Læsetid: 4 min.

En helt særlig mand

Fællesskabsprisen uddeles for andet år i træk for at sætte fokus på helt almindelige mennesker, der hjælper andre. En af vinderne er Taxa-Arne
Arne Pedersen transporterer hver dag børn til og fra skole. Her siger han farvel til et af dem, efter at have kørt fem minutter fra Bakkeskolen til sit hjem i Gladsaxe.

Arne Pedersen transporterer hver dag børn til og fra skole. Her siger han farvel til et af dem, efter at have kørt fem minutter fra Bakkeskolen til sit hjem i Gladsaxe.

Ulrik Hasemann

19. august 2015

I hjørnet af forruden sidder en lille elefantbamse, afbleget af solen, og skæver i retning af en mand med panamahat og mørke solbriller. Elefanten har siddet der i 20 år. Den er en gave til manden med hatten, Arne Pedersen eller bare Taxa-Arne, der er taxachauffør og i 30 år har kørt børn med mentale handicap til og fra skole.

Arne Pedersen er en ud af ti vindere af Fællesskabsprisen 2015. For andet år i træk uddeles prisen, som er stiftet af Mette Frederiksen og 11 organisationer og virksomheder, for at hylde helt almindelige mennesker, der gør en ekstraordinær indsats for fællesskabet i Danmark.

Taxa-Arne blev nomineret, fordi han ifølge forældrene til de børn, han har kørt frem og tilbage mellem skole og hjem igennem flere årtier, har gjort en forskel for deres børn.

»De mindste børn, der kører med Arne, drømmer om at blive som ham, når de bliver store. De vil køre taxa og gå med Panamahat. Og de store børn vil bare gerne køre med Arne, for det er så hyggeligt i hans bil,« skrev Ann Britt Donovan, der er mor til Sigurd, da hun nominerede Arne Pedersen til Fællesskabsprisen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Keld Albrektsen
  • Randi Christiansen
  • Lise Lotte Rahbek
  • Lone Christensen
Keld Albrektsen, Randi Christiansen, Lise Lotte Rahbek og Lone Christensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Karl Aage Thomsen

Flot gjort Arne. Der skulle være flere af din type i taxaerne. Jegkører ofte med taxa. De fleste gange er chaufførerne sure og røvkedelige. Du skulle tage et job som konsulent for Taxadriverne og lærer dem noget om god kundeservice.
For du lyder som da forfatteren, Soya, skrev vores hushjælp er psykolog, men hun ved det desværre ikke.
Katho

Gert Romme, Claus Rosengaard, Karsten Aaen og Hans Paulin anbefalede denne kommentar
Randi Christiansen

Du kunne oprette privat taxa service arne - jeg kan forstå, at du har et solidt kundegrundlag, som vil savne dig.