Analyse
Læsetid: 2 min.

Politisk Valgpost - dag 17: Lidt mere om udlændinge plus folkeskolen og James Bond

Med under en uge tilbage af valgkampen er udlændinge stadig emnet, der fylder i medierne. Men nu er det ikke rød mod blå, men bare blå
Indland
12. juni 2015

Dagens nyhed

Mens Socialdemokraterne og Helle Thorning-Schmidt har daglige udfordringer med at håndtere forskellige forslag fra Morten Østergaard og de Radikale, har de borgerlige partier - indtil nu - i valgkampen været mere eller mindre forskånet for de store uenigheder mellem partierne. Men nu melder Liberal Alliance, at partiet ikke er enig med de andre borgerlige partier, når det handler om, hvorvidt asylansøgere skal have mulighed for at bo uden for asylcentre. Det skriver Jyllands-Posten.

»Vores udgangspunkt er, at de mennesker, som er kommet til Danmark, skal behandles ordentligt. Det gik vi til valg på sidste gang. Det var et løfte, som vi opfyldte. Jeg tror sådan set, at de fleste danskere er enige med os i, at når folk er her, skal de behandles ordentligt,« siger Anders Samuelsen til avisen og understreger over for avisen, at sagen for ham er principiel.

Samtidig langer to markante Venstre-profiler nu ud efter Dansk Industri på udlændingeområdet.

»Dansk Industri har en klap for øjet. De kigger meget enøjet på den her problemstilling«, siger Martin Geertsen til Politiken, som sammen med Søren Pind kritiserer DI. 

Kritikken kommer efter, at DIs direktør, Karsten Dybvad, og den radikale uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen tidligere på ugen sammen havde forfattet en kronik til Politiken, hvor de blandt andet skriver, at udenlandsk arbejdskraft bør være et »plusord frem for fyord i både medier og politik.«

Dagens tal: 1 + 2

Antallet af milliarder kroner, som SF og Enhedslisten ønsker at afsætte til folkeskolen

Mens Thorning og Løkke diskuterer udlændinge og asyltal, gør SF og Enhedslisten nu klar til at investere mere i folkeskolen, hvis rød blok genvinder flertallet efter valget. Begge partier er klar til at give folkeskolen en milliardindsprøjtning over de kommende år. SF vil sætte en milliarder kroner af, mens Enhedslisten ønsker det beløb fordoblet.

»Det lyder selvfølgelig floskelagtigt, men jeg ser folkeskolen som en trampolin, der gør det muligt for alle børn at få det liv, de gerne vil have. Hvis der er uro om den, så bruges kræfterne forkert hos alle,« siger SF’s formand, Pia Olsen Dyhr.

»Det er jo åbenlyst, at folkeskolereformen er gået helt galt. Vi ser en rekord i sygemeldinger, lærerflugt fra folkeskolen og stigende utilfredshed fra forældre og elever. Det er på tide, at partierne bag lærerindgrebet og folkeskolereformen – fra SF til Dansk Folkeparti – erkender, at det er gået helt, helt galt,« siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Dagens overraskelse

Han »har en langt bedre kropsholdning og er lidt James Bond i sin fremtoning.« Den er god nok. Det er der virkelig én, der har sagt om en politiker i dansk politik. Den bedre kropsholdning er i forhold til Lars Løkke Rasmussen, og James Bond-attituden er Anders Samuelsens. Politiko.dk har bedt tre 'eksperter' - en politisk kommentator, en grafiker og en sminkør om at vurdere partilederne, og det er der kommet ganske overraskende betragtninger ud af. Gå selv på opdagelse.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Søren Kristensen

Den analyse der var i tv forleden, hvor politikernes stemmer og toneleje blev gransket var både interessant, morsom og uundgåeligt en anelse ond. Men sådan må det jo være når sandheden skal frem. X-faktor for politikere.

Bjarne Falk Rangård

Ja udlændinge bliver diskuteret fordi blå forventer at trække stemmer som de gjorde i 00´erne.
Men nu kan de blive mere afhængige af DF end de havde forventet og derfor løber Venstre længere og længere ud i ekstremerne.
Reduktion af ulands-hjælp, som bliver anvendt op til flere gange, reduktion af asyl-søgere uden at tage hensyn til at der bliver flere af dem i verden på grund af krige som Danmark selv deltager militært i.
Generelt skal økonomiske problemer løses af dem der har de laveste indkomster og er i størst relativ nød. Det er det gennemgående træk specielt hos Venstre.
Kontanthjælpsmodtagere, hvor der ledes med lys, lup og lygte for at finde urimeligheder og enkeltstående kasuistikker der andrager ganske få mennesker gøres til vitale problemer for velfærdsstatens overlevelse. Og hvor detaljer om det moderne kontanthjælpsloft afventer at danskerne har taget stilling på uoplyst grundlag, læs efter valget.
Asylsøgere hvor man på trods af alle undersøgelser uden bevisførelse postulerer afhænger mere af hvordan danskerne behandler dem en det faktuelle antal i verden.
Når der spørges til bevillinger til militær indsats der kan producere flere asylsøgere er der ingen smalle steder.
Anskaffelse af nye fly til at føre flere krige diskuteres behændigt ikke i sammenhæng med konsekvenserne af krigene.
Internationale FN-konventioner må vi nok se på !!! UHauha siger jeg bare, det forventer man ikke af et parti der vil i regering.
Det ville være befriende hvis Liberal alliance står fast på at man skal opføre sig anstændigt. Ikke fordi deres samfundsmodel tiltaler mig, men anstændighed og medmenneskelighed er vel uafhængig af økonomisk model, eller ?
Endelig ville det klæde Venstre hvis de kunne blive enige om de vil lægge sig tæt op af David Cameron eller ej ? Men det vel også for ikke at tabe stemmer til DF.

Kan journalister ikke spørge Lars Løkke hvor lang tid det vil tage USA og DK at neutralisere Syrien? Det er jo relevant, når vi afviser flygtninge fra dette land.
Eventuelt spørge hvornår vi får iranske flygtninge? For US og DK forsætter jo med Iran efter de har hilst på Syrien.
Gad vide hvornår Kina banker i bordet.