Læsetid: 1 min.

Løkke: Vi er bevidste om at vi er i mindretal

Statsminister Lars Løkke Rasmussen lovede bredt samarbejde, da han præsenterede sin regering på Amalienborg
Statsminister Lars Løkke Rasmussen præsenterede søndag regeringen efter at have været hos dronningen på Amalienborg

Statsminister Lars Løkke Rasmussen præsenterede søndag regeringen efter at have været hos dronningen på Amalienborg

Anders Rye Skjoldjensen

28. juni 2015

Lars Løkke Rasmussen er nu formelt statsminister i Danmark, efter at han søndag formiddag præsenterede sin regering for dronningen.

Efter mødet fastslog Venstres formand for de fremmødte tilskuere og journalister på Amalienborg, at hans regering vil samarbejde bredt i Folketinget.

»Vi er meget bevidste om, at vi er en mindretalsregering,« siger Lars Løkke Rasmussen foran resten af sit i alt 17 mand store ministerhold på Amalienborg Slotsplads.

»Vi har ambition om at samarbejde bredt i folketinget. Jeg stoler på, at det vil kunne lade sig gøre,« siger han.

Den smalle Venstre-regering består kun af Venstres 34 mandater. Dermed skal Lars Løkke finde 56 medlemmer i Folketinget, hver eneste gang han skal have flertal for et nyt politisk udspil.

Men Løkke ser gode muligheder for at stable et samarbejde på tværs af Folketinget på benene med den politik, som han senere søndag vil lægge frem for offentligheden.

»Som jeg kan læse det politiske landskab – det kan være, jeg ikke er dygtig nok til det, at jeg er for urutineret eller for stor en amatør – men som jeg læser det politiske landskab, så ser jeg ganske gode muligheder for, at vi kan samarbejde,« siger Lars Løkke Rasmussen.

Blandt Løkkes 17 ministre er der fem kvinder.

Desuden er der, som statsministeren også selv bemærkede, en vis aldersspredning på ministerholdet, fra sundhedsminister Sophie Løhde og skatteminister Karsten Lauritzen på hver 31 år til den rutinerede minister Bertel Haarder på 70 år.

Statsministeren åbnede også lidt op for posen, når det gælder indholdet af det regeringsgrundlag, der senere søndag skal præsenteres for offentligheden:

»Danmark står i en situation, hvor der er et opsving på vej. Nu handler det om at gribe det. Det kræver, at vi sikrer udvikling i hele Danmark,« siger han.

»Det kræver at vi tager hånd om udlændingepolitikken, og vi vil om få dage præsentere et lovforslag. Og det kræver, at vi tager alvorligt, at for mange danskere er på overførselsindkomst,« siger Lars Løkke Rasmussen.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Helene Kristensen

Desværre står Socialdemokratiet på spring for at bevise deres vilje til at arbejde på tværs af det, der i gamle dage (før Socialdemokratiet blev liberal) var blokke - så det bliver ikke rart at være arbejder, arbejdsløs, kontanthjælpsmodtager eller bare en af dem der ikke er i stand til at tæske rundt i hamsterhjulet og skabe profit til overklassen.

Carsten Wienholtz, Per Klüver, Karsten Aaen, Else Damsgaard, Jens Lerdorf, Peter Wulff, Jørgen Steen Andersen, peter fonnesbech, Anne Eriksen, Uffe Illum og Heidi Larsen anbefalede denne kommentar
Heidi Larsen

Hvad hjælper det, at Løkke er bevidst om at hans regering er i mindretal når nu de har storhedsvanvid?

lars abildgaard, Carsten Wienholtz, Marianne Rasmussen, Karsten Aaen, Else Damsgaard, Jens Lerdorf, Jørgen Steen Andersen, peter fonnesbech, Anne Eriksen, Uffe Illum, Peter Ole Kvint og Jens Jørn Pedersen anbefalede denne kommentar
Jens Jørn Pedersen

Pia Kjærsgaard som formand for Folketinget :-(
Man har heller ikke respekt for Folketinget, hun forstår jo ikke så meget af, hvad der foregår og skal være tilfældet.
Endnu en nedtur for dansk demokrati.

Jens Jørn Pedersen

Jeg tror, at Lassemand har solgt sine laksko til DF. Måske han har fået i omegnen af 2.000 kr. for dem?

Anne Eriksen

"At vi tager alvorligt, at for mange danskere er på overførselsindkomst," siger Lars Løkke Rasmussen.
Samme skønsang som tidligere - og - Jørn Neergaard Larsen, tidligere administrerende direktør for Dansk Arbejdsgiverforening, skal nok vide at videreføre det forkvaklede synspunkt om at det skal kunne betale sig at...

Kan han også få arbejdsgiverne til at etablere jobs til masserne, så? - Sabotere den misbrugte jobtilskudsordning, så at folk igen kan optjene dagpenge?
Det er reelt meget nemt at ødelægge søndagshumøret i dag - og mandag, tirsdag osv.

lars abildgaard, Uffe Illum, Carsten Wienholtz, Rita Andersen, Per Klüver, Karsten Aaen, Else Damsgaard, Lise Lotte Rahbek og Heidi Larsen anbefalede denne kommentar

Rød blok skal bare droppe ALT samarbejde med denne blå kupan regering og arbejde på at få den væltet hurtigs muligt, ellers når dumhed nye højder, og har vi ikke nok i det med Lars Løkke Løgn.

Alan Strandbygaard, Rita Andersen, Jens Lerdorf og peter fonnesbech anbefalede denne kommentar
Jørn Petersen

LLR finder hurtigt ud af at hans regering ikke vil få meget igennem uden at det koster en bondegård, det er der grund til at tvivle på de holder til ret længe.

DF vil sikkert ikke angribe den lille mand efter at de blev fanget på dagpengene og soc tør ikke, det koster mange mandater at gøre det, så LLR har da ikke særlig mange muligheder,selv om han nærmest tiggede om et bredt samarbejde.

Jens Lerdorf

Guldet er stjålet, dollaren klapser snart og EU's rige centralbanker vil ikke eftergive Grækenlands gæld, så et dansk økonomisk opsving ligger ikke i kortene og da slet ikke når det bliver krydret med et tilflytter fjendsk krigsliderligt regeringshold, der heller vil bruge milliarder på evindelige krige end at sikre landet velfærd, så farvel Danmark som du kender det, finans eliten har taget over.

Uffe Illum, Jørgen Steen Andersen og Mads Kjærgård anbefalede denne kommentar
Peter Nørgaard

... og så længe modstanderne af to-parti staten mangler humor, fortsætter vejen mod ét-parti staten.

God tur ...

Jesper Høgh

Hvis det virkelig er rigtigt, at Pind er blevet justitsminister
så bliver satire eddermaneme svær herefter

Helene Kristensen, Per Klüver og Nanna Wulff M. anbefalede denne kommentar
Peter Nørgaard

... tværtimod, Jesper Høgh. At Tænke Sig - Politikens hovedsektion - vil sende endnu mere satire af (bonde)gårde under V(æmmelses)regeringen.

Informations artikler - og trådene - er ikke alle lige morsomme. Men vældigt selvbekræftende.

Jesper Høgh

For lige at uddybe ovenstående, så mener jeg:
Søren Pind er dummere end sit efternavn, det kan man vel godt bruge om en mand.
Det er overdrevet Pind er kun dum som 2 døre.
Men det bliver helt sikkert ualmindligt morsomt at følge.
F.eks. når PinPin skal til USA.
jeg glæder mig allerede.

i freespeeks navn

Nanna Wulff M.

Ja, vi har alle vældig stor tillid til den nye regering og den nye statsminister som KUN er statsminister pga. Dansk Folkeparti. Danmark kommer til at betale for dette cirkus.

Grimt, grimt grimt!

Thomas Krogh

Erfaring siger, at man altid 'forære/tilbyder' udenrigsministerposten til den man ønsker at lukke munden på. Per Stig, Villy. Passé. Tillykke Kristian.

Felix Austin

Lille Lars Løkkes mindretals regering vil formentlig blive den bedste regering for landet i 16 år.

det vil den fordi den intet kan vedtage ud fra ideologi eller flertalsdiktatur alene og fermentlig ikke kan vedtage så meget skadeligt, som Foghs og Thornings regeringer, på baggrund af egne fikse ideer.
Tværimod vil man være nødt til at tilgodese bredt og ikke mindst høre på, før der kan samles flertal. Folkestyret som når det er bedst, hvis man giver det en chance.

Væk er nødvendighedens politik.
Væk er krigsførsel på smalle flertal.
Væk vil forfølgelse af socialt udsatte, eller i det mindste besværliggjort.

Hvis det er Lille Lars uden flertal eller Mette med flertal, så foretrækker jeg Lille Lars, da socialdemokraterne har vist sig mindst så skadelige som andre neoliberalister med flertal bag sig.

Pyha, nu har vi fred så længe det varer.

Nå ja fred og fred.

Engang får vi vel rettet uretfærdighederne op??

Flemming Berger, Helene Kristensen, Jørgen Steen Andersen og Paul Peter Porges anbefalede denne kommentar
Peter Nørgaard

Free speak KAN indeholde satire, og det hjælper at stave rigtigt. Men at lave plat med folks efternavne, Høgh, er det satire - eller havde du en pind i øret i går..?

På vej væk fra ét-parti systemet, ned på havnen og måske en tur i Limfjorden. God søndag.

odd bjertnes

Ham den nye beskæftigelsesminitser har en plan fgor at 'øge arbejdsudbuddet' med 85000 ?
Yo - 'arbejdsudbuddet' : det er altså en metafor for arbejdsløshedstallets de fakto tilstand :D

Anker Nielsen

Det er virkelig rystende at Danmark skal ledes af den flok. Jeg har svært ved at se et værre ministerhold. Der mangler kun lige Peter Christensen....

Mads Kjærgård

Men så har DA vel reelt set fået en ministerpost! Det er jo for så vidt en meget synlig betaling for den bistand DA har ydet til Venstre, Lars Løkke må føle sig meget sikker i sadlen! Eller hvad?

Thomas Krogh

@ Olivier Gouln
Peter Christensen, var i Palæstina, og blev chokeret, desillusioneret og indigneret. For en stund, og indtil andre fortalte ham anderledes. Han har et hjerte. Måske vil en tid på sidelinjen, gøre en bedre/stærkere mand.

Helene Kristensen

Det må da være en befrielse for DA at sidde med i regeringen, i stedet for at skulle snige rundt i baggrunden og betale sig til goderne, som da de støttede sidste regerings valgkampagne. Under alle omstændigheder er det jo den der betaler gildet, der bestemmer musikken. Direkte afregning er også nemmere at bekæmpe end lusket ind gennem bagdøren. De fik så ikke så meget ud af de betalte strategimøder med Corydon denne gang.

Mads Kjærgård, Uffe Illum og Torben Nielsen anbefalede denne kommentar
Thomas Aniss

Men maa da sige at udnaevnelsen af Jørn Neergaard Larsen som beskaeftigelsesminister, der ganske utilsloeret udelukkende repraesenterer DA's synspunkter og interesser, ikke lader en tilbage med megen optimisme hvad angaar det danske arbejdsmarkeds fremtid.

Herren mener bla. at begrebet "social dumping" er noget nogle tosser har fundet paa for at "skabe kunstige mure imod en sund international konkurrence".

http://www.dr.dk/Nyheder/Politik/Valg2015/Artikler/2015/06/28/091800.htm...

Naa men saa blev den "fjollede" debat da taget af bordet. Daarligere arbejdsforhold, mere ulighed og "working poors" er den eneste vej frem.

:/

Man kan da kun haabe at Venstre har udnaevnt en saa ekstrem og idiotisk beskaeftigelsesminister, for at have et bedre udgangspunkt i forhandlinger. Altsaa ligesom man altid starter urealistisk hoejt/lavt (alt efter om man saelger eller koeber), naar man prutter om priser.

Det er rart af Løkken at han sparer os for endnue flere ministerpensioner både ved at holde kabinettet lille og genbruge mange veteraner.
Og dejligt også at der til hver en tid kan skaffes et flertal mod dette rædselskabinet.

Nu skal venstrefløjen samt socialdemokraterne (eller hvad man nu skal kalde dem, eftersom de hverken længere er særlig demokratisk eller sociale), lære at samarbejde med DF, så kan vi få det modsatte af hvad vi havde under HTS: en blå regering der fører rød politik ;-)
Det kan vel ikke være så svært, bare de gode cafe latte socialister kan droppe noget af deres arrogance overfor de lidt mindre oplyste og sofistikerede kammerater fra Danmarks mest folkelige parti. Lov dem et par grænsebomme, og de går med til hvad som helst, som vi jo allerede har set under Løkkes første rædselskabinet og senere kan man give EU skylden for at de alligevel ikke kan stilles op. Samme kan man gøre med flygtninge- og racerelaterede emner, og i dansk politik er der efterhånden ingen længere der rynker øjenbryn over et par brudte løfter. Så der er intet i vejen for at vi kan få den røde regering som der altid har været flertal for - hvis ikke venstrefløjens elite havde følt sig for fin til at samarbejde med proletarierne fra DF og derved har skubbet de i nallerne på de liberalistiske frem for de socialdemokratiske borgerlige.

Løkke satser med dette kabinet åbenbart på en "blitzkrig" - at slå hurtigt igennem, hamre løs på resterne af velfærdsstaten med fuld kraft og afmontere mest mulig inden oppositionen overhovedet kan nå at gruppere sig. Derfor har han brug for de mange veteraner og skrupelløse ekstremister som Jørn Neergaard Larsen. Lykkes planen, kan han bagefter lave en stor rokade og lade de unge komme i arbejdstøjet. De kan så holde oppositionen hen i ligegyldige skarmydsler i et storslået statsfinansieret underholdningsprogram, et politisk realityshow til massemediernes store glade.