Læsetid: 4 min.

Humanister i erhvervslivet vinder frem

Samtidig med at universiteterne efter sommerferien kommer til at uddanne færre humanister, er der stigende efterspørgsel på medarbejdere med humanistiske kompetencer i det private erhvervsliv. Ny bog klarlægger, hvordan bløde videnskaber kan skabe vækst i erhvervslivet
14. august 2015

Når nye studerende til september træder ind på landets universiteter, er der færre, der begynder på en humanistisk uddannelse. Det sker som et led i den tidligere regerings dimensioneringsplan om at »uddanne til arbejdsmarked«, og som frem mod 2018 vil uddanne 30 procent færre på de humanistiske uddannelser.

I mange år har det lydt, at mens universiteterne pumper humanister ud, brøler erhvervslivet på ingeniører. Men samtidig med at universiteterne efter sommerferien kommer til at uddanne færre humanister, er der flere og flere i erhvervslivet, som efterspørger medarbejdere med humanistiske kompetencer. På Københavns Universitet viser de seneste tal fra 2014, at op imod halvdelen fra fem humanistiske årgange i 2012 blev ansat i den private sektor.

Og meget tyder på, at humaniora er den nye hype i erhvervslivet. I en ny bog, Et glimt af klarhed, beskriver Mikkel B. Rasmussen og Christian Madsbjerg, hvordan de har brugt humanistiske metoder til at skabe resultater i erhvervslivet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Torben Nielsen
Torben Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu