sat af til øget tryghed, socialt udsatte og uforudsete udgifter.

Udspillet kommer, efter at Morten Østergaard på baggrund af nye beskæftigelsestal har erklæret Danmark ude af krisen. Tirsdag siger Helle Thorning-Schmidt for første gang det samme - krisen er slut i Danmark:

- Vi har haft vækst i halvandet år i træk. Familiernes optimisme er det højeste i ni år. Danmark er ude af krisen. Danmark er igen på sikker vej. Derfor er det også nu, vi skal holde fast, siger statsminister Helle Thorning-Schmidt.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Philip B. Johnsen

Hvert år stiger alene udgifterne til sygehusmedicin i Danmark, med en halv milliard kroner(2015 kroner), så frem mod 2020, er den post alene ca. 3 milliarder, af de 15 milliarder afsat til sundhed og ældre frem til 2020, de ca. 3 milliarder vil nok vise sig være meget lavt sat, da store årgange går på pension, frem mod 2020.

Det er svært at kalde regeringsudspillet meget mere end nul vækst, når regnestykker gøres op, når man b.la. ved klimapolitik er nedprioteret, samtidig med, at USA har de seneste år, åbnet over en million 'nye' fracking olie og gas brønde og regeringen/Folketinget, anbefaler frihandel med USA, der udover at fjerne livsgrundlaget for danske børn, har 50 millioner fattige, der vil tage arbejde for mad, det skal Danmark konkurrere med.

Regeringens finansiering bygger på fortsat økonomisk vækst i Danmark, samtidig med, det i EU er, næsten hver fjerde borger, der er truet af fattigdom og social udstødelse, i alt 120 millioner mennesker.

Danmark's største afsætningsmarked Tyskland, har problemer, der nok lægger en dæmper på, væksten i Danmark og så er finansieringen væk under planen, hvor 12,5 million eller 15,5 procent af tyskerne var fattige, hele 40 procent af de enlige mødre falder under fattigdomsgrænsen i Tyskland, den nye mindsteløn ser ikke ud til at kunne bremse udviklingen 8,50 euro eller DKK 63,27 i timen.

Det eneste positive, der kan siges om regeringens politike udspil er, at alternativet, Lars Løkke er mere dystert, med skattelettelser og hurtig udfasning af velfærdssamfundet til forsikringssamfundet.

Lise Lotte Rahbek

Flæsk

Bjarne Andersen, Nic Pedersen, Ole Hansen, Bo Carlsen, Flemming Berger, Henriette Bøhne, Torben Selch, Søren Cramer Nielsen, lars abildgaard, Heidi Larsen og Helene Kristensen anbefalede denne kommentar
Nanna Wulff M.

Lise Lotte.

Ja, og fyldt med MRSA.

Ole Hansen, Bo Carlsen, Flemming Berger, Henriette Bøhne, Anne-Marie Krogsbøll, lars abildgaard, Helene Kristensen, Felix Austin og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Jens Thaarup Nyberg

"Thorning ... erklærer ... krisen for slut."
Hun er dejlig.

michael andersen

2020 er åbentbart et magisk ord for politikere og så er det jo godt at det sker efter 2 folketingsvalg.
Valgkampen er startet, det eneste tidspunkt socialdemokraterne fører den politik de siger de står for. Efter valget tilbage til Tony Blair tredie vej og den kender vi desværre alt til.

Bjarne Andersen, Steffen Gliese og Helene Kristensen anbefalede denne kommentar
Felix Austin

En kommentar herude fra "resten" altså ikke "de større byer" kunne være, at
Skolen skal stadig lukkes,
Landbetjenten forsvandt for år tilbage.
Nærmeste politistation i DKs 6. største by er ikke længere døgnbemandet,
Sundhedvæsnet i region midtjylland skal stadig spare 699 milioner næste år,
Derfor er de akut-ambulancer med læger der har erstattet skadestuerne i fare flere steder,
Psykiatrien der blev tilført lidt midler skal spare så fagfolk advarer,
Unge hjemløse er stadig steget med 80% siden 2010,
Der er stadig 50 000 der har mistet dagpengene,
Plejehjemmet er stadig nedlagt,
Syge sendes stadig hjem til ensomhed og manglende pleje,
Skolernes klassekvotienter tillades stadig at blive sat ukritisk op til 32 elever i de skoler der er,
Biblioteket er stadig lukket,

"Borgerservice" er stadig en sprække til at smide pengene ind af og nul mere, for "resten", mens "de større byer" nyder festen.

Hvis det var vækst der skulle redde Danmark, så er Danmark godt nok blevet lille og et greb i kosmetiktasken holder ikke til et genvalg.
Der skal meget mere end valgsminke til.
Der skal genfindes en vilje til at ville regere og ikke bare have magten.

Elisabeth Andersen, Preben Haagensen, Nic Pedersen, Bo Carlsen, Steffen Gliese, Flemming Berger, Henriette Bøhne, Steffen Knudsen, Torben Selch, Thomas Rasmussen, Anne Eriksen, Anne-Marie Krogsbøll, Kim Houmøller, Philip B. Johnsen og Helene Kristensen anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Her er den tale og det løfte, jeg kunne tænke mig fra en politiker:

Vi, i regeringen, ønsker at omlægge det danske skattesystem, da det helt åbenlyst er for omfattende og for uigennemskueligt for alle, både dem, som skal administrere systemet og for borgerne.
Derfor er det vores ambition, at vi i tiltagende etaper, omlægger skattesystemet fra indkomstskat til forbrugsskat, som vil betyde, at de der forbruger og skaber affald, kommer til at betale mest i skat.

Se, DET ville kunne få mig til at stemme til valget. ;-)

Nic Pedersen, Ole Hansen og Thomas Rasmussen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

I 1990 afskaffede den daværende borgerlige regering den gratis adgang til de statslige museer. I 2008 genindførte Brian Mikkelsen den frie adgang igen.
På samme måde har regeringen taget trygheden fra borgerne ved ikke at lade dem, der kan lidt mere, bære byrderne, men tværtimod lade dem, der i forvejen har de dårligste vilkår, gøre det. Nu lover de så at give trygheden tilbage til folk, hvis man stemmer på dem. Det er afpresning.

Bjarne Andersen, Preben Haagensen, Steffen Knudsen, Heidi Larsen, Felix Austin og Helene Kristensen anbefalede denne kommentar
Felix Austin

Lise Lotte Rahbek

Har du overvejet, hvor skæv og asocial en omsætningsafgift egentligt rammer??

Og hvis den skal være mild nok til ikke at ramme hårdt, der hvor midlerne er små, hvor store muligheder den vil give de der har råd til at købe i tusindvis af spegepølser hver måned og ikke kan spise så meget pølse??

Helene Kristensen

Hvis I vil vide hvornår der kommer valg, skal I se på Thorning - når hendes rynker mirakuløst forsvinder - og når Løkke ser ud til ikke at være sur og ha tømmermænd - så er det lige op over. Gyldne løfter og skuespil for folket.

Felix Austin

Helene Kristensen

Helt personligt er jeg helt ligeglad med det man kalder valg, men hvor der ikke er noget at vælge imellem.

Helene Kristensen, Flemming Berger, Anne Eriksen, Tue Romanow, Katrine Visby, lars abildgaard, Ole Olsen, Heidi Larsen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Herdis Weins

Nøj hvor er der åbnet for gaveboden her 5 minutter i 12.

Helene Kristensen, Bo Carlsen, Nanna Wulff M. og Felix Austin anbefalede denne kommentar
Felix Austin

Man skal jo så bare huske fra barndommens gaveboder, hvor man stod og fiskede gaver i blinde, at det samme et tilfældet her.
Indpakningen er det mest værdifulde , ved de gaver.
Der var/er ikke meget indhold i dem.

Gert Selmer Jensen, Helene Kristensen og Rune Stilling anbefalede denne kommentar
Heidi Larsen

"Danmark på sikker vej - plan for et stærkere fællesskab".... Hvad er det for et fællesskab?! Det blev afskaffet for mange år siden, så det skal da genindføres før det kan gøres stærkere.

I øvrigt, uforudsete udgifter, hører dagpengee ind under den post?

Helene Kristensen, Steffen Knudsen, Olav Bo Hessellund, Anne-Marie Krogsbøll, Tue Romanow, lars abildgaard, Marianne Rasmussen, Lise Lotte Rahbek, Steffen Gliese og Felix Austin anbefalede denne kommentar
Herman Hansen

Indtil for bare få dage siden var der nærmest ingen grænser for, hvor sort økonomien så ud efter 2020. De Radikale truede med endnu højere pensionsalder end den "verdens rekord" i pensionsalder allerede har. Og nu som med et trylleslag er alle negative historier vendt til en meget lys fremtid på alle linie. Selv masser af blå flag ved de danske strande er der tryllet frem. Alle har armene helt oppe. Både bankfolk, vismænd, spåkoner og kogekoner. Selv CEPOS er lamslået. Der er endog råderum til et ekstra offentligt forbrug på 39 milliarder kr..

Der er sket et mirakel og moderen over alle kriser, finanskrisen er aflyst.

Nå ja, og så udskrives der valg.

Preben Haagensen, Helene Kristensen, Torben Selch og Annica pedersen anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Felix Austin
Nej, jeg har ikke tænkt i spegepølser, det skal indrømmes.. ;-)

Vil du ikke pege på, hvad problemet er med at omlægge skattesystemet - og gerne med lidt flere ord? behold bare spegepølserne som eksempel hvis det letter formidlingen.

Felix Austin

Herman Hansen

Ja det var en god pointe, den havde jeg ikke set.

Nå sortsynet kommer vi nok ikke til at mangle, det kan hurtigt komme igen i næste runde af nedskæringer og bortsprængninger.
Politik er omskifteligt??

Lovede Thorning-Schmidt, sammen med SF, ikke også en hel masse før sidste valg?

Men der skal såmænd nok være en del der hopper på den. Igen.

Helene Kristensen, Bo Carlsen og Flemming Berger anbefalede denne kommentar
Felix Austin

Lise Lotte Rahbek

At det vil være det endelige brud med filosofien om at de bredeste skuldre og alt det andet sludder.

Ikke at det har virket efter hensigten i de sidste 50 år, men illusionen er også værdifuld.
Hvis de mindste indkomster virkelig ønsker at betale det samme som de aller rigeste, så må de være klar over at de er enorme fordele til at rage endnu mere til sig at man også forærer de rigeste, da fornødenheder koster det samme.
Fordelingen er så skæv idag, at selvom de rigeste skulle have et ganske voldsomt merforbrug, så vil der være uanede mængder tilbage til at sikre endnu mere skæv fordeling i fremtiden.

Jo mindre skat, jo mindre fordeling.

Og prisen for fornødenhederne, hvad de end måtte være bolig, fødevarer, forbrugsgoder, bestemmer de der har midlerne

Lise Lotte Rahbek

Hm, Felix Austin, jeg tror vi taler i paralelle spor uden rigtig at forstå hinanden.
Jeg forstår mao ikke
hvad du mener med at de mindste indkomster skal betale det samme som de allerigeste, hvis skatten kom til at følge ressourceforbruget istedet for at følge indkomst. Det ville jo netop betyde, at virksomheder og transport ville bære væsentlig større byrder end i dag..
Men jeg er på vej ud af døren, så den tager vi bare op igen en anden god gang. :)

Herdis Weins

Felix Austin 12:25 - :-) rigtigt godt billede. der er virkeligt fundet det flotteste gavepapir frem og bundet mange fine sløjfer på.

Helene Kristensen, Torben Selch og Felix Austin anbefalede denne kommentar
peter fonnesbech

Besynderligt kombination af at betale social aflad efter manges år nedskæringer og valgflæsk, hvor fedtet i den grad flyder over.

Helene Kristensen, Torben Selch og Heidi Larsen anbefalede denne kommentar
Peter Jensen

15 milliarder kroner til bedre sundhed for kræftpatienter. Tåbeligt syntes jeg. Enhver burde vide at hovedparten af samtlige kræfttilfælde fødes med kniv og gaffel. Alle der spiser animalske produkter herunder mælk og ost har store chancer for at få kræft.

Felix Austin

Lise Lotte Rahbek

En ung KTmodtager får vel 5600kr og skal bekattes med en eller anden fast % af sit forbrug eks. 20%.
Han vil så have 4480kr. at købe spegepølser for.
Hvis hver pølse koster 40 kr, så er det ikke mange der kan blive til ved højde for bolig med mere, hvorfor der da også kommer flere og flere hjemløse unge men alligevel 112 pølser.

En skolelærer for vel omkring lad os sige 30 000kr og beskattes med samme %
Hanvil så kunne købe spegepølser for 24 000 kr. og kan derfor have langt højere standarter med hensyn til bolig, ferie, langvarige forbrugsgoder, for det er der 19520kr. til når han har købt de samme 112 pølser.
eller han kan forsøge at æde sig igennem 600 spegepølser om måneden.

Den middelmådige direktør lad os sige han får 2 000 000kr.
Det fik ham der blev fyret fra DB vist i omegnen af.
Han har så 1 600 000 at enten prøve om han han forbruge om måneden, eller æde sig igennem 40 000 spegepølser om måneden !!!.
Det KAN han sgu altså ikke klare.
Så du har lige tvunget manden til at investere endnu mere på børsen, finde flere fiduser for at slippe for de 400 000 han skal betale i skat, etablere endnu flere arbejdspladser i mindre løntunge lande, o.s.v. for noget skal han jo bruge alle de forbandede penge til.
De rigestes største bekymring er at bevare eller forøge deres penges værdi.
Det problem har du lige løst med din model.

Jeg håber det kan forklare mit synspunkt.

Philip B. Johnsen

Der er til dato ikke noget parti i folketinget, der komme med politisk, der forholder sig, til de gigantiske udfordringer Danmark og EU står overfor, hvorved valget lader til, at blive lige så uinteressant, som sædvaneligt.

Helene Kristensen, Flemming Berger, Steffen Gliese, Torben Selch, Olav Bo Hessellund og Felix Austin anbefalede denne kommentar
Egon Maltzon

En fantastisk illustration af at er Folketingsvalg blot er en afstemning om hvordan rovet skal fordeles.

Flemming Berger, Bent Wolff og Felix Austin anbefalede denne kommentar
Katrine Visby

Jeg troede ellers at krisen nærmest er begyndt i Europa. Store protestbevægelser er igang rundt om Europa.
Hvis krisen er slut i Danmark, er et kun for en kort bemærkning - lige indtil valget er forbi, så kommer der andre toner fra statsministeren.

Preben Haagensen, Helene Kristensen, Ole Hansen, peter fonnesbech, Nanna Wulff M. og Kim Houmøller anbefalede denne kommentar
peter hansen

Hun må da tro at de danske vælgere hopper på store ord og tomme løfter. Ehhh, ups. Hun har faktisk grund til at tro det...

Når Helle T. og lillebror nu fremlægger regeringens 0,6% til offentligt forbrug, hvorfor vil Helle T. så ikke love, altså give skatteborgerne oplægget som et LØFTE??? gør hun ikke det er det jo endnu engang VARM luft og valggas, det håber jeg ikke vælgerne hopper på??? enten gir regeringen løftet om denne plan (selvfølgelig under forudsætning det vedtages i folketinget) ellers kan alle partier jo bare komme med vilde oplæg og så lade DK helt i stikken som den (S) ledet regering nu har gjort i over 31/2 år nu. Håber i lyttede til det som Morten Østergaard sagde, ham og Helle er absolut ikke enige om ret meget i den plan???

Anne-Marie Krogsbøll

Er det 39 milliarder ud over inflationen?
Ellers bliver der da vist ikke meget løft ud af det (det gør der nu nok ikke alligevel).

Felix Austin,

Ellers fin pølseopstilling du har beskrevet, men du glemmer lige, at når en kontantmodtager har fået hans/hendes kr. 4480 udbetalt, så er alle hans/hendes udgifter også betalt, DEM ALLE,- og han/hun kan frit bruge hele bundtet uden at skulle tænke på service på bilen, Benzin, ekstra tøj, smøre madpakken, køre børn i børnehaven ect. ect. det kan kassedamen og mange andre ikke råde over når når deres udgifter er betalt? bare en tanke!!!

Felix Austin

Bent Wolff

Jeg skal ikke kunne sige om du har ret, men det ændrer ikke meget ved pølsesnakkens resultat

Espen Bøgh

Det er bare ikke godt nok kære Thorning!

Pengene skal øremærkes, så DJØF'erne ikke render med dem ved bagdøren!

Helene Kristensen, Per Torbensen, Steffen Gliese og peter fonnesbech anbefalede denne kommentar
Herdis Weins

Bent Wullf - jeg forstår ikke din kommentar 14:15.
Kontanthjælpsmodtagere - i hvert fald de såkaldt "arbejdsmarkedsparate" og det er en hel del - smører også madpakker, får børn i børnehaver og bruger penge på transport, når de tager til virksomhedspraktikker, nyttejob etc.

Elisabeth Andersen, Gert Selmer Jensen, Helene Kristensen, Steffen Gliese, Keld Albrektsen, Felix Austin, Heidi Larsen og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Bent Wollf
Øhe.. hvilket land bor du i?
I Danmark skal også kontanthjælpsmodtagere betale husleje, mad(pakker), tøj, internet, medielicens og forsikringer.

Elisabeth Andersen, lars abildgaard, Gert Selmer Jensen, Helene Kristensen, Keld Albrektsen, Niels Duus Nielsen, Felix Austin, Heidi Larsen og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar
Peder Kruse

ingen løftebrud uden løfter. Herregud, det er jo snart fire år siden nu. Hvem husker det ?

Flemming Berger, Torben Selch, Thomas Rasmussen og Felix Austin anbefalede denne kommentar
Lise Lotte Rahbek

Felix Austin
Njah.. nej, jeg forstår stadigvæl ikke hvad du mener, men til gengæld er billedet med de mange spegepølser i chefvillaen stærkt underholdende. Økonomien og skatten tager vi en anden dag.

Herdis Weins

Lise Lotte Rahbek - der findes vitterligt folk, der har så lidt omløb i kysen, at de rent faktisk tror, kontanthjælpsmodtagere får alt betalt af kommunen.
Hvordan man bærer sig ad med at holde sig så uvidende, ved jeg ikke - men det må koste en del anstrengelser.

Anne Eriksen, Elisabeth Andersen, Gert Selmer Jensen, Helene Kristensen, Heidi Larsen, Nanna Wulff M., Lise Lotte Rahbek, Niels Duus Nielsen og Felix Austin anbefalede denne kommentar
Felix Austin

Lise Lotte Rahbek

Som du vil.

Bare her til sidst , så finder jeg det ganske rimeligt om direktørens skat var dobbelt så høj som de andres, så han måtte "nøjes" med at kløves i 30 000 spegepølser.
Måske skulle man redde manden fra forædelse ved at sætte skatten endnu højere op.
Progressiv skat er faktisk ganske rimelig, og det giver så samfundet mulighed for at investere penge i ting, service og mennesker, der ellers med garanti ikke ville blive tilgodeset.

Flemming Berger, Lise Lotte Rahbek og Niels Duus Nielsen anbefalede denne kommentar
Felix Austin

Herdis Weins

Nå nå Herdis, små slag.

Herdis Weins

Felix Austin - NIX.

Ib Christensen

Jeg ville mægtig gerne høre nogle politikerer på valg, udtale sig om milliarderne der tages i fælleskassen for at dække omkostninger og behov, for hænder at skaffe sig profit på.
Hvor meget vil de lade omkostninger stige til løntilskud. Vil de slet ikke have et loft over hvor mange milliarder der kan hentes i fælleskassen med den undskyldning?
Vil de slet ikke forklare, hvorfor teksten på arbejdsmarkeds-styrelsens hjemmeside omhandlende baggrunden for løntilskud, er blevet ændret i stilhed?
Folketinget vedtog løntilskuddene på en anden baggrund end den der i dag står skrevet.
Sidst jeg bad om en forklaring på hvorfor løntilskud gives, var svaret "Det er penge man kan give for at få et arbejde".
Kan nogen af jer huske at det var det folketinget vedtog i sin tid?

Olav Bo Hessellund

Helle Thorning har hermed lanceret den krisefri kapitalisme!
Det siger alt om kvaliteten af dens troværdighed.

Lise Lotte Rahbek

Felix Austin
Vi vender tilbage til skat og fordelingspolitik en anden gang.
Jeg har været småsyg i længere tid og vil gerne være lidt skarpere, end nu. :)

Thomas Rasmussen

"Velfærd"...det ord har en magisk kraft. Jeg føler lidt, at nogen på Christiansborg i dag forsøger at købe min kærlighed. Hvem vil give mig mest?
Jeg bor og arbejder i København, og det er jeg glad for. Men jeg er ked at vide, at min familie og andre danskere i provinsen oplever stadig ringere vilkår på stort set samtlige parametre. Også nogle af jer her i tråden taler om det. Noget hænger ikke sammen.
Dagens sutteklud vædet i alibi-optimisme smager mig dårligt.

Flemming Berger, Steffen Gliese og Felix Austin anbefalede denne kommentar
Felix Austin

Lise Lotte Rahbek

God bedring ønskes.

Karsten Kølliker

(repost)

Sæt jurister til at vogte jurister. Sæt bankfolk til at vogte bankfolk. Sæt betjente til at vogte betjente. Sæt politikerne til at vogte politikerne. Løs problemerne opstået som følge af en ekspansiv pengepolitik med en endnu mere ekspansiv pengepolitik. Løs problemerne med en større og større træghed i den offentlige forvaltning med endnu flere regler og direktiver. Løs problemerne med den omsiggribende meningsløshed i uddannelsessystemet med endnu mere firkantede målparametre. Systemet gentager sig selv i det uendelige. Der er ikke nogen ansvarlighed, ingen fornemmelse for den almene trivsel, ingen forståelse for hvem det er man tjener andre end sig selv.

Regnskabets time skulle så være ved Folketingsvalgene. Der kan vælgerne så stemme de ryggesløse politikere ud, men det er jo ikke sådan det foregår. Ved et Folketingsvalg er det jo ikke systemet som sådan der er på valg. Og uanset hvilke stemmer der i en valgkamp måtte kalde på systemændringer, så er positionerne og debatterne så indstuderede, måderne at tale om vores omstændigheder så snævre, så meget på systemets egne præmisser, og arrogancen hos de forsvarende politikere så overvældende, at radikale, afvigende opfattelser nemt fortrænges.

Så hvad vi har i vente er derfor ikke forbedringer, men tværtimod, at systemets dysfunktionelle tendenser uddybes indtil det kommer til reelle sammenbrud. Sammenbrud af tillid. Og oprør. En brat opvågnen i befolkningen med krav om omfattende reformer.

Preben Haagensen, lars abildgaard, Flemming Berger, Felix Austin og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Ahmed Mannouti

Karsten Kølliker

Undskyld mig, men er i virkeligt interesserede i reformer? Min erfaring er at når man taler "reformer" med danskerne, så har de et billede af "mere velfærd" på nethinden. For i praksis er det DET i vil have.

Grethe Preisler

I aften kl. 19.00 genudsender DRk den tyske dokumentar "Nazister i CIA" som blev sendt i går aftes kl. 20.55. En gyser af de virkeligt slemme og en øjenåbner af den slags, der kradser.

De af jer, som ikke så den i går, har chancen for at se den lige om lidt. I stedet for at spilde tiden med at tærske langhalm på det snart uundgåelige 'præsidentvalg' mellem Helle Thorning & Lars Løkke og en valgkamp, der der kører efter den sædvanlige melodunte: Hvem lyver mest, Blå Stue eller Rød Stue, og hvem er dummest at høre på og må forventes at ville begå de største "løftebrud" de næste fire år?

Rigtig god fornøjelse!

Torben Selch, lars abildgaard, Helene Kristensen, Flemming Berger og Anne-Marie Krogsbøll anbefalede denne kommentar
Anne-Marie Krogsbøll

140 000 ældre over de næste 5 år, fik vi at vide til pressemødet. Uden på nogen måde at være nationaløkonom så kunne jeg da frygte, at de 15 milliarder over 5 år (muligvis inkl. inflation) meget hurtigt får ben at gå på - og at de da måske endda kunne ende med nedskæringer i servicen?

Jeg håber, at jeg er for pessimistisk - jeg lader mig gerne korrigere af økonomikyndige folk, hvis det faktisk kan hænge sammen og ligefrem blive til forbedringer.

Sider