Læsetid: 4 min.

Venstre: Vi render ikke af pladsen, hvad angår udviklings-bistanden

Venstre vil sænke niveauet for dansk udviklingsbistand. Information har forsøgt at få svar på, hvilke områder partiet vil prioritere. Afrika er et et af dem
Venstre vil reducere bistanden til 0,7 procent af BNI. ’Vi lægger op til, at når der skal fordeles nye midler, så vil der være færre midler at fordele,’ siger Venstre udviklingsordfører, Jakob Ellemann-Jensen.

Jens Astrup/Ritzau Scanpix

1. juni 2015

Venstre møder kritik fra især Radikale Venstre for at ville skære i de danske udviklingsbistand. Men partiet har ikke tænkt sig at »rende af pladsen«, når det gælder Danmarks løfter i forhold til udviklingsbistand. Det siger Jakob Ellemann-Jensen, der er partiets udviklingsordfører.

»Vi lægger op til, at når der skal fordeles nye midler, så vil der være færre midler at fordele. Hvert år får man jo fordelt cirka fire milliarder kroner på udviklingsbistanden, og der vil så næste gang kun være et mindre beløb,« siger han.

Regeringen har i år afsat 17,7 milliarder til udviklingsbistand, hvilket svarer til 0,87 procent af den såkaldte bruttonationalindkomst (BNI).

Tidligere har det været regeringens politik, at den andel skulle øges til en procent over en »årrække«. Men det ønsker Socialdemokraterne ikke, fremgår det af nyt valgudspil. Venstre vil imidlertid reducere bistanden til 0,7 procent af BNI. Information har derfor forsøgt at få svar på, hvor besparelsen skal hentes.

– Skal der skæres i den bilaterale bistand til Asien og Latinamerika?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Bill Atkins

Venstre benytter enhver lejlighed til at angribe Regeringen fordi den har hævet støtten til asyl-ansøgere med nogle få tusind kroner årligt mens deres ansøgning bliver behandlet. Og derfor sidder der nu, i følge Venstre, familier nede i krigsområderne og teltlejrene i Mellemøsten og Afrika, og regner og kalkulerer på, om de skal søge mod Danmark eller et andet Europæisk land, og at Danmark nu tiltrækker flere asyl-ansøgere end andre lande.

Mon ikke Vestres bortskæring af ulandsbistand i milliardklassen sender langt langt flere på flugt over Middelhavet mod Europa, end signalet om nogle få tusind kroner fra eller til i kontanthjælp?

Og har vi ikke fra de Blå hørt, at Danmark skam bør hjælpe i nærområderne?

I øvrigt, uanset om hele verden står i brand omkring os, så lukker Danmark ikke flere end 9.000 flygtninge ind årligt.

Herman Hansen

Underlige tider. Danmark har aldrig været så rig som nu. Vi svømmer nærmest i penge som en anden Joakim Von And. Og alligevel skal vi spare så blodet næsten flyder og hvor Venstre & Co. med vold og magt vil definere underklassens underklasse - De overflødige...

Hvad er dog det for et menneskesyn at sprede?

Skal disse mennesker virkelig lede Danmark?

Nej vel. De seneste meningsmålinger tyder på, at vælgerne har fået øjnene åbnet for, hvad det er for et samfund Venstre & Co. vil sætte Danmarks kurs mod. Nemlig et delt og splittet samfund, hvor en del har retten til det gode liv og en del ydmyges i fattigdom og elendighed.

Ivan Breinholt Leth

Herman Hansen. Kan man ikke sige nogenlunde det samme om S og R? Er det ikke snarere et spørgsmål om. hvilke klasseinteresser og hvilken ideologi, som er dominerende, end det er et spørgsmål om, hvilket parti, som besidder regeringsmagten? Politik er blevet professionaliseret. Den karrierebevidste middelklasse har sat sig på politikken, og denne klasse har til alle tider identificeret sig med overklassen og pisset på alle andre længere nede i systemet. Man gør ikke karriere ved at gå imod strømmen. "Sådan er det jo."