Baggrund
Læsetid: 2 min.

Spin af egen avl

Venstre foretrækker at ansætte spindoktorer, der er ruget ud i Venstre
Indland
21. juli 2015

Af den smalle Venstre-regerings 15 nyansatte spindoktorer har de 13 en fortid i partiet Venstre. Det har Berlingske påpeget. Tre af spinnerne er hentet direkte fra Venstres sekretariat, hvor knap halvdelen af spinnerne har været ansat.

Det er en ganske anden spinsammensætning end under Fogh-regeringen. Her var i 2004 halvdelen af ’de særlige rådgivere’ personer med en fortid ved dagbladene eller de elektroniske medier. Kun tre-fire af dem havde trådt deres barnesko i Venstres sekretariat.

Professor Jørgen Grønnegaard Christensen, der er medforfatter til flere betænkninger om spindoktorer, siger til Berlingske:

»Ulempen er, at det kan blive sammenspist, og man risikerer i højere grad at få eftersnakkere.«

Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup, er endnu skarpere i sin kritik:

»Jeg synes, det er skatteborgerne uvedkommende, og man risikerer en amerikanisering af dansk politik, fordi man i stigende grad udskifter embedsmandsapparatet med partisoldater, når der er valg.«

Peter Skaarup fortsætter:

»Det bliver lynhurtigt sådan nogle kamikazepiloter, hvis karriere falder helt sammen med ministerens ... Det skaber en skævvridning, hvor der er nogle celler, som ikke er en del af det neutrale embedsapparat, som vi kender i Danmark.«

Uforklarligt

Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, er i disse uger travlt beskæftiget med – i sagen om den nedlagte Irak-kommission – at forklare det, som han ikke kan forklare, og forsvare det, som ingen kan forsvare.

Også i sagen om de partiskolede ’særlige rådgivere’ er Jakob Ellemann-Jensen villig til at gå planken ud for sit parti. Jakob Ellemann-Jensen afviser, at det overhovedet er et problem. Tværtimod kalder han det »utroligt naturligt« at »medbringe en ven udefra«. Utroligt naturligt! Så kan det da vist heller ikke være naturligere.

Bag Ellemann-Jensens ord ligger tilsyneladende en erkendelse af, at partiet Venstre kun møder venner, hvis det selv har dem med hjemmefra.

Men hvis Venstre synes, at egen avl er godt, må indavl være endnu bedre. Måske skulle Venstre på finansloven få sat en særlig uddannelse af spindoktorer – med undervisningslokaler i Venstres sekretariat og Venstres folketingsmedlemmer som lektorer, eksaminatorer og censorer. Fortrinsret til optagelse på skolen gives til ansøgere, der kan dokumentere mindst fem generationer landbo-blod i årene og et diplom fra CEPOS-Akademi.

For at sikre den ubetingede loyalitet over for Venstre kunne partiet tage det skridt videre at gøre det til en betingelse for prominent position i partiet, at man i lige linje nedstammer fra tidligere Venstre-koryfæer. Nåeh nej, for resten, det gør partiet jo allerede. Det vil Jakob Ellemann-Jensen formentlig kunne bekræfte. Måske vil han henvise til sin gruppefælle, landets nuværende social- og indenrigsminister, Karen Ellemann.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Peter Sterling

Mere spin, journalisterne spinner rundt som Suffier, lykkelige for bare at komme ud i medierne, få flere penge, yes men. Kommunerne og politikerne opruster imod journalisterne, befolkningen og sandheden. http://www.information.dk/telegram/539878

Jens Jørn Pedersen

Selv de gamle despoter vidste, at de skulle have en til at sigesandheden, hvis ikke de skulle blive for magtfuldkomne og miste balancen.
Men det ved Venstre ikke. LLLR (Lars Løftebryder Luskefis Rasmussen) er ved at tro, at han kan gå på vandet.
Jeg vil opfordre oppositionspartierne til at komme ud af starthullerne, ellers går det gruelig galt for Danmark!

Einar Carstensen, Torben Nielsen, Anne Eriksen, Flemming Berger og Carsten Wienholtz anbefalede denne kommentar