Analyse
Læsetid: 1 min.

Politisk Valgpost - dag 21: Ældre, støttejobs og hvem kan overleve et valgnederlag?

Efter at have været fraværende i valgkampen rykker de ældre helt frem i forreste linje i valgkampens slutspurt. Både Løkke og Thorning vil gøre det bedre på ældreområdet.
Indland
16. juni 2015

Dagens nyhed

Det er den gruppe i samfundet, som vokser allermest, men indtil nu har de i valgkampen været helt usynlige. De ældre bliver dog ikke overset, for på en af valgkampens allersidste dage er både Helle Thorning-Schmidt og Lars Løkke Rasmussen klar med konkrete løfter til den store vælgergruppe. Det skriver Berlingske

Helle Thorning-Schmidt vil – hvis hun vinder valget – kulegrave forholdene for landets ældre. Lars Løkke Rasmussen er klar med en milliard kroner og en handlingsplan for ældre patienter, skriver avisen.

Dagens tal: 3

Antallet af milliarder kroner, der sidste år blev brugt på at oprette 11.000 støttede fuldtidsstillinger i kommunerne.

Det er dyrt at sende ledige i støttet beskæftigelse så som nyttejob, seniorjob og løntilskudsjob. Sidste år brugte samfundet tre milliarder kroner på at støtte 11.000 fuldtidsstillinger. Det viser en ny analyse foretaget af firmaet Analyze! for Ugebrevet A4

»Vi mener, man skulle bruge pengene på at ansætte flere i helt ordinære stillinger de steder, hvor kernevelfærden slår så voldsomme sprækker, at det gør ondt at se på,« siger næstformand i FOA Mona Striib.

Dagens overraskelse

Der findes snart sagt ikke det spørgsmål, 'danskerne' ikke er blevet stillet af meningsmålingsinstitutterne i denne valgkamp. Nu har Megafon for Politiken og TV 2 også spurgt danskerne om, hvad der skal ske med henholdsvis Helle Thorning-Schmidt og Lars Løkke Rasmussen i tilfælde af et nederlag til dem på torsdag. Og mens vælgerne notorisk dømmer Løkke ude på troværdighedsmålingerne, er det faktisk kun 23 procent, der er enten helt eller overvejende enige i, at det vil være bedst, at Venstres formand også efter et nederlag hedder Lars Løkke Rasmussen, skriver Politiken.

Til sammenligning er 28 procent af de adspurgte helt eller overvejende uenige i, at Helle Thorning-Schmidt vil være den rette leder for Socialdemokraterne, hvis hun og rød blok lider et nederlag.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Helene Kristensen

Ja selvfølgelig vil Helle kulegrave forholdene for de ældre. Helt ærligt, hun kunne jo bare læse diverse artikler i aviserne, snakke med almindelige mennesker ude i virkeligheden og noget helt oplagt, snakke med de mennesker der har med ældre at gøre - så ville hun kunne bruge pengene direkte på de ældre i stedet for at putte pengene i lommerne på regnedrenge og forskere.

Hvad angår støttede stillinger, så er kassetænkning blevet en livsstil hos politikerne. Sund fornuft er ikke en spidskompetence i de kredse.

erik mørk thomsen, Bodil Waldstrøm, Lilli Wendt, lars abildgaard, peter fonnesbech, Carsten Mortensen, Peter Knap og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Peter Jensen

Helene Kristensen, det er ikke nok at tale med dem, det handler om. Faktisk ville det nok kun forvirre Helle og Co. - eller berøre hende negativt? Så er det sikrere at have nogle tal på en skærm samt nogle respektable kilder med cv'et i orden; ellers har man heller ikke noget at henvise til i den evindelige talkrig med de øvrige kombattanter i konkurrencedemokratiets kælne kaos. Og hvordan ser man mon så ud? Ikke godt.

Steffen Gliese

Det er absurd at tro, at man kan lave tilbud til borgerne, der ikke tager højde for disses forskellige behov. Historien i går om en mand, der får skiftet sengetøj en gang om måneden - det gør jeg også - viser sig at handle om, at han tilbringer så meget tid i sin seng, at han selvfølgelig skal have skiftet langt oftere.
Når det er sagt, så lever de fleste rigtig udmærket på en folkepension, min egen mor inklusive; men hun har selvfølgelig også indrettet sig i provinsen i en ejerlejlighed, der er til at betale. Desværre kan vi jo se, hvordan politikerne botaniserer i de økonomiske afstivninger, de ellers i god mening etablerer for folk - med ophævelse af den ene pulje efter den anden, der var skabt med henblik på fremtiden, men som bliver opsagt, fordi politikerne ikke kan bekvemme sig til at tage fra de rige og give til de fattige.
Men jeg synes nu, at det er det, vi skal: afskaf indkomstskatten og lad den afløse af en afgift på virksomhedsdrift. Så bliver det mere tydeligt, hvor pengene kommer ind i samfundet, og det bliver ikke et særskilt politisk mål at nedsætte en skat, der ikke er andet end en mekanisme til at hente de penge ud af produktivt erhverv, som disse ikke godvilligt erlægger i virksomhedsskat. Med stadig mere og mere produktion automatiseret giver det god mening på den måde at beskatte robotterne fremfor menneskene.
Så kan vi også gøre op med den håbløse blindgyde, der forbinder retten til at leve og eksistere i samfundet med et aktivt liv på arbejdsmarkedet.

Mikael Velschow-Rasmussen, Anne Eriksen, Bodil Waldstrøm, Helene Kristensen og Peter Knap anbefalede denne kommentar

Peter Hansen. Godt tænkt og skrevet. Kan begrebet skat ikke ændres til at være leje for retten til at udnytte fælles resurser og samfundsgoder?

Bodil Waldstrøm, Helene Kristensen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Jens Lerdorf

De ældre er godt klar over at flertallet stemmer på
endnu større afkast til den stats støttet rige elite
endnu mere stats sabotage af overenskomster
endnu værre stats mobning af arbejdsløse
endnu hårdere flygtninge restriktioner
endnu flere politi 'angrebs' våben
endnu tydeligere NWO skygge
en dansk Bilderberg eliteloge
overvågnings NLF kontrol
hadekebab af muslimmer
Dongs gangster friløb
sorte kredit banker
dobbelt kasketter
krigs medaljer
slavelandia
miljø plat
jobnet
så stem nu på det du har kært !!!

Herman Hansen

De væsentligste ord i denne valgflæsk omgang synes at være ord som useriøs, panisk, desperat og skræmmekampagne.

Danmark kan vist ikke komme længere ned i den politiske mudder end vores såkaldte politikere har trukket landet. Kampagnen appellere udelukkende til den absolut mindst tænkelige fællesnævner og den mest tåbelige vælger.

Hele holdet bør køres på lossepladsen og demokratiet genoprettes.

Peter Hansen
"Når det er sagt, så lever de fleste rigtig udmærket på en folkepension"
Grundbeløb + tillæg for enlig : ca. 12000,- efter skat ca. 8000,- pr. måned

Kassetænkning i kommunerne og regionerne er ødelæggende for samfundet. Besparelserne ved at fyre en sosuassistent eller en pædagogmedhjælper betales af staten i form af større omkostninger til overførselsindkomster og jobcentre, samt ved sygedagpenge til de tilbageblevne nedslidte og stressede medarbejdere. Samtidig lider de ældre og børnene under manglende omsorgspersonale.

Tudetosset!

Når det drejer sig omsorgsjobs i lavtlønsområdet, så er besparelser ved fyring af medarbejdere hurtigt ædt op og betalt af andre samfundskasser!

Hvis man flyttede arbejdsløse omsorgspersoner retur til pleje og børnesektoren på ordinære stillinger, så vil man reducere overførselsindkomsterne, får større skatteprovenue, få tilfredse ældre og glade ustressede børn, og SAMTIDIG kunne man sætte mere skub i forbruget, hvilket ville gavne detailhandel m.m.

Mikael Velschow-Rasmussen og Anne Eriksen anbefalede denne kommentar
Jens Jørn Pedersen

Politikerne misforstår opgaven, der går ud på at strukturere samfundet overordnet. De går alt for langt ned i detaljen, hvilket kendetegner den dårlige leder. Ved at gå in i detaljen mistes overblikket!
Det er hovedsageligt Lars Løkke, der starter detaljeræset.
Man kan være uenig med Bjarne Corydon, men tænk på Peter (Gris) Christensen som mulig afløser. Peter har ingen indsigt og ingen overblik, kun indlærte floskler.
Folkene, LL omgiver sig med, har ikke kvaliteterne til et ministerembede.

Felix Austin

Peter Hansen

Der ER meget gode grunde til IKKE at overgå til virksomhedsbeskatning istedet for den mere indirekte indkomstskat.
Af de mere indlysende er at man ikke ønsker at gøre erhvervslivets søjle i samfundet mere vigtig end den er i stand til at bære.
En anden er at erhvervlivet ikke selv kan TÅLE at blive mere vigtig end det føler sig allerede.
En tredie er, at man ikke skal overse at et mere kompliceret skattesystem KAN gøre mængden af fordelingen større.
Men principielt har du ret i at skat egentlig kun kan og bør opkræves der hvor værdierne skabes.
Resten er kun regulering af systemfejl.