Læsetid: 3 min.

Anklagere tilbageholder viden om upræcise masteoplysninger

En række forsvarsadvokater kritiserer, at anklagere og politiets ekspertvidner ikke fremlægger usikkerhederne ved masteoplysninger, når straffesager behandles i retten
1. september 2015

Når landets anklagere i retten fremlægger såkaldte masteoplysninger, der skal dokumentere en tiltalts bevægelser, så udelader de typisk, at masteoplysningerne ikke altid er præcise. Det fremgår af en rundspørge, som Information har udført blandt danske forsvarsadvokater.

I weekenden kunne Information fortælle, hvordan unøjagtige masteoplysninger var medvirkende til, at en kvinde sad fængslet 11 måneder for mordet på sin eks-mand for derefter at blive frifundet, og hendes sag er langtfra den eneste, hvor den manglende præcision i masteoplysningerne er veldokumenteret.

Læs også: ’Jeg vidste jo, at jeg var uskyldig’

76 advokater, der til daglig er forsvarere i straffesager, har deltaget i Informations rundspørge, og blandt dem siger 51 advokater, at anklagerne og de politividner, der indkaldes for at præsentere masteoplysningerne, enten ‘sjældent’ eller ‘aldrig’ gør retten opmærksom på, at masteoplysningerne kan være upræcise.

Rundspørgens resultat overrasker ikke Henrik Stagetorn, der er tidligere formand for Landsforeningen af Forsvarsadvokater.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu