Læsetid: 1 min.

Medie: S peger på Mette F. som konstitueret formand lørdag

Mette Frederiksen ventes at blive udnævnt til konstitueret formand for Socialdemokraterne efter Thornings exit
19. juni 2015

Socialdemokraternes hovedbestyrelse samles formentlig lørdag, og her ventes det, at partiet vil udnævne Mette Frederiksen som konstitueret formand.

Det skriver DR Nyheder, der baserer oplysningen på ’centrale kilder’.

Torsdag valgte Helle Thorning-Schmidt (S) at takke af som partiformand, efter at hun og rød blok havde mistet regeringsmagten ved folketingsvalget.

Der spekuleres samtidig i, at der på mødet lørdag vil blive lagt en plan for, hvornår og hvordan en ny formand skal vælges.

Hovedbestyrelsen kan indkalde til en ekstraordinær kongres, og DR skriver, at den muligvis vil blive holdt inden sommerferien, selvom den egentlig først er sat til at løbe af stablen til september.

Flere socialdemokratiske profiler har allerede udtrykt deres støtte til den afgående justitsminister.

Det gælder eksempelvis tidligere beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen, der mener, at Mette Frederiksen vil gøre sig godt som ny kvindelig formand for Socialdemokraterne.

»Mette (Frederiksen, red.) vil kunne blive en fremragende ny formand for Socialdemokratiet og en fremragende ny statsminister,« siger han til Ritzau.

Han mener også, at det bør gå stærkt med at finde den, der skal tage over efter den nu afgående formand.

»Socialdemokratiet er jo et stort parti, der hurtigst muligt skal være en konstruktiv opposition, og det kræver, at vi har en formand, og der tror jeg på, at Mette Frederiksen er den bedste til at løfte den arv,« siger han.

Han bliver bakket op af folketingsmedlemmet Ole Hækkerup (S), som på Facebook skriver, at han anbefaler Mette Frederiksen som ny formand.

S-kandidaten Peter Hummelgaard Thomsen peger ligeledes på, at den nuværende næstformand bør forfremmes.

»Flot tale af HTS. Flot valgkamp. Tak for ti år i spidsen. Nu håber jeg på og opfordrer Mette Frederiksen til at tage stafetten videre,« skriver Hummelgaard, der er tidligere formand for DSU, på Twitter.

Mette Frederiksen selv har sagt, at hun endnu ikke vil forholde sig til, om hun skal være den næste formand for partiet.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Martin Madsen

Mette! Det er fra slemt til værre - det stakkels socialdemokrati skal også snart finde sig et nyt navn, da deres ledere hverken er sociale eller demokratiske.

Torben Arendal, David Adam, erik winberg, Bernhard Drag og Carsten Mortensen anbefalede denne kommentar
Carsten Mortensen

Anede mig nok at de ville køre pressens darling i stilling - det vil gå ilde.

Herman Hansen

Mette Frederiksen som formand for Socialdemokraterne dur slet slet ikke. Socialdemokratiet har brug for, at finde en ny Nyrup frem af skuffen. Ingen af Socialdemokraternes kendisser egner sig som formand.

odd bjertnes

Socialdemokratiet har brug for, at finde en ny Nyrup frem af skuffen, Herman Hansen ?
Du hader dem virkelig ! :
DF. Aktiv 'krigsdeltagelse'. Privatisering. Øde øer. Svinehunde. Væg-til-væg liberal agitprop. Iturevne bogmaterialer. '...stadig tættere union'. Og stadig færre socialdemokrater.