Interview
Læsetid: 1 min.

Twitter spørger – Uffe Elbæk svarer

Det enkelte menneske skal selv have mulighed for at sige, når det ikke vil mere. Jeg har det tæt inde på livet, hvor dem, jeg kender, ønsker en værdig død, fordi de har en uhelbredelig sygdom
Indland
29. maj 2015

@FinnBreddam spørger:

– Hvad har du lært om eliten ud fra deres respons på jer (naive idealister, hippier osv)?

Elbæk: »Det overrasker mig ikke, at vi har fået den modtagelse, vi har. Når nogle kommer med nye ideer, bliver man i første omgang ignoreret af dem, der i første omgang udgør magtdomænet. Hjælper det ikke, forsøger de at latterliggøre en og stjæle ens argumenter. Til sidst forsøger de at bekæmpe en. Til det siger Ghandi: Og så vinder vi.«

@LoneLoklindt, folketingsmedlem for Radikale Venstre, spørger:

– Hvordan de vil investere i fremtiden, hvis de vil sænke arbejdstiden?

Elbæk: »Dejligt og sjovt, at Lone stiller det spørgsmål. De eksempler, vi f.eks. kender fra Sverige, viser, at produktiviteten ikke daler. At gå ned i arbejdstid betyder ikke, at vi bliver et fattigere samfund. Gennem årene er arbejdstiden gået ned, og vi er jo stadig blevet et rigere samfund, så det kan godt lade sig gøre. Det er logik.«

@MarianneEmmely spørger:

– Vil gerne høre om aktiv #dødshjælp – første gang et parti går til valg på det.

Elbæk: »Det går vi ind for. Det er det mest værdige i forhold til det enkelte menneske. Det enkelte menneske skal selv have mulighed for at sige, når det ikke vil mere. Jeg har det tæt inde på livet, hvor dem, jeg kender, ønsker en værdig død, fordi de har en uhelbredelig sygdom.«

@JakobSaugbjerg spørger:

– Er @alternativet klar til at lovgive om arbejdstid hvis ikke DA og LO vil sænke den?

Elbæk: »Hvis dette skal lykkes, skal arbejdsmarkedets parter være en del af løsningen. Jeg går meget ind for den danske model. Jeg kender parterne så godt, at hvis der er et stort politisk signal om, at vi skal gå en vej, så er de også lydhøre.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her