Læsetid: 3 min.

’Bedre samspil – synergi’

Eva Kjer Hansen (V), den nye minister for miljø og fødevarer, jubler over sammenlægningen af ministerområderne. Den afgående miljøminister, Kirsten Brosbøl (S), er bekymret. Et historisk tilbageblik viser et miljøministerium i storhed og fald
Afgående miljøminister Kirsten Brosbøl (tv.) var bekymret for miljøets skæbne. Tiltrædende miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen mente, at de to sagsområder vil styrke hinanden.

Thomas Borberg

30. juni 2015

FØDEVAREMINISTERIET står der med meget store bogstaver på to plakater. Klemt inde mellem dem står på en plakat med lille skrift: Miljøministeriet.

Det er den opstillede kulisse for magtskiftet. Venstres Eva Kjer Hansen overtager socialdemokraten Kirsten Brosbøls miljøministerium. En halv time senere overtager Eva Kjer Hansen også socialdemokraten Dan Jørgensens fødevareministerium. Løkke-regeringen har gjort de to ministerier til ét. Det har blandt grønne organisationer vakt bange anelser om, at landbruget nu endeligt overtager Danmarks natur og miljø.

I hallen, hvor første del af ministerskiftet skal foregå, siger en embedskvinde fra det ene ministerium til en embedsmand fra det andet: »Så bliver vi jo kolleger!« Tonefaldet lyder forbløffet.

En mangeårig ministerchauffør i Miljøministeriet erkender om sine fremtidsudsigter: »Vi er jo to, der er i spil. Ingen ved noget. Alle er oppe og ringe.«

Miljøministeriets hidtidige departementschef Henrik Studsgaard er en af fusionens vindere. Han er udset til at lede den nye konstruktion. Ved velkomsten til ministerskiftet kalder Studsgaard det »en god dag«:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu