Nyhed
Læsetid: 1 min.

Ministre skal udspørges om særbehandling af Apple

Skatteminister Karsen Lauritzen (V) og Energiminister Lars Chr. Lilleholt (V) skal svare på, hvor meget staten mister i afgifter ved den »udviklede løsning for Apples Datacenter i forhold til normal afgiftsbetaling
Indland
1. august 2015

Det bliver nu op til to siddende ministre at komme med svar på, om der er blevet ydet særbehandling til Apple for at få it-kæmpen til at investere 6,3 milliarder kroner i et datacenter i Foulum nær Viborg. Det skriver Børsen.

Det er Enhedslistens energiordfører, Søren Egge Rasmussen, som kræver at få klarhed over det fire år lange forløb, som fandt sted under den foregående regering i en arbejdsgruppe ved navn Projekt Orkan.

»Hvis der er sket forskelsbehandling, fordi det drejer sig om Apple, så er det en alvorlig sag,« siger Søren Egge Rasmussen til Børsen.

Skatteminister Karsen Lauritzen (V) og Energiminister Lars Chr. Lilleholt (V) skal blandt andet svare på, hvor meget staten mister i afgifter ved den »udviklede løsning for Apples Datacenter i forhold til normal afgiftsbetaling«.

Ifølge Børsen var det centralt for den tværministerielle gruppe Projekt Orkan at få reduceret Apples afgifter til blandt andet C02.

»Vi skal have svar på, om den kreative løsning udelukkende drejer sig om fritagelse for CO2-afgift eller om sagen er større, forklarer Søren Egge Rasmussen til Børsen.

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Herman Hansen

Når et helt lands borgerlige befolknings andel agere hysteriske pop fans... Hvor herre bevares. Om Apple placere en kæmpe harddisk i Danmark eller ej er jo til syvende og sidst total ligegyldigt.

Et udviklingscenter ville være noget helt helt andet og jublen værd. Men bare en monolit...

erik mørk thomsen

Nu var det, SR-regeringen, med Enhedslisten som støtteparti, der gav Apple forskel behandlingen.
Så Enhedslisten burde spørge sig selv om, hvordan tillod vi det!