Analyse
Læsetid: 2 min.

Politisk Valgpost - dag 20: Trussel mod Thorning, dækning i dagpenge og gøgleri

Så er vi i gang med valgugen! Efter en weekend med vidt forskellige økonomiske planer fra S og R og en fremstrakt hånd fra Løkke til fagbevægelsen er valgugen kommet stille i gang
Indland
15. juni 2015

Dagens nyhed

Selv om Helle Thorning-Schmidt og Morten Østergaard søndag forsøgte at få flyttet de sidste dage af valgkampen fra udlændingeområdet og ind på det økonomiske spor, som passer dem bedre, er alt ikke fryd og gammen. For nu forsøger SR-regeringens tre støttepartier, Enhedslisten, SF og Alternativet, at presse Socialdemokraterne til at konkretisere, hvilke reformer de påtænker i den kommende valgperiode. Det skriver Jyllands-Posten

I lørdagens Information var finansminister Bjarne Corydon ude at sige, at det er nødvendigt at udvide reformbegrebet, så det ikke kun handler om at øge arbejdsudbuddet. Men heller ikke her ønskede den socialdemokratiske topminister at konkretisere reformønskerne yderligere.

»Mange arbejdsløse, førtidspensionister og langtidssyge er blevet hårdt ramt af regeringens hidtidige reformer. De mennesker fortjener et klart svar på, om de igen skal stå for tur efter valget,« siger politisk ordfører Johanne Schmidt-Nielsen til Jyllands-Posten.

Dagens tal: 10

Danmarks placering på en liste over dækningsgraden ved dagpenge ud af 14 lande.

I 2001 lå vi nummer 1. I dag er vi nummer ti ud af 14 lande, når det handler om at have den bedste dækningsgrad ved dagpenge, hvis man skulle være så uheldig at blive arbejdsløs. Det skriver Politiken.

Det er Forskningscenter for Arbejdsmarkeds- og Organisationsstudier ved Københavns Universitet (Faos), som har sammenlignet den såkaldte kompensationsgrad i de 14 gamle EU-lande i et nyt notat.

Hvor danske dagpengemodtagere i 2001 kunne regne med at få dækket 66 procent af deres løn ved ledighed, er tallet i 2012 40 procent. Kun England og Holland har en dårligere dækning blandt de lande, vi normalt sammenligner os med, skriver Politiken.

Dagens overraskelse

Nettet og Facebook svømmer over med valgvideoer i disse uger. Nogle er gode, andre er ringe. Alternativet har nu lanceret deres sidste valgvideo, som oser af selvironi. Her tager partiet selv fat om fordommene om dem, og det er herligt! Men Uffe Elbæk bør altså faktatjekkes! For, Uffe, slår du selv den flik-flak?!

Nu vi er ved selvironi, bør Venstres Karsten Lauritzen også lige have en thumbs up for denne.

Dagens annonce (ekstra feature)

Rent undtagelsesvist tilføjes lige en ekstra kategori til valgposten: Efter ikke at have givet lyd fra sig siden udgivelsen af 'Den Hemmelige Socialdemokrat' omkring vinterferien 2014, har forfatteren og/eller forlaget Artpeople indrykket en helsides annonce i dagens udgave af Politiken. Noget tyder på, at der er materiale til en 2'er af sladderbogen fra den socialdemokratiske folketingsgruppe på Christiansborg...!

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

peter fonnesbech

Nu findes der desværre ikke en gratis oversættelselse-funktion på nettet, hvor man kan få oversat rækken af af politiske newspeak begreber.

I oventnævnte artikel taler Corydom om at udvide reformbegrebet, dvs. at skulle foretage yderligere nedskæringer, og i en tidligere artikel talte samme mandsperson om at udvide arbejdsudbuddet, dvs. forøge antallet af ledige hænder mao. antallet af arbejdsløse.

I andre sammehænge taler han om at Danmarks økonomi er ved at blive bomstærk, og socialdemokratiet taler generet og velvilligt om at tage vare på velfærdstaten og trygheden.

De er da de mest skiziode og utroværdige udmeldinger at komme med, og de hænger overhovedet ikke sammen, hverken rationelt eller logisk.

Peter Jensen

Pointen er, Fonnesbech, at går den - så står den.

Og dansken er så dum, så dejlig, så dirkefri i sin forbrugerbevidsthed at selv det skizoide forstås som noget, man blot er for dum til at begribe.

peter fonnesbech

Måske har du ret Peter Jensen !

Søren Kristensen

Der er vist ingen hjælp at hente hos journalisterne, de bliver også ved med at tale om arbejdsudbud, når de mener arbejsløs arbejdskraft. Vi bliver simpelthen nødt til at lære det eller er den allerede feset ind? I så fald er man jo bare et brokkehoved. Gad vide hvad detektor siger, forstår vi hvad de taler om?

peter fonnesbech

Men jeg undrer mig over, at der ikke er nogen journalister, som bider sig fast her , og ikke slipper før de har fået noget et ordentligt svar.

Flemming Berger, Anne Eriksen og Vibeke Rasmussen anbefalede denne kommentar
peter fonnesbech

Paradokserne skriger jo til himlen !

Måske man skulle sætte journalist-lønningerne ned på dagpengesatsen. Kunne det ikke være en motivation? Synes jo argumentationen derfor er givet før.

Dem med indflydelse har det for godt, så enkelt er det. Giv dem samme mængde lidelse, som de direkte og indirekte udsætter rigtig mange danskere for, så vil der måske begynde at ske forandringer.

peter fonnesbech

Der er intet som den retfærdige harme, særligt når selv er blevet ramt!

Interessant er det, at DR ikke har nyheden om dagpengedækningen på deres nyhedsforside på nettet, men kun nederst nede, når man klikker på "Alle Nyheder".

Det virker underligt, at DR ikke vil give plads på nyhedsforsiden til denne ret så interessante nyhed, når DR godt kan finde plads til sex-manglende nonner og deslige...

Ville lige dele min undren...