Læsetid: 4 min.

Auditørundersøgelse af fangesag bliver smal

Det er positivt, at Auditørkorpset nu går ind i sagen om håndteringen af fanger under Irakkrigen, mener menneskerettighedsekspert. Der bliver dog ikke tale om en lige så omfattende undersøgelse som den, den nedlagte Irak-kommission skulle have gennemført
Selvom auditørkorpset vil lave en undersøgelse af fangehåndteringen under Irakkrigen, vil den ikke være så omfattende som den, Irak-kommissionen skulle have lavet.

Selvom auditørkorpset vil lave en undersøgelse af fangehåndteringen under Irakkrigen, vil den ikke være så omfattende som den, Irak-kommissionen skulle have lavet.

Peter Hove Olesen

18. juli 2015

Forsvarets Auditørkorps har nu valgt at indlede en undersøgelse af, om der er begået noget strafbart i forbindelse med danske styrkers håndtering af fanger under den danske krigsindsats i Irak. Den uafhængige militære anklagemyndighed vil således undersøge netop nogle af de forhold, som den nedlagte Irak- og Afghanistan-kommission skulle have gransket.

Men selv om Auditørkorpset nu går ind i sagen, skal man ikke forvente en lige så tilbundsgående eller omfattende undersøgelse af den danske fangehåndtering under Irakkrigen som den, kommissionen ville have gennemført. Det siger forskningschef Thomas Gammeltoft-Hansen fra Institut for Menneskerettigheder, der tidligere har beskæftiget sig med spørgsmålet om staters menneskeretslige ansvar for fanger i forbindelse med militæroperationer.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Niclas Darville
Niclas Darville anbefalede denne artikel

Kommentarer

Anker Nielsen

@Steen Sohn Hvad angår ordet 'tabgået' er det et gammelt ord.Det fremgår af ODS, som beskæftiger sig med det danske sprog fra 1700-1950. Hvis du slår det efter i Den Danske Ordbog, som beskæftiger sig med det danske sprog fra 1950 og frem til i dag, og som fortløbende opdateres, så er det ikke en del af det danske sprog. Der er ingen tvivl om at taskforcen bruger ordet 'tabtgåer' fordi det lyder bedre end forsvundet. Under alle omstændigheder har de smidt dokumenter væk eller de er ihvertfald ikke tilgængelige....

Steffen Gliese

Tabtgået er selvfølgelig stadig et dansk ord, det er dannet helt efter reglerne for adverbisering af tillægsformer.