Læsetid: 3 min.

Ministerier forsømmer offentlighedsportal

Selv om ministerierne er forpligtet til at lægge lovforslag med betydning for aktindsigt på Offentlighedsportalen, sker det ikke. Det er en snigende udhuling af offentlighedslovens regler, siger juristen Oluf Jørgensen, der var medlem af Offentlighedskommissionen
29. juni 2015

Erhvervs- og Vækstministeriet har gjort det. Finansministeriet har gjort det. Og nu har også Beskæftigelsesministeriet og Forsvarsministeriet gjort det – nemlig undladt at offentliggøre lovforslag, der har betydning for borgernes adgang til aktindsigt, på den særlige portal, som Justitsministeriet har ansvaret for.

Den 8. april 2015 fremlagde daværende beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S) således et lovforslag L 184 om ændring af reglerne bl.a. for ATP og Lønmodtagernes Dyrtidsfond, hvorefter det »bestemmes, at lov om offentlighed i forvaltningen ikke skal finde anvendelse på fondenes investeringsvirksomhed«.

Og den 5. maj fremlagde daværende forsvarsminister Nicolai Wammen (S) et lovforslag L 201 om net- og informationssikkerhed. Ifølge forslagets kapitel fem er underretninger fra f.eks. private teleudbydere til det særlige Center for Cybersikkerhed »undtaget fra aktindsigt efter lov om offentlighed i forvaltningen«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Bjarne Andersen
  • Pia Qu
Bjarne Andersen og Pia Qu anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu