Læsetid: 2 min.

’Fru Fock’ kommer i front for Alternativet

Alternativerne til Uffe Elbæk hedder blandt andre Josephine Fock og Rasmus Nordqvist. Sammen udgør de tre Alternativets gruppeledelse, efter at partiet har fordelt ordførerskaberne i folketingsgruppen
27. juni 2015

Oppositionens tredjestørste parti, Alternativet, sætter nu holdet til arbejdet i Folketinget.

Samme dag som Alternativet indleder sit årsmøde i Odense er navnene på de politiske ordførerskaber i folketingsgruppen og gruppebestyrelsen faldet på plads.

Selv om Uffe Elbæk fortsætter som »politisk leder« får han følgeskab i forreste linje af Josephine Fock, der ikke bare bliver gruppeforkvinde, men også finans-, skatte-, rets-, beskæftigelse- og it-ordfører. Rasmus Nordqvist er blevet udenrigs-, EU- og erhvervsordfører og til sammen kommer de tre til udgøre Alternativets gruppeledelse.

»Den daglige ledelse, der var før valget, og som havde til opgave at sikre en stabil kurs og kontinuitet i valgkampen, fortsætter også efter dette. Det bakker en enig gruppe op om, fordi det fungerede godt,« siger Uffe Elbæk, der understreger, at Alternativet vil forfølge en »konstruktiv« linje i det parlamentariske arbejde på Christiansborg.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Tyske forfædre?

Fock’erne herhjemme kan nedstamme fra mølleren på Blæsborg Mølle i Ketting sogn på Als – Hans Henrik Hansen Fock, 1716-1794, født i Aabenraa og med mindst 12 børn i to ægteskaber - eller en lillebror Jørgen, *1719 …

Vibeke Rasmussen

Helt bortset fra at sætningen '… der skylder sit efternavn til tyske forfædre', er noget vrøvl. :)

Og så undrer det mig, så ofte jeg på nærværende ser henvisninger til EB ! Det skyldes forhåbentlig ikke faglig respekt?