Læsetid: 3 min.

Alarmopkald fra ’den syge rødspætte’

Som en genopførsel af 1970’ernes parlamentariske kaos har proteststormen fra det skæve Danmark kastet en ny borgerlig regering ud i en lunefuld situation, hvor statsminister Lars Løkke Rasmussen hurtigt kan ende som en ny Poul Hartling
20. juni 2015

Hofteskredsvalget har skabt en kaotisk parlamentarisk situation, og et stadigt skævere Danmark er flækket over på kryds og tværs. Det nye politiske landkort følger imidlertid ikke alene klicheen om ’den rådne banan’. Som kulturgeografer i stedet taler om, minder dagens Danmark snarere om en syg rødspætte: Som døde pletter, der ligger spredt ude rundt om vækstcentrene i universitetsbyerne, lever stadigt flere borgere i tomme lommer af stilstand og utryghed.

Kun få vælgere kan herude nikke genkendende til påstanden om, at Danmark skulle være trukket ud af krisen. Tværtimod. I en række valgkredse i yderområderne er Dansk Folkeparti således stormet frem, men også i valgkredse tæt på vækstcentrene, såsom Fredericia og Tårnby, har Kristian Thulesen Dahl & co. tilkæmpet sig langt over 25 procent af stemmerne. Lige uden for de rige og unge storbykvarterer, hvor Alternativet bragede igennem, ulmer de folkelige frustrationer blandt en aldrende og utryg befolkning.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Hans Jørn Storgaard Andersen
  • Joakim Rasmussen
  • Jens Thaarup Nyberg
Hans Jørn Storgaard Andersen, Joakim Rasmussen og Jens Thaarup Nyberg anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu