Læsetid: 1 min.

Patienter udskrives for tidligt

18. august 2015

Otte ud af 10 sygeplejersker siger i en undersøgelse fra Dansk Sygeplejeråd, at de inden for den seneste måned har oplevet, at borgere er blevet udskrevet, før behandlingen reelt var færdig. Ifølge Berlingske er det særligt skrøbelige ældre med ofte alvorlige eller komplicerede sygdomme, der kastes rundt mellem sygehuse, plejehjem og kommunale træningscentre.

Det sker, fordi regionerne og kommunerne arbejder for dårligt sammen og ikke er enige om, hvornår patienterne kan sendes videre.

Blandt sygeplejerskerne er vurderingen, at kortere indlæggelser og hurtigere udskrivning af stadig flere patienter med komplekse sygdomme blandt andet kan kædes sammen med, at regionerne de senere år har skåret ned på sengepladser for at effektivisere.

Det er dog sket, uden at der samtidig er sket en oprustning af kapacitet og kompetencer på plejehjemmene og i hjemmeplejen i det kommunale sundhedsvæsen.

»Regionerne har måske lidt groft sagt lukket sengepladser ud fra især økonomiske overvejelser uden at sikre sig, at kommunerne har kompetencer og tilbud til at gribe patienterne, der hvor de slipper dem,« siger formand for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen, til Berlingske. Danske Regioner er ifølge Berlingske begyndt at overveje, om man eventuelt er ved at nedlægge for mange sengepladser og har meldt ud, at der er behov for en nærmere analyse af fremtidens sengebehov.

Ritzau

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Maj-Britt Kent Hansen
Maj-Britt Kent Hansen anbefalede denne artikel

Kommentarer