Interview
Læsetid: 2 min.

Politisk junioranalytiker: Det bliver uhyggeligt tæt

Det vil ikke komme bag på Informations politiske junioranalytiker, hvis Lars Løkke Rasmussen her i valgkampens absolutte slutfase vil forsøge at sætte et sidste udlændingepolitisk stød ind mod Helles tropper
Vi er ved at nærme os slutspurten i valgkampen, vurderer Informations junioranalytiker nu.

Vi er ved at nærme os slutspurten i valgkampen, vurderer Informations junioranalytiker nu.

Polfoto

Indland
18. juni 2015

Valgkampen går i dag ind i sin absolutte slutfase, og i dag skal partierne virkelig i arbejdstøjet for at hente de magiske to procent i meningsmålingerne, som i slutspurten kan indbringe enten Lars Løkke Rasmussen eller Helle Thorning-Schmidt nøglerne til Statsministeriet. Det siger Informations politiske junioranalytiker Mathias Koch Stræde eksklusivt til Information.

»Det er her i den absolutte slutfase, når hr. og fru Danmark skal i stemmeboksen, at politikerne virkelig skal ud og møde vælgerne i øjenhøjde og forsøge at mobilsere de sidste tvivlere,« siger Mathias Koch Stræde til Information.

Han peger på, at Venstres masterplan igennem længere tid har været at fremstille Socialdemokraterne som såkaldte ‘slappere’ på udlændingeområdet, og det vil ikke overraske ham, hvis Lars Løkke Rasmussen forsøger at sætte et sidste udlændingepolitisk stød ind mod sin modstander på selve dagen, hvor danskerne skal i stemmeboksen.

»Det kan måske være svært at gennemskue, hvis man ikke arbejder med politik til daglig, men jeg er ikke et sekund i tvivl om, at det er Venstres strategi,« siger Mathias Koch Stræde, der ikke tøver med at udnævne udlændingeområdet til den kampplads, hvor den afgørende kamp skal stå:

»Tilstrømningen er virkelig noget, der bekymrer hr. og fru Danmark, og det er også her, at blå blok har en mulighed for at drive en kile ind mellem regeringspartnerne og hente nogle vælgere ind over midten.«

– Men har blå blok ret i, at regeringen er skyld i en øget tilstrømning af asylansøgere?

»Det, jeg kan sige, er, at de på rød stue virkelig skal ud og lukke nogle flanker af, hvis ikke Lars Løkkes tropper skal have held med deres stategi.«

– Men er regeringen faktisk skyld i den øgede tilstrømning?

»Nu bliver det måske lidt teknisk og svært at forstå, hvis man ikke har sin daglige gang i korridorerne på Christiansborg, men det, jeg kan sige, er, at regeringen i dén grad har en åben flanke, og jeg tøver ikke et sekund med at sige, at det er årsagen til, at regeringspartierne virkelig har blødt stemmer i løbet af de sidste par dage.

Men lytter man til de politiske vandrør, så er strategien i Helle Thorning-Schmidt-lejren at forsøge at spille en såkaldt game changer her i den absolutte slutfase og dreje fokus over på Lars Løkke Rasmussens person, der jo har fået nogle alvorlige ridser i lakken. På den måde vil man forsøge at gøre valget til det, man nede i det politiske maskinrum kalder en præsidentvalgkamp.«

– Så hvad er dit svar på, hvem der er skyld i tilstrømningen?

»Hvis du spørger mig, om strategien vil virke, må jeg bare sige til dig, at det er svært at spå, især om fremtiden. Men det er én ting, jeg ikke tøver med at sige, og det er, at det bliver uhyggeligt tæt.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Mathias Koch Stræde svarer allerede som en fuldblods politiker.

Vibeke Rasmussen

Nej, som politisk analytiker (/kommentator/ korrespondent). Min absolutte yndlings af slagsen. :-)

Der er kun én af flosklerne, der smutter for Mathias Koch Stræde: Han citerer Storm P. korrekt! En 'rigtig' analytiker/ politiker afslører sig ved at udelade ordet 'især', og siger i stedet: "Det er svært at spå om fremtiden". :-p

Jens Jørn Pedersen

Det værste, der kan ske for Danmark, er at LLR bliver statsminister ! ! !
Danmark kan ikke være bekendt at være repræsenteret af ham!

Anne Eriksen

Ja, det er meget tæt og lige op over, også fordi det er valgdagen (den sidste).
At Lars Løkke heller ikke er en præsentabel (i flere henseender, selvom han har tabt sig :)) er der heller ikke nogen, der er i tvivl om.
I kølvandet på denne valgkamp kan vi kun folde hænderne og håbe på et mirakel.