Læsetid: 4 min.

DF-forslag kan næppe modgå 10 års centralisering

Dansk Folkepartis forslag om at rykke statslige styrelser ud i provinsen kan højst blive et plaster på såret efter 10 års centralisering, hvor tusinder af arbejdspladser er rykket ind i byen. Hvis politikerne vil bremse urbaniseringen kræver det en langt større indsats, lyder det fra eksperter
En befolkningstilstrømning mod de større byer har fundet sted siden midten af 1800-tallet, men er accelereret efter kommunalreformen i 2005. Det vil Dansk Folkeparti ændre på.

Jakob Dall

8. august 2015

Engang lå der et miljøcenter i Sorø, et i Nykøbing Falster og et i Roskilde. Efter to omgange nedlagde Venstre-regeringen miljøcentrene og flyttede opgaverne til København sammen med de arbejdspladser, som centrene skabte rundt om i Danmark.

Nu vil Dansk Folkeparti blandt andet flytte Miljøstyrelsen og Naturstyrelsen ud af København. For står det til DF vil nogle af de selv samme arbejdspladser, som flyttede til hovedstaden op igennem 00’erne, komme tilbage til landdistrikterne. Formålet med at flytte styrelserne ud af København er ifølge DF at skabe vækst og arbejdspladser i provinsen.

»Vi er selvfølgelig kede af, at den tidligere regering centraliserede så meget, som de gjorde. Det her forslag handler om, at det er muligt at modvirke, at urbaniseringen kan blive så voldsom,« siger Mette Dencker, landdistrikter- og øordfører for DF.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Herman Hansen

Flyt de store uddannelses institutioner ud af byerne frem for at stable dem oven på hinanden af København, Aarhus, Odense og Aalborg.